תרגיל לשיפור גמישות הרגל

edgar12

New member
תרגיל לשיפור גמישות הרגל

בעקבות תאונה שעברתי (ונפגעתי בראש) נהייתי הרבה פחות גמיש ברגל ימין. בפיזיותרפיה נתנו לי תרגיל - כשאני שוכב לכופף את רגל שמאל ולהניח אותה על המזרן (ככה שנוצר משולש איתה ועם המזרן), לשים עליה את כף רגל ימין (ככה שנוצר עוד משולש) ולהרים את רגל שמאל. זה מאוד כואב לי בשוק הרגל הימנית, ואני יכול להרים את הרגל מאוד נמוך. אני מניח שעם תרגול - אני אשתפר...
מתי כדאי לי לעשות את התרגיל הזה? כמה חזרות? כמה זמן?

תרגיל לשיפור גמישות הרגל

שלום לשואל,

לצערי לא הבנתי מה מטרת התרגיל וגם לא את מטרת הטיפול הרלבנטית.
אני מציעה לברר עם הפיזיותרפיסט/ית שנתנ/ה לך את התרגיל מתי וכמה חזרות לבצע מהתרגיל. רצוי גם שתבין לעומק מה מטרת התרגיל ואיך הוא יעזור לך בתפקוד היומיומי שלך.

בהצלחה,
עדי

edgar12

New member
הסבר

אני מתכוון לשאול את הפיזיותרפיסטית, אבל עד אז - המטרה של התרגיל היא לשפר את גמישות הרגל. אותו כאב שיש לי כשאני מרים אותה כמו שתיארתי קורה לי אם אני מגמיש את הרגל. אני רק רוצה שהרגל שלי תהיה גמישה כמו פעם ללא כאבים מיוחדים (אין לי את הכאב הזה אם אני מגמיש באותה צורה את רגל שמאל, רק ברגל ימין). מסגרת הטיפול זה תרגיל שאני יכול לעשות מתי שאני רוצה, מחוץ למסגרת הטיפולית.

הסבר

אם הבנתי נכון את תיאור התרגיל, הוא אמור להביא למתיחה של השרירים הגדולים של הישבן בצד של הרגל המורמת (כמו שתארת את זה - ברגל ימין).
איזו רגל פגועה אצלך ? איפה כואב לך ?
בדרך כלל בפיזיותרפיה אנחנו נוטים לתת "מינון" מסוים לתרגול - כמה חזרות, כמה סטים, כמה פעמים בשבוע/ביום. מכיוון שאני לא יודעת מה הפיזיותרפיסטית שלך חשבה, אני לא יכולה לתת לך מינון לתרגיל. אם הכוונה היא אכן למתיחה, הרי שבדרך כלל מומלץ להגיע להתחלת מתיחה, להחזיק שם 20-60 ש' ולחזור על זה לפחות פעמיים ביום.

האם הצלחתי לעזור ? תן לי עוד פרטים ואנסה לעזור יותר..

עדי

edgar12

New member
עוד הסבר

התרגיל מכאיב לי ואמור לעזור באזור הירך הימנית קרוב לישבן. התרגיל הזה זה משהו שאמרו לי בחטף, לא מתוך כוונה עיקרית שאשתמש בו ("הא כואב לך לעשות גמישות? אולי אם תעשה את התרגיל זה ישתפר"). כמו שאמרתי, רגל ימין פגועה והכאב הוא בירך ליד הישבן.

עוד הסבר

כמו שציינתי, אם אני מבינה נכון את התרגיל כפי שאתה מתאר אותו, המטרה היא למתוח את השרירים הגדולים של הישבן ולאפשר טווח תנועה רחב יותר במפרק הירך הימני. הכאב שאתה מרגיש, אני מתארת לעצמי, הוא כאב של מתיחה, ואם הוא מופיע מוקדם בתנועה, הרי שניתן להניח שהשרירים באזור מקוצרים וטווח התנועה מוגבל.
כדי להגיע לשיפור בטווח התנועה ובאורך השריר, רצוי, בדרך כלל, להגיע לתחילת התחושה של המתיחה (כלומר לא "להכנס" לתוך הכאב, אלא להגיע לנקודה שבה מתחיל הכאב) ולהשאר שם כחצי דקה. ניתן לדמות בעניין זה את השריר לגומי - אם אנחנו רוצים להאריך אותו, עלינו למתוח קצת ולהשאיר מתח קבוע לאורך זמן (אם נמתח חזק ונשחרר מהר - השריר יתכווץ בחזרה, ממש כמו גומי). לכן בתחילת המתיחה נשארים, כאמור, כחצי דקה, משחררים וחוזרים על זה לפחות עוד פעם אחת.

מכיוון שאני לא מכירה את המטרות העיקריות שלך ועם אילו מגבלות תפקודיות אתה מתמודד, אני לא יכולה להגיד לך מה חשיבות התרגיל עבורך, ואני חוזרת על הצעתי לברר שוב עם הפיזיותרפיסטית המטפלת בך ומכירה את התמונה הכוללת.

בהצלחה,
עדי

היי אדגר,

אני חושבת שכדאי לטפל ידנית בריכוך השריר במקביל לתרגול.
סביר להניח שכואב לך למתוח כי האזור התפוס נוקשה ולא מאפשר מתיחה. ואז כדאי לשחרר אותו בכל מיני טכניקות שקיימות בפיזיותרפיה כדי לאפשר לך לתרגל (לאו דווקא את התרגיל הזה, אלא תרגיל שמתאים לך ולא כואב).
בהצלחה,
ערבה

למעלה