תרגיל כתיבה - תחקיר!

אלודאה

New member
תרגיל כתיבה - תחקיר!

כבר מלא - מלא - מלא זמן בא לי לעשות את התרגיל הזה, וסוף סוף יש לי הזדמנות.
זה עובד ככה: אתם נכנסים לערך כלשהו בוויקיפדיה. זה יכול להיות משהו שתמיד רציתם לקרוא עליו או הערך הראשון שקופץ לכם מול העיניים. החלק החשוב הוא שזה יהיה ערך שאתם לא יודעים עליו כלום. זה אומר, למשל, שלסקיפי אסור לבחור ערך שקשור לארכיאולוגיה, חתולי רחוב, או החיים כאדם נמוך ממטר.
ואז!
אתם משתמשים בערך הזה כרקע לכתיבת סיפור קצר. משהו מאד מאד בסיסי, כן? דמות אחת-שתיים, סיטואציה ברורה וכו'.
ואז!
אתם מעלים לכאן את הסיפור, קישור לערך, והסבר קצרצר על איך הגעתם מהערך לסיפור שלכם.

דוגמה:
[סיפור על ג'יני שנתקע לו קוץ במנורה ולכן הוא לא מצליח לצאת ממנה]
[קישור לערך "ורדים במאה ה-5 לספירה"]
[הסבר: כאשר נתקלתי בערך על המנורות מיד חשבתי על העובדה שבמאה ה-5 לכל הורדים היו קוצים, כיוון שהסורים העתיקים התעקשו לגדל רק קוצים. מכאן התחלתי לחשוב על המזרח, ועל האגדות במזרח, ולבסוף החלטתי לגנוב באופן ברוטאלי מסיפורי עלי באבא, והתוצאה לפניכם].

ויימס

New member
לא סיימנו עם התרגיל הקודם עדיין.

עדיין לא גילית לנו מה הבעיה בזמן הווה ואיך להרוויח מיליונים. השתתפתי בתרגיל הזה כי באמת ובתמים חשבתי שאני אלמד איך להרוויח מיליונים. אני חשה מרומה כעת.
אה, לקרוא בויקיפדיה זה אחד התחביבים שלי!

אני רוצה את הערך steam engine! דיבס!

אבל ...

למדת, פשוט לא הפנמת. הרעיון הוא לכתוב בזמן עתיד את שעתיד להתרחש, ולנהוג לפי זה. (כתבי את המספרים הזוכים בלוטו של עוד שלושה שבועות, ודאגי למלא אותם בזמן).

ויימס

New member
"למדת, פשוט לא הפנמת."

XD יש לך את זה בטיפה יותר מתנשא?
לא, זה לא היה הרעיון, אתה פשוט החלטת רטרואקטיבית שזה היה הרעיון, כי זה נוח לך. אני לא יכולה לעשות את זה.
הרעיון היה: "אחת השאלות שעולות מדי פעם עם זמן הווה, היא: מה הבעיה עם הזמן הזה?"
well, what is it? אם כבר גרמת לי לעשות דבר convoluted כמו לכתוב בזמן עתיד כדי ללמוד מה הבעיה עם זמן הווה, אז נו, מה הבעיה? ולמה?

בפעם הבאה שמישהו יגיד לי, "יש לי תרגיל בשבילך- תכתבי סיפור על מלפפון ואז אגלה לך כיצד לבנות
עולם קסום" ובכן... כאשר זה יקרה... שלוש נקודות!

קראתי שוב את הנחיות התרגיל.

לא מצאתי שם שום הבטחה ללמד אותנו לעשות מליונים. רק הצהרה ש"משחקי הקש" עשה מליונים, וגם אנחנו רוצים. (במקרה שלך - "רוצות").
&nbsp
לי אין שום בעיה עם ההווה. (לפחות עד הטלפון הבא מגרושתי).

ויימס

New member
אנחה.

אתה הרי מבין שצחקתי בנוגע למיליונים, אז למה השורה הראשונה בהודעה שלך... קיימת?

כי אני לא צחקתי

קיוויתי שצדקת, ושאוכל לעשות מליונים או כי המינהלת תתלמד לי איך, או כי אתבע אותה על הבטחת שוא.

אלודאה

New member
מוזר...

כי אני זוכרת שעברתי על הסיפורים שלכם ושאלתי אתכם איזה מהזמנים מרגיש לכם נוח יותר ויותר מקדם את הסיפור שלכם...

ויימס

New member
I remember it differently.

אלודאה: "האלו האלו למה החלפת מספר?"
ויימס: "החלפתי? איפה? זה גוף ראשון גם שם וגם פה."
ואז כתבתי את שלושת הקטעים עוד פעם, אבל התרגיל פחות או יותר התפגר כבר בשלב הזה.

the end.

יש משפטים שנשמעו לי יותר טוב בעבר, יש משפטים שנשמעו לי יותר טוב בהווה. זה סיפור שרציתי לכתוב חלקו בעבר וחלקו בהווה.
עבר והווה מרגישים לי סבבה במידה שווה, ומן הסתם פחות נוח לכתוב בעתיד. אבל את זה כבר יכולתי להגיד מראש. (אבל את זה אני כבר יכולה להגיד מראש! אבל את זה אני כבר אוכל להגיד מראש! אני לעולם לא אצליח להתגבר על הדרעק הזה! אני לא מצליחה להתגבר על הדרעק הזה! מעולם לא הצלחתי להתגבר על הדרעק הזה! המילה "הצילו" נשארת אותו דבר בכל הזמנים! כמה מגניב! אבל זה מצריך רמאות!)

"איזה מהזמנים מקדם יותר את הסיפור שלי?" אני לא יודעת מה השאלה, ולא מבינה את התשובה.

נמושה

כולם מכירים אותה. ממעמקי האוקיאנוס ועד לגבהי האטמוספירה, מהקור הצורב בפלוטו ועד החללית הראשונה שנחתה על נוגה (והמריאה), את כל המקומות הללו היא סקרה, חקרה ובדקה תוך סיכון עצמי רב. לפני מותה, סיפרה לביוגרף שלה מדוע התאמצה כל כך. היא אמרה לו את השם בו קראו לה הוריה, השם אותו נשבעה לקבור.

הערך ש"נפלתי" עליו הוא בנקוק - אחרי שקראתי את הקטע, "נצרב" לי במוח השם הישן של העיר. גוגל סיפר לי שזה -קְרוּנְגְ-טֶפּ-מַהָנָאכוֹן אָמוֹן-רַטָנָאקוֹסִין מַהִינְטָרָה-יוּתָאיָה מַהָאדִילוֹקְפוֹפּ נוֹפַרָאט-רַצַ'טָאנִי-בּוּרִירוֹם אוּדוֹם-רַצָ'נִיוְוֶט-מַהָאסָטַן אָמוֹן-פִימַנָוּוָאטָן- סַטִיט סָקַטַטִיָּה-וִיצָאנוּ-קַמְפְּרָאסִיט" - השם הארוך ביותר לעיר (יש אתר או שניים בעלי שם ארוך יותר).

נושא השמות "מציק" לי מזה זמן מה - חלק מהסיפורים כוללים "רמזים" בשמות הגיבורים, באחרים - השמות סתמיים. גם בתרגילים פה בפורום - יש מי שמשקיעים (מישהו כתב סיפור על אדם ששונא ממתקים, ובחר בשמו של ממציא המרטיני היבש, אחר קרא "הלן" לגיבורה שלו, שחושי הראיה והשמיעה שלה היו ייחודיים). מפה נזכרתי גם ב"אקדוחן ושמו סו", ופשוט העברתי אותו לחלל (מערבון חלל).

ווימס צודקת!

אני עדיין מחכה לסוף הדיון בנוגע לתרגיל האאוטליין. אשכרה נעלמת לי באמצע!

אלודאה

New member
נכון! צודק!

אבל בוא נפריד לשרשור אחר, סבבה?
תפתח בבקשה הודעה חדשה עם האאוטליין שלך, ונעבוד עליו ביחד.

shccer

New member
אני עושה את התרגיל הזה, כי הוא באמת מגניב

אבל אני גם מחכה להמשך הדיון על העבר-הווה-עתיד.

זמן, חיים ומוות:
30 שניות לחיות.חלק אמרו "צעד קטן לאדם..." חלק אמרו "פשע נגד האנושות". כמו הרבה מהתגליות הגדולות גם בשלי יש תערובת של שתיהן.
הספוג הלח על ראשי מטפתף על המצח שלי, וטיפותיו מתערבבות באלו של הזיעה שלי. לכיסא החשמל אין אפילו כריות. ברגעים האחרונים של חיי לאף אחד לא איכפת אם נוח לי. 20 שניות. אומרים שכשאתה מת החיים שלך עוברים לך בראש. לי עוברים מספרים. 13.8 מיליארד שנה, גיל היקום. 2.6 מיליון שנה, כמות הזמן שהאנושות קיימת. 63 שנים שאני חי. 3.7 שניות, הזמן שלוקח למטען חשמלי לעבור דרך הגוף ללב. 10 שניות. לא ביקשו ממני להגיד מילים אחרונות. לא היה לי מה לומר גם אם היו מבקשים ממני. אני לא מרגיש גאווה על המצאה שיכולה להרוג מליונים. אני לא מרגיש אשמה על התפתחות טכנולוגית. אולי אני מרגיש את שתיהן. 4 שניות. הלוואי והיה אפשר להקפיא את הרגע הזה. כמה שהוא אירוני. חלקיק של אירידיום, עבודת חיי, שהיה נוצר עכשיו, היה מתפרק במקביל למוות שלי. אפס.

מחצית חיים של איזוטופ
חשבתי על זה שזה מעניין לכתוב מישהו ברגעיו האחרונים. בשביל לקשר את זה לערך הוא צריך לחשוב על איזוטופ תוך שהוא עומד למות. בשביל זה עשיתי אותו מדען. הרגשתי שזה יהיה יותר מתאים אם הוא ידע מתי בדיוק הוא הולך למות. קפץ לי לראש הוצאה להורג פומבית בכיסא חשמלי.

shccer

New member
חשבתי משהוא על המקבילה של

אנרגיה אטומית-פפצצת אטום כזה שזה תגלית מדהימה אבל ממש מסוכנת, שקוראת בהיסטוריה חלופית כלשהי שבה גורמים למדענים וממציאים לקחת אחריות על ההשלכות של התגליות וההמצאות שלהם

אלודאה

New member
זה רעיון מאד מגניב

אבל...
אם ידעת על חומרים רדיואקטיבים ועל זמן מחצית החיים שלהם לפני שנכנסת לערך הזה של וויקי - זו רמאות! ולכן, נא לבחור ערך אחר.

למעלה