תרגיל חובה

chen1012

New member
תרגיל חובה

הי, קוראים לי חן ואני סטודנטית לתואר ראשון במכללת וינגייט. במסגרת שיעור התעמלות קיבלנו משימה לברר מה הוא תרגיל חובה ולמה הוא נעלם? אני יכולה לתאר לעצמי שתרגיל חובה מכיל תוכו מספר אלמנטים שחויבו לבצעם אבל אשמח לקבל תשובה יותר מקצועית.. שיהיה בוקר טוב ויום נעים:)

תרגילי חובה בהתעמלות

שלום חן. תרגיל חובה היה תרגיל שחובר במלואו (אלמנטים, צעדי קישור וכל מה שקשור) וכל המתעמלות שבאו לתחרות היו צריכות לבצע את אותו תרגיל בדיוק. אני משערת שהוא נעלם בגלל שהרמה עלתה, וכל מתעמלת שואפת להתעלות מעל כולן בתרגילים יותר קשים, יותר מסוכנים ויותר מפחידים. בנוסף יש הרבה יותר מדינות ויותר מתעמלות, ותרגילי החובה (שהם בנוסף לתרגילי הרשות) גוזלים הרבה זמן, אפשר שהיה שבוע שלם של תחרויות. כמו-כן זה משעמם בשביל התקשורת. בהצלחה

נעממהה

New member
סתם מתעניינת

הקומפלוסוריז (מקווה שלא טעיתי), שהלכו לעולמם אחרי אולמפיאדת אטלנטה- נקראים תרגילי חובה? וחוצמזה- מה דעתך על התרגילי חובה (במיוחד באולמפיאדות ואליפויות עולם...)... מעניין אותי לדעת. אני הייתי שמחה דווקא לראות את זה חוזר.

דעתי

נראה לי שאת מתכוונת לאיזה שהם רכיבי חובה שהיו, אני לא זוכרת עד איזו שנה (או עד איזו אולימפיאדה) היו תרגילי חובה. אני לא חושבת שתרגילי חובה מתאימים היום לתחרויות בינ"ל. המדובר בהכרח בתרגילים די פשוטים, שכולן יכולות לבצע ולא תרגילים ברמה גבוהה כמו E F ו-G שניתן לראות היום. אם זה תרגילים מסובכים וקשים, אז הרבה מדינות לא יוכלו להשתתף בתחרות וזה חבל. אם זה תרגילים פשוטים, אז למען האמת זה לא כל-כך מעניין. כמו-כן, תרגילי חובה זהים לכל המתעמלות, וכמובן לא מתאימים להן לאופי, לרמה, ולא מאפשרים למתעמלת לבטא יצירתיות ומעוף (אומנותי...). לדעתי ההתעמלות היא במובן מסויים גם דרך התבטאות, ואני רואה חשיבות גבוהה בהתאמת התרגיל והמוסיקה למתעמלת. יחד עם זאת, תרגילי חובה מצויינים למתעמלות צעירות ומתחילות, אשר עדין לא פיתחו אג'נדה ורוצים שבתחילת הדרך הן כן יתנסו בהכל, ורק בשלבים המאוחרים יתמקצעו ויתמקדו במה שיותר מתאים להן.

Tammie

New member
מסכימה עם נעה

תרגילי חובה הם מצויינים לדרגות נמוכות, או לחלופין לבנות שלא בהתעמלות תחרותית ורוצים לחשוף בפניהן את העולם הזה. אנחנו הרבה פעמים מארגנות תחרות פנימית בתוך קבוצות עממיות. אנחנו בונות תרגיל ומלמדות את כל הבנות אותו. בדרך כלל מדובר בפס קרקע, ספסל או קורה (בעיקר כי אין לנו עוד מכשירים...). במשך תקופה אנחנו עובדות עם הבנות על התרגיל בתחנה ואז עורכות תחרות. הבנות מאוד נהנות מהחוויה וגם רוכשות מיומנות בתחרויות, אפילו אם הן לא יגיעו לרמה גבוהה אף פעם.

אמא לה3

New member
מסכימה עם שתיכן

בתור אחת שגדלה בצל האולימפיאדות של 84'...88'...92'... תרגילי החובה היו מאוד יפים, אך מאוד "פשוטים", זכורה לי במיוחד דניאלה סיליבאץ' שביצעה את תרגיל החובה בצורה פשוט מדהימה (היא גם זכתה באותה אולימפיאדה. בכל מקרה, בכל הקשור להתעמלות העממית, הוספת "תחרויות" ובהן תרגילי חובה זה נהדר, רובנו אכן משתמשות בזה, הבנות נהנות ומרגישות טוב עם זה.

נעממהה

New member
אוקי.

אני אגיד לכם למה אני הייתי שמחה לראות שוב את תגילי החובה ברמות הגבוהות- זה נותן אפשרות להשוות בין המתעמלות, דבר שקשה יותר לעשות כשכל אחת עושה תרגיל שונה. זה הדגיש ווירטואוזיות, בסיס נכון וכו'.. ואם אמרתם שהם היו קלים, אז כן, אולי האלמנים האקרובטיים היו קלים, אבל היו בתרגילים, בעיקר בקרקע ובקורה, הרבה אלמנטים קשים של ריקוד שהרבה מתעמלות הסתבכו איתם. ברור שיש בעיות, אני גם לא בטוחה שהמתעמלות אהבו את זה, אבל תסכימו איתי שהיה בזה משהו יפה...

תסבירי בבקשה

למה את רוצה להשוות בין המתעמלות? אני דווקא אוהבת לראות שונות. כשכל אחת עושה תרגיל שונה דווקא הכי קל לראות מי הכי טובה- מי שעושה את התרגילים הכי קשים. ואיך בדיוק תרגיל חובה מדגיש וירטואוזיות? זה ממש לא נכון, כי בתרגיל חובה כולן עושות אותו דבר, לאף אחת אין הזדמנות להפגין וירטואוזיות... איך בסיס נכון קשור? האם את צופה באולימפיאדה כדי לראות בסיס?? גם האלמנטים של הריקוד לא היו קשים, זה שהסתבכו איתם זה לא אומר שהם היו קשים... יפה- אין ספק שזה היה יפה. כי זה התעמלות, וכל תרגיל באולימפיאדה הוא יפה...

אמא לה3

New member
סתם לידיעה נועה

נכון שלראות עשרות תרגילי חובה זה משעמם, אבל מספיק לראות את תרגיל החובה של דניאלה סיליבץ' בשביל להבין שתרגילי החובה כן יכולים להראות הבדלים עצומים בין המתעמלות וכן, גם יצירתיות. אני אנסה להעלות את התרגיל שלה מחר.

אמא לה3

New member
התרגיל של סיליבץ' מ88'

תרגיל מדהים והיא כל כך מתוקה ואלגנטית.....אין דברים כאלה היום. פעם היו מתעמלות, היום- אקרובטיות....

נעממהה

New member
אני לא יודעת אם ראית פעם..

הסתכלת פעם בתרגילי החובה של האולמפיאדה? תנסי, זה יעזור לי להסביר. ברור שאני לא רוצה שכל התרגילים והמתעמלות יהיו אותו דבר! בשביל זה יש את התרגלים הרגלים. אבל תנסי להשוות רגע בין נגיד (ואני יודעת שזה מאוד מאוד בנאלי וחרוש) שון ג'ונסון לנסטיה ליוקין. קשה לי לדמיין את שון עושה את התרגילי חובה של אז. היום, התרגיל קורה שלהן שונה לגמרי- כמעט אין תרגיל אחד ששתיהן עושות! וזה לא קשור למי יותר טובה- הן שתיהן מעולות. ואיך מפגינים וריטואוזיות ובסיס? הנה כמה דוגמאות- תגידי למה חלק מהן לא מצליחות לעשות עמידת ידים ולהישאר שם? (העמידת ידיים אחרי החצי סיבוב...) התרגיל של דומיניק מוצ'יאנו: http://www.youtube.com/watch?v=9fhxoQeaZTo של קורקינה: http://www.youtube.com/watch?v=d4iIA3cU9N0&feature=related של סימונה אמנאר: http://www.youtube.com/watch?v=p_ZIK1JX_NY&feature=related ועוד דבר שלא כתבתי קודם- אולי אם היו תרגילי החובה היום- ההתעמלות הייתה קצת יותר יפה, אלגנטית. לכולם היה שפגט נורמאלי וכולי... זה חלק ממה שמייחד את ההתעמלות של הבנות. (התתי דוגמאות רק מהקורה ומשנת 1996, אבל כמובן שגם הקרקע. הדברים האחרים פחות... ראיתי גם שאמא לה3 שמה מ88..) שבוע טוב!

AlmogUg

New member
האם מישהו יודע באיזה שנה הפסיקו את תרגילי

האם מישהו יודע באיזה שנה הפסיקו את תרגילי החובה?

למעלה