תרגיל דיאלוג לבקשתו של סנופקין (כולם מוזמנים אבל לקטול אותי)

תרגיל דיאלוג לבקשתו של סנופקין (כולם מוזמנים אבל לקטול אותי)

מתנצל מראש שזה לא גמור פשוט לא הייתי בטוח איך ממשיכים מאיפה שהגעתי...

"עומר!" היא קוראת לי דווקא כשאני באמצע של משחק המחשב האהוב עליי, "בוא הנה מיד!".
"עוד מעט אמא" אני ממשיך עם הנסיונות לנצח את הבוס המעצבן הזה שאני תקוע עליו כבר יומיים, נשארו לו רק עשרים אחוז חיים...! והמסך נכבה. אה?
"עומר!" מסתבר שהיא נכנסה לחדר וניתקה לי את המחשב מהחשמל.
"אמא, כמה פעמים אמרתי לך כבר שזה הורס את המחשב כשמנתקים אותו מהחשמל!".
"לא מעניין אותי. למה אני צריכה לקבל פתאום כמו שלג על הראש טלפון מהמורה שלך שלא באת לבית הספר?".
"אבל אמרתי לך כבר שפספסתי את ההסעה היום".
"אז למה המורה אמרה לי שהילדים ראו אותך דרך חלון האוטובוס עומד מאחורי העץ שליד הבית?".
אני שותק לדקה, מנסה למצוא מה להגיד. אוף, מי סיפר למורה? בטח סיגל המלשנית הזאת...
"נו?".
"זה פשוט-".
"אל תמציא לי עוד שקרים, אתה יודע שאני שונאת את זה! למה לא הלכת לבית הספר?".
האמת שלא הלכתי לבית הספר בשביל לראות את השידור החוזר בבוקר של הפרק של דרגון בול שהחמצתי אתמול- אבל כמובן שאני לא הולך להגיד לה את זה למה היא תרצח אותי, תחייה אותי עם כישוף ואז תרצח אותי שוב...
"למה אני לא יכולה ללכת לעבודה או לסידורים בלי לפחד שתעשה משהו מאחורי הגב שלי? למה...".
היא מתחילה שוב פעם לחפור בפעם המיליון כמו תקליט שבור על איך שהיא צריכה להיות מוכנה לחטוף בגללי מכות כמו מתאגרף ועל איך שאני קושר לה את הידיים וכל הדיבורים הרגילים שלה, קודחת לי בראש עם המבטא ושגיאות הדיבור המעצבנות שלה. אוף למה קיבלתי אמא כזאתי מעצבנת?
"זהו זה, אתה לא משחק במחשב שבוע!"
אעלק לא משחק במחשב שבוע, כאילו שהיא יכולה לעצור אותי כשהוא בתוך החדר שלי.

snoofcin

New member
אחלה

כל הכבוד על ההשקעה.

"היא מתחילה שוב פעם לחפור בפעם המיליון כמו תקליט שבור על איך שהיא צריכה להיות מוכנה לחטוף בגללי מכות כמו מתאגרף ועל איך שאני קושר לה את הידיים וכל הדיבורים הרגילים שלה, קודחת לי בראש עם המבטא ושגיאות הדיבור המעצבנות שלה." - וזה המשפט הכי טוב שלך שקראתי עד היום. מעבר לשגיאה "שוב פעם" (אין דבר כזה. או "שוב" או "עוד פעם"), המשפט הזה - סוף סוף - אחרי כמה וכמה סיפורים שלך שקראתי - מכיל רגש. הוא מקורי, הוא שלך, אף אחד חוץ ממך לא היה יכול לכתוב את המשפט הזה, והוא לא נשמע כאילו נלקח מסדרת אנימה. אתה מצליח להבין למה אני מתלהב ממנו? יש במשפט הזה משהו ממך, משהו אמיתי. אתה צריך עוד הרבה משפטים כאלה בסיפורים שלך. אני מאמין ככל שיהיו לך יותר משפטים כאלה הכתיבה שלך תשתפר. הרגשת משהו מיוחד כשכתבת את המשפט הזה? (זה נראה כאילו לרגע משהו נפתח בך).
אני אפסיק להתלהב עכשיו.

עכשיו, ברשותך, אני אסיר את כל המחשבות של הדמות, ונסתכל רק על שורות הדיאלוג:

"עומר! בוא הנה מיד!".
"עוד מעט אמא"
"עומר!"
"אמא, כמה פעמים אמרתי לך כבר שזה הורס את המחשב כשמנתקים אותו מהחשמל!".
"לא מעניין אותי. למה אני צריכה לקבל פתאום כמו שלג על הראש טלפון מהמורה שלך שלא באת לבית הספר?".
"אבל אמרתי לך כבר שפספסתי את ההסעה היום".
"אז למה המורה אמרה לי שהילדים ראו אותך דרך חלון האוטובוס עומד מאחורי העץ שליד הבית? נו?".
"זה פשוט-".
"אל תמציא לי עוד שקרים, אתה יודע שאני שונאת את זה! למה לא הלכת לבית הספר?".
"למה אני לא יכולה ללכת לעבודה או לסידורים בלי לפחד שתעשה משהו מאחורי הגב שלי? למה... זהו זה, אתה לא משחק במחשב שבוע!"

יש בדיאלוג הזה כמה בעיות, אבל קודם כל אני רוצה לשאול אותך, עם יד על הלב, ככה אמא שלך מדברת? היא אומרת "בוא הנה מיד"? היא תשתמש בביטוי "כמו שלג על הראש"? היא תגיד "אל תמציא לי עוד שקרים"? כי לי באופן אישי זה נשמע קצת מוזר. בוא הנה מייד נשמע לי קצת כמו קלישאה, או משהו שאומרים לילד קטן. הביטוי שלג על הראש נשמע לי מאד מוזר פה (יש ביטוי כזה?), ו - "אל תמציא לי עוד שקרים" לא נשמע כמו משהו שאנשים אומרים.
אתה צריך להשתפר בלקלוט דיבור של אנשים. כדי שדיאלוג יהיה טוב הוא חייב להיות אמין, ואצלך יש בעיה של אמינות. התרגיל הבא שאני ממליץ לך לעשות, הוא לכתוב עוד דיאלוג, הפעם בלי מחשבות ותיאורים - שיחה נטו, רק מילים שאנשים אומרים. וכל משפט בדיאלוג הזה חייב להיות אמין, כאילו באמת צותת לאנשים והקלטת אותם (אתה מוזמן גם לעשות את זה באמת, זה יכול לעזור). אם תצליח לכתוב דיאלוג שנשמע כמו שיחה אמיתית של אנשים, וגם תצליח לשלב בו רגש (כמו במשפט שאהבתי), הכתיבה שלך לדעתי תעלה כמה רמות. מה אתה אומר?

למעלה