תרגיל מיוחד

תרגיל מיוחד

אני עושה יוגה זמן רב ואני נחשבת ברמה מתקדמת, אני אפילו מלמדת כמה חבר'ה מתחילים. עםן זאת, לאחרונה בכינוס יוגה שנערך באזור בו אני גרה, התוודעתי לתרגיל לא שגרתי בעליל- אחד המאסטרים בתחום הציע לי לעבוד על מעבר האוויר מהפה למערכת העיכול. משמע, למי שטרם הבין- להכניס אוויר מהפה, ולהוציא מה ת**.... כמובן שלמראית עין הדבר נשמע ביזארי לחלוטין אולם לאחר תרגול קצר של כרבע שעה נוכחתי לדעת שמדובר בפעולה מרגיעה אשר מחזקת מאוד את השליטה בתהליך העיכול. האם מישהו מכם שמע על דבר דומה ו/או יכול להמליץ לי על תרגילים נוספים?! שלכם בתודה מראש, גילי.

יוגי בר

New member
התחלות בתרגילים מיוחדים

היי גילי וברוך בואך לפורום. אז ככה: בואי נפנה לרגע את האלומה אל "התרגילים המיוחדים" שאת מדברת עליהם. תרגילים אלו נקראים קריות והם למעשה: השיטה היוגית המדעית לניקוי הגוף מרעלים. תוכלי לקרוא עליהם המדור מאמרים של הפורום. עכשיו,התרגיל דיברת עליו הוא אחד מתת-התרגילים השייך לטיהור אויר. ככלל, לימוד כל תרגילי הקריות בכלל וטיהור האויר בפרט דורשים פיקוח צמוד של מורה מיומן ובעל נסיון בעניין. ורק כדי להעלות בת שחוק על פניך: התרגיל "הביזארי" הוא תהליך שקורה כמעט לכל אחד/אחת יומיום והוא נורמלי לחלוטין. איך זה קורה? ומה זה אומר: במידה ואת אוכלת את ארוחותיך במהירות את למעשה פחות לועסת וטוחנת את המזוןויותר בולעת אותו. אלא מה? בתהליך הבליעה את גם בולעת כמויות ניכרות של אויר דרך הפה. אויר המוחדר אל מערכת העיכול(לקיבה). לאויר זה יש שתי אפשרויות: או לצאת מלמעלה דרך הפה בצורת גרעפס, או לצאת מלמטה דרך התחת בצורת נפיחות. לא ביזארי אלא אלמנטרי גילי-אלמנטרי. התרופה היעילה או הפתרון הטבעי הנכון הוא לאכול לאט לאט וללעוס הייטב הייטב. שיהיה לך שבוע נפלא. בברכה ואהבה יוגי בר

היי

אין צורך להסביר לי מה פירוש "מערכת עיכול". הדבר ברור לי היטב. תודה. מה שלא ברור לי, זה מדוע מלכתחילה הסברת לי על התהליך, שכן לא על כך שאלתי. ובמידה ואינך מכיר את השיטה שציינתי, שכן לא ענית לעניין, אין בכך כל בושה. אשמח לפרט במידה ותרצה הסבר נוסף. ממני, גילי. נ.ב. על כל פנים, תודה על ההתייחסות

יוגי בר

New member
בריבוע

היי לך גילי. אז ככה: 1. לא הסברתי לך מהי מערכת עיכול(זה סיפור אנטומי ארוך ולא שייך לפורום.) 2. כן הפנתי אותך למדור מאמרים על הקריות. נכון שלא מפורט שם במלואו תהליך טיהור האויר לסוגיו (ויש כמה כאלה) כיון שתהליך בליעת האויר לקיבה אינו דבר של מה בכך. זהו תהליך קשה והוא נעשה רק בהדרכת מומחה לעניין.( ומבחינתי, אין טעם לפרט אותו לפרטיו) 3. ועכשיו, עם כל הכבוד.ויש כבוד, לא רק שאין בכך בושה נהפוך הוא. איני מכיר את השיטה שציינת ואשמח גם אשמח לשמוע עליה מפיך. איך זה? בברכה ואהבה יוגי בר

למעלה