תרגיל כתיבה קצר לנאנו

אלודאה

New member
תרגיל כתיבה קצר לנאנו

ביקשתם? קיבלתם.
הבו לי משפט התחלה לסיפור.
שימו לב - המשפט צריך להכיל לפחות דמות אחת (ולכן "הם חיו באושר ועושר" לא עובד), להציג עולם כלשהו ("מאדים" או "היבשת האבודה אטלנטיס" או "בחללית הנויטרואלקטרונית" עובדים), ולגרום לקורא לרצות לקרוא את הסיפור.

דוגמה:
"הענק נישק את ביתו, ארז את החתול על גבו, ויצא שוב לחפש את ניצולי המגיפה האחרונה."

דוגמה גרועה:
"היה היו פעם אנשים שגרו איפושהו, ועשו המון דברים, ובחיי אם תקראו את זה תשמחו".

דוגמה ממש גרועה שתגרום לסילוקכם מהפורום:
"בחיים אני לא יוכל קצ'ופ".

shiningSnow

New member
קצ'ופ זה איכ

רק משפט אחד? אין לי תירוץ להתחמק...
&nbsp
הוא השתופף בפינת בקתת העץ הרעועה, הציץ דרך חרך צר ביקיאנטון המחרחר ונוהם ומלמל תפילה קצרה לשד המצולות.

אלודאה

New member
אבל...

מה זה יקיאנטון?
אם אתה לא יודע - המילה הזו מבוזבזת. זה עדיין סיפור.

במנו

New member
נסיון שלי

"סיוון טסה עם הדרקון שלה לעבודתה כבודקת תוכנה, ושם חיכתה לה הפתעה."

אלודאה

New member
אבל...

אתה יודע מה ההפתעה? כי אם לא, המשך הסיפור מאד בעייתי. התחלת המשפט עומדת בפני עצמה ופותחת את הסיפור באופן מצוין.

במנו

New member
תודה

בהתחלה, בגלל שתיארתי לעצמי שיהיה תרגיל המשך, ניסיתי ממש לנסות לבנות סיפור והבנתי שאני לא אסיים עם זה. לאחר מכן, שיניתי אסטרטגיה ואמרתי "לעזעזל עם זה" ופשוט ניסיתי לקחת דברים שעלולים לעניין - שאלו עולמות משולבים (פנטזיה וטכנולוגיה בד"כ לא באים ביחד) ופתיחה טיזרית, במחשבה ש-"מקסימום במקרה של תרגיל המשך אני אנסה לשבור את הראש, או לברוח עם תירוצים כלשהם" (לפני העריכה הכותרת המקורית של ההודעה עם הפתיחה היתה "אני ממש מפחד מתרגיל המשך").

בסופו של דבר, המשכתי ממש טיפה עם הסיפור, ומשום מה קיבלתי את זה שההפתעה תהיה איזה משהו נדוש כמו "מסיבת הפתעה". נראה לי שכדאי לשנות למשהו פחות קלישאתי, אבל בכל עדיין אני מעדיף שזה לא יהיה בומבסטי.

אה ...

בחתירות ארוכות, מתמשכות קידמתי את הקיאק במעלה הקישון, מעל הבוצה האפורה, תחת המנופים החלודים ומול הכרמל החום ועציו המתים.

אלודאה

New member
אבל...

מה זה חתירה ארוכה? יש חתירה קצרה? אתה יכול לתאר את זה טוב יותר!

בהחלט

תנועת חתירה ארוכה היא משיכה ארוכה בעצמה קבועה של המשוט, המתחילה בתנועה של הכתף (חתירה עם משקל הגוף ולא עם שרירי היד). טכניקה זו (מתוארת גם בכתביו של ג'והן מק'גרייגור) משמשת לחתירה בכלי שיט קטנים למשך פרקי זמן ארוכים יחסית (10 שעות ביממה), בניגוד לחתירה תחרותית לטווח קצר המאופיינת במשיכה חזקה של המשוט בעקר בטווח בו ניתן להפעיל מומנט מירבי על להב המשוט (טווח הפעולה העקרי של שרירי היד), או חתירות בקצב גבוה מעבר לטווח זה המאפיינות "מתלהבים" שאינם שולטים בתחום.

snailman100

New member
נסיון אצבעות

נופי ירדה באיטיות מהרחפת הירוקה, צעדה שני צעדים והתמוטטה על רצפת הבזלת המלאכותית.

אלודאה

New member
אבל...

תואר הפועל. היא יכולה לרדת, היא יכולה ללכת לאט. "ירדה באיטיות" מתאר פחות ממה שנדמה לך. בכל מקום שיש תואר הפועל אפשר לוותר עליו. נסה ותראה!
&nbsp

ויימס

New member
איזי פיזי.

(כל כך קל שאני חושבת על זה כבר 6 שעות.
) *כחכוח*

באותו הבוקר מכונה החליטה לחצות את המדבר כדי להחזיר את האקדח המקולל שלה לבעליו המקוריים.

MeSofer

New member
נסיון שלי

ענת התקרבה אל האדם ששכב בתוך שלולית דם בקצה הרחוב השקט והזכירה לעצמה שוב שמהיום גם היא שוטרת מקצועית.

למעלה