תרגיל בית בצלאל 2007

sa333

New member
תרגיל בית בצלאל 2007

שלום לכולם! דבר ראשון, נורא מוזר שאין בפורום ולא מילה אחת/דיון/שאלה על תרגיל הבית של בצלאל.. אלא אם כן אני במקום הלא-נכון, ואז תתקנו אותי... ולעיקר.. בתרגיל הבית יש להכין מתקן לנשיאת יינות מקרטון, נייר או בריסטול ללא שימוש בדבק או סיכות. על החומר (החומר לא העבודה הגמורה!) להיות במשקל של עד 400 גר' למ"ר. מה זה אומר? קרטון גלי כפול עומד ב"תקן".? ואפילו שאלה חשובה יותר: האם בתרגיל הם רוצים שנייצר איזה מוצר פלצני עם קונספט עצום או שדווקא חשוב לראות את היעילות שבעיצוב, את ההתמודדות הטכנית עם ההגבלות? מה שבעצם.. לתת יותר משקל לצד הקונספטואלי או דווקא לעניין התועלתני? מצ"ב את התרגיל כפי שפורסם.. :) תודה תודה תודה :) -האבוד בקרטון...

למעצב האבוד- אני מקווה שרק בקרטון..

אז ככה, ראשית, אתה יכול להשתמש במעט דבק אם זה קריטי. שנית, הקונספט חשוב ביותר, משהו "יפה כזה" לא יעבור...לא מעניין. קונספט זה רעיון עם משמעות שיוביל אותך לתת למוצר צורה מסויימת ולא אחרת. אני מציעה לך לעשות מקרטון גלי או קרטון ביצוע, לא להתחשב כרגע במישקל, כי אח"כ תוכל להתבונן במוצר ולראות מה אפשר להוריד... כמו כן, שים לב שהקומפוזיציה תהיה טובה ומעניינת, אחרי הכל, לא הגיוני שיהיה לך רעיון מדהים ושויזואלית הוא לא יהיה מעניין... אתה מוזמן להעלות כיווני מחבה פה או בפרטי. בהצלחה, יפעת שגב מנהלת הפורום

G2D2

New member
תקרא קצת על אורגמי

אל תנסה ליצור חוזק קונסטרוקטיבי על ידי חומר מוקשח כמו קרטון גלי, נייר 400 גר' זה נייר 400 גר', כנס לכל חנות שמוכרת צרכי אומנות וכו'.. תבקש ותקבל. הדבר היחיד שיכול לצאת לך מקרטון גלי זה להסתכל טוב טוב איך הוא בנוי, זה יתן לך את כיוון המחשבה הנכון שהם מצפים לראות בתרגיל הבית הזה. עוד כיוון שיכול להיות מעניין הוא דווקא ללכת עם הגמישות הטבעית של הנייר ודרך שם למצוא משהו. ועוד טיפ קטן שיכול אוליי לשמש אותך- לכל נייר יש כיווניות. אם תנסה לקרוע גיליון נייר לאורך או לרוחב תקבל תוצאות שונות לחלוטין. זה מעיד על עוד כמה תכונות שמישות לתרגיל.

sa333

New member
תודה לכולם. אני אנסה לפתח>>

אני אנסה לפתח כמה רעיונות שמסתובבים לי בראש אך אני לא יודע מה מגדיר קונספט... פפריקה, אם לא אכפת לך אני אפנה אליך בפרטי עם כמה רעיונות שהיו לי ותגידי לי אם הם בכיוון.. :) חשבתי על אוריגמי אך הוא קשה מידי לביצוע גם משום שצריך להיות בעל מוח מתמטי כל כך כדי לכוון לכיוון צורה ומימדים שתרצה בכדי שיתאימו למידות ולצרכים. אשמח אם עוד תוכלו לפרט על הקונספט של .. הקונספט שבעצם קצת עוצר אותי.. :( תודה רבה וחג שמחחחחחחחחחח!

G2D2

New member
קונספט- ה"אברה קדברה" של המעצבים

קונספט בעברית זה "תפיסה". מה שאומר שבכל מוצר או יצירה יש כמה קונספטים: קונספט עיצובי, קונספט מחשבתי רעיוני, קונספט הנדסי מכני וכו.. זה מגדיר בעצם מאיזה כיוון אתה תוקף את הפרוייקט. בדרך כלל כשמשתמשים במילה הזו מתכוונים לעולם המושגי דרכו אתה תוקף את הפרוייקט. מה שמוביל אותך לצורניות, צבעוניות, טקסטורות, חומריות וכו.. אני אתן לך דוגמא קלה להמחשה: I pod הקונספט היה ניקיון, פשטות, יוקרתיות ואלגנטיות, קידמה טכנולוגית. והעיצוב של המכשיר הנ"ל מבטא את כל הכותרות האלה. תסתכל על מוצרים בסביבה הקרובה לך, אם המוצר מעוצב כהלכה אפשר לראות בבירור מה היה הקונספט או הקונספטים של המעצב. ולגבי האוריגמי... בסינית המילה "קושי" ו"הזדמנות" היא אותה מילה.

cherryblossom

New member
שאלה בקשר

אני לא נבחנת או מנסה להתקבל השנה לשום מקום אבל חושבת לנסות שנה הבאה או עוד שנתיים וחשבתי סתם בשביל הניסיון לנסות לעשות את זה בעצמי גם. בכל מקרה השאלה היא האם אפשר לערב חומרים, נגיד קרטון גלי וקרטון ביצוע או שכל התיטקן צריך להיות בנוי מאותו חומר.

למעלה