תרגילי רגליים

NaChO

New member
תרגילי רגליים

אז אחרי כל ההטפות והשטיפות הגעתי למסקנה (אמנם באיחור) שאני חייב לעבוד על שרירי רגליים. אני עובד בבית על פלג גוף עליון, ורואה תוצאות אבל הרגליים שלי דקיקות וחלשות. בקשתי היא הצעות לתרגילים שיעבדו על התאומים והארבע ראשי כשאני מציין שאני לא מעוניין לעבוד על סקוואטים (עושים לי כאבים בגב התחתון, מה גם שהמורה שלי לספורט המליץ לי להימנע מהסיבה הזאת). אשמח לקבל הצעות לתרגילים, שיטת עבודה ואפילו תמונות אם אפשר. תודה רבה מראש !!!!

מוטב מאוחר מאשר אף פעם לא !

כל הכבוד החלטה מאוד נכונה (פלג הגוף התחתון מהווה כ-60% משרירי הגוף). מספר שאלות - אתה מתאמן בחדר כושר ? כמה זמן יש לך לאימון ? מה תדירות האימונים ?

NaChO

New member
תשובות

אני לא מתאמן בחדר כושר אלא בבית. אני עובד עם משקולות חופשיות במשקלים מגונים (מ-4 ועד 22 קילו) ,יש לי בנץ´ ומתקן לדחיקת מוט (אבל אני מניח שזה לא רלוונטי לגבי רגליים). אני מתאמן בין 4 ל-5 פעמים בשבוע כאשר כל אימון אורך לי בין שעה ורבע לשעה וחצי. לצערי יוצא לי להתאמן כל פעם חודש אינטנסיבי ולאחר מכן שבוע מנוחה או בעל אימונים בתדירות לא קבועה, מה שלפי דעתי פוגע בהמשך התפתחותי. ושוב כפי שציינתי, בנוגע לתרגילים עצמם, אני מעדיף להימנע מסקוואטים! בתודה מראש

תרגילי רגליים

תתחיל עם תרגילים במשקל גוף ולאחר 4 שבועות תעלה בהתנגדות (משקולות). תרגילים: מכרעים הרמת עקבים השענות על קיר עם רגלים כפופות 90 מעלות (עבודה סטטית) סקווט - ניתן לבצע כאמור ללא משקל עד שהירך מקבילה לקרקע (בביצוע נכון לא אמור להיות כאבי גב - כנס למאמר בפורום בנושא) מינון: סה"כ מתרגילי הרגלים 8 סטים של 10-15 חזרות, 90 שניות מנוחה בין סט לסט, פעמים בשבוע. חזור אלי אחרי 4 שבועות בהצלחה

NaChO

New member
תודה רבל אבל...

קראתי את המאמר בנוגע לסקוואטו אבל השבוע הייתי במקרה בחדר כושר וניסיתי לעשות סקוואט נכון עם מוט בלבד וכבר הרגשתי כאבים בגב התחתון. אולי תוכל לפרט לי יותר מהי התנועה הנכונה של הסקוואט מבחינת הרגליים, ומה לעשות בכדי להימנע מכאבים בגב התחתון?

כאבים

כואב, אל תעשה ! בצע במקום סקווט את התרגיל של השענות על קיר עם רגלים כפופות ב-90 מעלות. תרגיל זה כמעט זהה לסקווט, העבודה היא ללא תנועה וכמו כן יש לך תמיכה לגב. לגבי כאבי גב הנושא מורכב וצריך לראות אם הכאבים נובעים מביצוע לא נכון של התרגיל, בעיה יצבתית או שרירים חלשים/מקוצרים.

למעלה