תרגיל בשיווק - חברת Finnair

ramiby

New member
תרגיל בשיווק - חברת Finnair

סתם משהו - טסתי השבוע בטיסה מסחרית של פינאייר (איירבוס) והם הוסיפו מצלמת גחון שמקרינה את מהלך ההמראה והנחיתה לנוסעים. לדעתי זה תרגיל שיווקי מדליק - הנוסעים (כולל עבדכם) מאוד התפעלו ונהנו.

yoav739

New member
שיווק זה עסק ...לא תמיד מדליק

תזכור שנוסעים הם עם לא צפוי, בניגוד לחלק שחולים על התחום. רעיון כזה עלול להגמר באין סוף תביעות משפטיות מנוסעים שקיבלו כמעט התקף לב מחליפה קרובה של מטוס אחר, הליכה סביב וכו.... ומה אם הנוסע/ת יקבלו התקפת היסטריה מגישה תלולה ? הרעיון טוב....אבל יש לחשוב מי רואה את זה. ומן הסתם אם הגשמת חלום והפכת לטייס בחברה הזאת.... ואחד מנוסעיך הוא מפקח תעבורתי, היית רוצה שהוא יראה איך כיצור אנושי, בצעת טעות, שיכולה להסגר במחלקת הבטיחות של החברה ? :)

ramiby

New member
אתה צודק - אבל ...

כבר מספר שנים בטיסות פנים בארה"ב מאפשרים לנוסעים לשמוע במערכת השמע האישית (אוזניות שעולות 5$) את ערוץ הקשר של המטוס, הנוסעים מקבלים בתחילת הטיסה הסבר קטן על קוד הזיהוי של המטוס כדי שיוכלו לעקוב. אני מסכים לחלוטין שזה עלול להיות מלחיץ מעט לנוסעים שאינם מבינים מה הם שומעים / רואים ... וגם אלו שמבינים - זה מעט מעייף אחרי פרק זמן מסויים. אבל אני חושב שזה עושה רושם טוב ובהחלט משאיר משקע חיובי (אצלי לפחות). אבל אתה צודק בהחלט שאני (לו הייתי יושב במקום הטייס) אולי לא הייתי רוצה שכל טייס חובב יתן לי ציון על הנחיתה שלי.

למעלה