תרגיל האצבעות-

• פותח הנושא amano
  • פורסם בתאריך

amano

New member
תרגיל האצבעות-

קרדונסקי- מה מטרת תרגיל האצבעות שהצעת מעבר להיותו תרגיל הכרות? איך אתה מקשר את התרגיל ישירות לאימון? גם אני שואלת את עצמי איזה תרגיל טוב וחוויתי מתאים להכרות עם עולם האימון-אם יש למישהו רעיונות נוספים אשמח מאוד.תודה

ztfonit

New member
יש ויש ויש

יש תרגילים שאת יכולה לקחת מספרים כמו: 7 ההרגלים של אנשים אפקטיביים במיוחד של סטיבן קובי, יצירת כסף של סאנאיה רומן ועוד רבים אחרים. ניתן לעשות דימיון מודרך לראיית החזון, תרגילים על כוחה של המחשבה וכמובן כמובן אימון הדגמה מול הקהל. השאלה מה מטרת הסדנא, עם מה את רוצה שהמשתתפים יצאו, מה את הולכת לתרום למשתתפים וכמובן שההפעלה תשתלב ברצף. והכי הכי חשוב ומפיק תוצאות - לבוא עם הרבה אהבה לכולם, לברך את כולם, להיות אמיתית, וממוקדת. ו.... לעשות חזרות לפני כן על חברים. בהצלחה

amano

New member
סטיבן קובי

איזה תרגיל מהספר שלו מומלץ? אשמח אם תכווני אותי.וגם לגבי תרגיל על כוחה של מחשבה- יש איזשהו תרגיל ספציפי?

תרגיל הצוואה

תרגיל רב עצמה, אבל תרגיל שאין לעשות אותו בתחילה האימון, מאחר והוא דורש בשלות אישית מצד המאומן ובשלות במע' היחסים בין המאמן למאומן. יש כמה ורסיות של התרגיל, שאחת מהן אומרת שהתרגיל נמשך שבועות. האם מוכר לך התרגיל?

amano

New member
תרגיל הצוואה?

אני משערת שאולי מדובר בתרגיל שעוסק במה שנשאיר אחרינו? אם תוכל לפרט אשמח.

ztfonit

New member
תרגילים

לא הבנתי אם זה ערב היכרות עם עולם האימון או סדנא אחרת. אם זה ערב היכרות הדבר שהכי מתבקש זה לעשות אימון הדגמה מול הקהל עם מתנדב, זה מדגים בצורה הטובה ביותר מה זה אימון. שאר התרגילים המדוברים מעצימים תהליכים המתרחשים באימון. אם בכל זאת את רוצה להוסיף תרגילים חווייתיים כדאי שתלכי על "הקלים". לגבי תרגיל הצוואה, זה תרגיל שחושף את עקרונות החיים ואת כוונות החיים של האדם. זה מאוד עוצמתי כיוון שהאדם מבין איך הוא היה רוצה לחיות ובהתאם לאילו ערכים. זה נקרא לצפות את הסוף בהתחלה. כלומר דע לאן אתה הולך כדי להבין טוב יותר היכן אתה נמצא היום ואילו צעדים נחוצים כדי להגיע ליעד שלך (במילים אחרות מה מצוי, מה רצוי והדרך לרצוי) בהצלחה

amano

New member
תרגיל הצוואה

תודה על התשובה. איפה ניתן למצוא את תרגיל הצוואה?

ztfonit

New member
כמו שציינתי

בספר 7 ההרגלים של אנשים אפקטיביים במיוחד של סטיבן קובי. אם את רוצה להשתמש בתרגיל ממליצה שתקראי את הספר. ספר חשוב למי שרוצה להוביל תהליכי שינוי והתפתחות אישית קודם בעצמו ואח"כ עם אחרים. אם אני לא טועה זה נמצא בחלק הראשון אחרי ההקדמה בפרק "צפה את הסוף בהתחלה".

tlingit

New member
ברוך הבא amano ../images/Emo13.gif

יופי שאתה מצטרף לפורום שלנו
אני מזמינה אותך להציג קצת את עצמך, אם אתה רוצה
ולעיין בכללי הפורום
, במאמרים ובקישורים
באיחולים לדיונים מרתקים ופורים

התרגיל והאימון

ראשית - התרגיל נועד לקבוצה, לא ברמה האישית, ועל כן העליתי אותו. אולם, יש בו עוצמה המקשרת ישירות לעולם האימון: כחלק מחוויית האימון, על המאומן לדעת לאבחן את עצמו, להבין מיהו ומהם הדברים החשובים לו. מתוך כך, יהיה ניתן גם לדעת אילו יעדים הם החשובים ביותר למאומן, ומתוך כך - לבנות יחד את המטרות שהוא שואף להן. מדובר מעבר לרמות שטחיות, ועל כן יש בתרגיל זה התחלה מצוינת לעולם האימון. אולם שוב - עדיף לבצע את התרגיל הזה בקבוצה.

Hila36

New member
"עידון" תרגיל הצוואה

מסכימה עם ניתוח התרגיל של קרדינסקי אולם לדעתי - עם כל העוצמה של תרגיל הצוואה יש בו משהו קצת מרתיע. הייתי מעדנת את התרגיל וקוראת לו "נאום הוקרה על מפעל חיים" למשל... גם דרך נאום זה ניתן להגיע לערכי היחיד/קבוצה, לחדד אותם ולהיבנות מתוכם. מה דעתכם?

tlingit

New member
אני לא בטוחה

שקרדונסקי הציע את תרגיל הצוואה לפגישה קבוצתית (אם הבנתי נכון) גם אני חשבתי שהשם עלול קצת להרתיע אנשים
, ואולי לא רצוי ליצור תגובה כזו בהקשר של "פתיחת דלת לעולם האימון". התחליף שהצעת נשמע לא רע (אפילו קצת מצחיק, "אמריקאי" משהו) אלא שאז נכנס שיקול נוסף והוא שהתרגיל עלול לקחת יותר מדי זמן.
ובמפגש קבוצתי אנחנו רוצים שתהיה זרימה של האירועים, כדי להחזיק את תשומת ה
והעניין הרגשי של האנשים. אבל אם הבנתי נכון, קרדונסקי הזכיר את תרגיל הצוואה בהקשר של אימון ממש וההסבר שהוא נתן היה לתרגיל האצבעות. אם מה שהבנתי נכון, אז הקישור לעולם האימון שהוא הציע יפה בעיני, כך אפשר לשלב כמה תרגילים שמראים אספקטים של האימון כל אחד בנפרד - האבחון העצמי, מי אני רוצה להיות, הדגמת הכוח של ההקשבה המלאה, הפער בין המקום בו נמצאים למקום בו רוצים להיות, וכו' וכו' וליצור רצון בלב האנשים להיות בתוך תהליך האימון, כדי להגיע שוב לדברים האלה.

למעלה