תרגיל לקבלה עצמית

kung fu

New member
תרגיל לקבלה עצמית ../images/Emo23.gif

דמייני מקום שבו כל האנשים מקבלים אותך כמו שאת!!!! מקום שאת באמת יכולה להיות את וכולם מקבלים אותך כמו שאת. זה יכול להיות מקום דמיוני או אמיתי. תעשי את המקום למהנה ונעים בדמיון. הצלחת? עכשיו תנסי להיות המקום הזה עבור עצמך. שאת בתוכך תקבלי את עצמך לגמרי, בכל מצב, בכל התנהגות, תמיד! את ראויה לכך. את ראויה לקבלה מלאה בתוכך. את מושלמת כמו שאת! את יצור של אהבה. אם יש בתוכך מחשבות שאומרות אחרת, תשלחי להן אהבה.

kung fu

New member
ככה הרגשתי נוח לכתוב ../images/Emo13.gif

יש פה יותר נשים מאשר גברים

kung fu

New member
זאת מין הטייה לטובה....

ברוב המקומות כותבים לשון זכר. אז הפעם כתבתי בלשון נקבה.

רן בת

New member
תרגיל לקבלה עצמית

מאחר וגם בדמיון שלי אני בחורה ריאלית, אז אני יודעת מראש שגם אם אדמיין שיש מקום בו יקבלו אותי כמו שאני (חוץ מבן זוגי שבאמת מקבל אותי כמו שאני), אני פשוט יודעת שישר תיכנס התודעה שלא קיים מקום כזה, כי טבע האדם הוא להעביר ביקורת, זה יכול להיות על איך שאני מתלבשת, מדברת, מה אני עושה בחיים וכו' וכו', ולכן גם אני מעבירה על עצמי ביקורת. אבל זו ביקורת בונה, ביקורת שגורמת לי להשתנות לטובה ולעשות לעצמי דברים טובים, גם אם היא קצת צורבת בהתחלה. אם אקבל את עצמי כמו שאני ואגיד לעצמי שאני מושלמת, לא ישתנה כלום בחיי, והרי אני מחפשת את השינוי הזה.

א ס י ת

New member
בעולם שלי אין מושג שקוראים לו

ביקורת בונה. כי זה דבר והיפוכו. ביקורת תמיד הורסת, היא מורידה אנרגיות, היא מעליבה. היא מכווצת את האני. בקיצור היא בכלל לא בונה. לא קיים אצלי המושג ביקורת. הביקורת תמיד מגיעה ממצב של עליונות, ממצב של אני יודע ואתה לא. לי יש תמיד הצעות ייעול, במקום ביקורת בונה.

אסית יקירה

צורת החשיבה שלך מדהימה אותי, איך לא חשבתי על זה? זאת אחת מיני המניפולציות הרבות שהתרבות שלנו עורכת עלינו אין דבר כזה 'ביקורת בונה'. את יודעת? ( וסליחה על הוידוי ) לעיתים כשאני רוצה למתוח ביקורת על מישהו אני אומרת לו משפט מקדים 'אפשר להגיד לך משהו של ביקורת בונה'? זה כאילו מנקה לי את המצפון, כמו להגיד למישהו "אפשר לתת לך מכות טובות?" ואז טראח אני מכה אותו נקודה מצויינת למחשבה

spectacular

New member
ביקורת היא נוראה,

צורבת בהתחלה, ואחר כך נשארת צלקת של כויה, יש מקום בו יקבלו אותך כמו שאת, וזה נמצא אצלך,את, אולי את כל הזמן מושלמת, אבל בכל רגע את מושלמת בצורה אחרת, מה זה מושלמת, ומי קובע מהי מושלמות, אנשים תמיד אומרים,בלה, בלה, בלה, רוצה שינוי? תעשי שינוי,בכיף, לא מתוך כאב והכאה עצמית, מתוך הנאה ואהבה עצמית, ביקורת לא בונה שום דבר, בן הזוג שלך אוהב אותך,נכון שזה כיף ?

BU BP

New member
דווקא , אני אוהבת לקבל ביקורת בונה

לצערי אנשים עושים שימוש מוטעה במושג. וכל הערת ביקורת הם מרככים תחת התואר בונה. ביקורת בונה אמיתית מתאפשרת רק בדינאמיקה מסויימת בין אנשים. נכון, ביקורת היא לא דבר תמיד נעים אבל אם זה מתקבל מאדם שאוהב ותומך ונאמר בצורה נעימה - ניתן ללמוד מכך המון. אני מצאתי ביקורת בונה כאמצעי להסתכל אובייקטיבית במראה ובאמצעות כך לשנות להקפיד ולהתמקצע. זה נותן לי להעריך היכן אני עומדת באמת מול התפיסה שלי של עצמי. כמובן שתלוי ממי מקבלים את הביקורת ובאיזו סיטואציה מתבצע.

העניין הוא שנעשה זילות במונח הזה

ולפעמים אנשים מרשים לעצמם לפלוש לתחומים פרטיים בשם "הביקורת הבונה". לכן אני לא אוהבת את הביטוי הזה. ביקורת, בכלל, זה בעיניי דבר שצריך לקבל ולא לתת. רק אם אני מרגישה בטוחה עם מישהו במידה כזאת שאני מוכנה לקבל ממנו ביקורת - רק אז יש לו את הזכות לתת לי אותה. זו כמובן רק דעתי האישית.

kung fu

New member
הי רן ../images/Emo13.gif

אין צורך בשיפוט ובביקורת על מנת להשתנות. אגב, שינוי מתחיל בקבלה של המצב הקיים. מתוך קבלה של המצב הקיים אפשר להחליט אם רוצים לשנות דבר זה או אחר
פשוט אין צורך להלקות את עצמנו. זהו רק הרגל - כמו שאנו שופטים את עצמנו כך אנו מסכימים שאחרים ישפטו אותנו. אפשר להפסיק עם ההרגל הזה. חבריי מקבלים אותי כמו שאני = זה קיים. בקיצור, ברגע שתקבלי את עצמך יותר, כך תראי שהסביבה שלך מקבלת את עצמך יותר. בהצלחה! נ.ב. את מושלמת כמו שאת. קבלי את זה
כל ביקורת שיש בך זה בגלל שלמדנו לשפוט את עצמנו מגיל צעיר. את מושלמת כמו שאת, גם אם המחשבות שלך אומרות ההיפך. אלו הן רק מחשבות

רן בת

New member
kung fu

תודה תודה על המחמאה. מושלמת עוד לא קראו לי אף פעם, ודווקא נעים כשקוראים לך ככה. אז למרות שזה לא מכוון דווקא אלי, אלא לכולם, אני אתענג לי על המחמאה הזאת.

kung fu

New member
דווקא התכוונתי אלייך ../images/Emo45.gif

שאת מושלמת כמו שאת
תמשיכי ללכת עם אותו הלך הרוח של להרגיש מושלמת. תמשיכי להתענג על זה... המשך יום מקסים!!

למעלה