תרגילי כושר לבית

אמא לה3

New member
תרגילי כושר לבית

ההתעמלות זה ספורט מסוכן! מאוד! אתן ודאי יודעות את זה. אני כמאמנת, נתקלתי כבר בהמון בנות שהתעמלו בבית וזה נגמר רע, שברים בידיים ומכות בחלקי גוף שונים. לכן אני חוזרת ומזהירה את המתעמלות שלי שלא להתעמל בבית, מה עוד שעבודה ללא הכוונה ותיקון אלמנטים מביאה את המתעמלת לשרש טעויות ואח"כ לכו תתקנו טעות שהשתרשה בגוף.... אבל בגלל שאף פעם האימון לא מספיק (תמיד הזמן עובר מהר...), אני כן נותנת להן תרגילים לעבוד בבית, בעיקר תרגילי כושר וגמישות אני בטוחה שגם אתן, כמאמנות/מתעמלות נותנות/עובדות על תרגילים בבית, והיה נחמד אם תשתפו , אילו תרגילים אתן נותנות/עובדות בבית.

chuch1

New member
כמתעמלת בנשמה אני תמיד רואה

את עצמי יורדת מאיזה גרם מדרגות בעמידת ידיים, או איך הסלון "מתפנה" באורח פלא ואני עושה שרשרת פליקלאקים בבית.. אז אני מבינה מאיפה החוסר שובע מגיע :) אני תמיד אומרת להן כשהן יושבות בבית מול הטלוויזיה- שישבו בשפגאטים,

orelushg

New member
אני בעד כושר וגמישות בבית.... חפירה... ../images/Emo3.gif

לדעתי זה ממש חשוב, גם לי אישית בתור מתעמלת וגם לבנות שאני מאמנת אותן. התרגילים שעושים כל יום בבית גורמים לך להשאר במצב של מן IN שכזה בהתעמלות, זה בעצם יוצר מצב שהן עובדות כל השבוע - כל יום, ולא רק ת'פעם בשבוע שעתייםשל הנבחרת. באמת מאז שהתחלתי להנהיג להן את הכושר והגמישות של כל יום, אני רואה שיפור ניכר אצל חלק מהבנות, ואצל חלק שיפור קטן יחסית, אך הכל הרבה יותר טוב ככהר. אני בעצם יכולה להגיד בדיוק מי עושה את התרגילים של כל יום בבית ומי לא, זה די בולט האמת. אז ככה, עשיתי להן טבלה ובה יש את כל התרגילי כושר וגמישות שעשינו עד עכשיו באימון, החל מהדברים הכי פשוטים, והמשך בדברים הקצת יותר קשים לדוגמא: בננות. כל יום הן צריכות לבחור לפחות חמישה תרגילים, גם כושר וגם גמישות ולבצעם. בטבלה ישנן עמודות לכל יום בשבוע, ובכל יום הן צריכות לסמן כמה הן עשו, אם זה תרגיל שנספר בכמויות, הן כותבות כמה פעמים הן עשו אותו, לדוגמא אקדחים, עליות בטן וכו'. אם זה תרגיל שנספר בשניות, הן צריכות לכתוב כמה שניות הן עשות אותו, לדוגמא: שפגטים, פיסוקים וכו'. הטבלה היא בערך לכל חודש עברי בעיקרון, אבל מכיוון שאין מקום בדף, זה יוצא לחצי חודש עברי כל פעם. בהתחלה חלק גדול מהן ממש לא היה מרוצה, וממש התלוננו, והיום הן באות אלי ואומרות תודה, והן רואות שצדקתי וכו' וכ' וזה לא שאני עושה את זה במשך הרבה זמן, זה בסה"כ רק החודש השלישי בערך שאני עושה את זה. חוצמזה שאני בעצמי מהווה להן דוגמא, כי אני גם עושה כל ערב כושר וגמישות, לפעמים יותר ולפעמים פחות, תלוי בשעת השינה שלי... חחח... גם אם אני אלך לישון ב4 בבוקר אני אעשה כושר, אבל פחות ממה שאני אעשה כשאני אלך לישון ב-2, או ב- 11 וכו' וכו'... חחח... קיצר - חפרתי, אבל זה היה חשוב לי לשתף אז תסלחו לי... חחח...

orelushg

New member
נשלח לי בטעות מקודם...

אבל רציתי לכתוב שת'רעיון של הטבלת כושר, ראיתי כאן בפורום מזמן מזמן והתלהבתי מהרעיון ממש, אבל זה היה עוד לפני שאימנתי בעצמי, וב"ה השנה יצא לי ליישם אותו, וגם אני וגם הבנות שאני מאמנת ממש שמחות על זה
אז תודה למי שהעלה את זה כאן בפורום, אני פשוט לא זוכרת מי, ואין לי כוח לחפש ת'שרשור הזה... חח...

תוספות

מעבר לטבלאות כושר ולתרגילים כאלה ואחרים שהם כמובן טובים ונהדרים. האמת שזה לא כל כך משנה בעיניי איזה תרגילי כושר וגמישות יעשו, אם זה אולרים או בננות או כפיפות בטן, זה לא כזה משנה, העיקר שיעשו כושר. שיטה נוספת לכושר וגמישות בבית, היא להכניס את הכושר והגמישות לתוך חיי היום-יום. למשל: פעם לימדתי עמידה על רגל אחת בפסה פתוח ובפסה סגור, ועל רלווה וכו'. אז הנחיתי את המתעמלות שלי, בכל פעם שהן מצחצחות שיניים, עומדות בתור באיזה מקום, או לא משנה מה, שינסו לעמוד על רגל אחת בפסה. תאמינו או לא, אבל צחצוח שיניים בעמידה בפסה גם משפר פלאים את הקואורדינציה, גם קשה מבחינת כושר, וגם מכניס עניין. לילדים בגיל הרך, אמרתי פעם, שמהיום בכל פעם שהם רוצים ללכת לשירותים (בבית שלהם) הם צריכים ללכת ב"הליכת שלוש" (כמו הליכת ארבע, על הידיים ועל כפות הרגליים, רק שרגל אחת באוויר). ההורים סיפרו לי שהם באמת עשו את זה. וכמה שזה משפר את הכושר ואת המוכנות לעמידת ידיים זה לא יאומן. בצורה כזאת גם אין צורך להיכנס למשטר אימונים ב-4 בבוקר, זה לא נחשב כמטלה או כעונש, אלא פשוט חלק מהיום-יום

למעלה