תרגיל מנוער של פלאפון

תרגיל מנוער של פלאפון

לקחתי פלאפונים לילדים לאחר שהובטח לי כי העלות החודשית אפס - 15 שקל מנוי חודשי עם זיכוי באותו סכום לשיחות. אף אחד לא סיפר לי על אינטרנט ולא החתימו אותי על זה. כבר חודשיים אני מקבל חיובים על שימוש ברשת האינטרנט שלהם מבלי שביקשתי זאת!!! פניתי לפלאפון ואלו התנערו מהעניין וביקשו שאפנה לגו-נקסט. לאחר טלפונים מעצבנים איתם הסתבר כי אלו חבורת רמאים שמתעלקים עליך ומדביקים לך חשבונות! במשך החודשיים סחטו ממני 150 שקלים על "פלאפון חינם". אצלי אינטרנט זה במחשב ואין לי עניין לשלם שני שקלים עבור דקת אינטרנט על מסך בגודל סנטימטר!!! העניין הוא שהם לוקחים גם מנוי חודשי ולמי שיש כמה פךאפונים זה מצטבר. אם יש עוד כאלו שסחטו מהם כספים בשיטה זו אולי כדאי להתארגן להגיש תביעה ייצוגית! לא ייתכן שידביקו חשבונות על מה שלא ביקשנו!!!

DizzyMissLizzy

New member
גם אנחנו באותה סירה... טובעת...

בהחלט צריך לעשות משהו תקיף כדי להפסיק את הרעה החולה הזו.

השאלה מה עושים?

המועצה לצרכנות מטפלת בנושאים כאלו או שזו בעיה שלי עם החברה (הייתי זורק להם את הפלפונים שלהם בחזרה אבל אני מבין שיש לי התחייבות ל- 3 שנים - ממש חתונה קאתולית)? מרגיז שהם שולחים את היד לכיס שלי (דרך הוראת הקבע) ולוקחים כמה שהם רוצים. לפי דבריהם הסבירו לי כי יש שם שרות אינטרנט. אני נשבע כי אף אחד לא סיפר לי ולא החתים אותי על השירות. אבל את הכסף הם לוקחים ולא מוכנים להחזיר (זה כמו הבדיחה - "השתמשת או לא - היא עמדה לרשותך"). בקיצור לכל משתמשי פלאפון - תזהרו מגו-נקסט - שירות אינטרנט אם תרצה או לא. את הכסף הם ישדדו בכל מקרה.

חתונה קתולית?

כדי להתחתן צריכים שניים. גם בפלאפון אתה יכול לרכוש מכשיר ללא התחייבות ל-3 שנים. פרט לכך אם הסכומים ניגבים דרך הוראת הקבע, יש באפשרותך לבטל את ההוראה ועד שיתקנו לך את החשבון תוכל לשלם בהמחאות.

Ezmeralda

New member
חברת פלאפון

נותנת את השירות הזה לכל המכשירים שתומכים בו. הם בכלל לא שואלים את הלקוח אם הוא מעוניין בזה או לא... מי שנמצא בחברה הזו נמצא בבעיה... חוץ מזה תמיד ניתן לעבור לרשת אחרת....

איך אפשר לעבור?

אתה חותם ל 3 שנים. יש הוראת קבע והם לוקחים כמה שהם רוצים. אבל באמת - איך הם יכולים להדביק לי חיוב על שירות שלא הזמנתי? זה שוד לאור היום!

Ezmeralda

New member
אני חושבת שרק בפלאפון

אתה מתחייב ל-3 שנים... לי יש 2 מכשירים סלולריים של חברות שונות שרכשתי בשנה האחרונה, ובאף אחת מהן אין לי התחייבות בכלל... קנית את המכשיר, שילמת עליו (בתשלום אחד או בתשלומים). אין דמי מנוי וכד´ את הכל (משיבון, שיחה מזוהה וכו´) אתה מקבל ללא תשלום נוסף. דיברת שילמת, לא דיברת לא שילמת.

אני בעד הגשת תביעה ייצוגית, אבל

קשה לי להאמין שיצא מזה משהו. יש את "האותיות הקטנות" שכולנו חתמנו עליהם. מה שכן, אני אשלח תלונה לרשות להגנת הצרכן, אולי זה יעזור.

erandb

New member
משתתף בצערך ,אבל יש לי דעה שונה.

גם אם לא ידעת שיש אינטנרט במכשיר ,עובדה גלשת במכשיר.אין שום דבר בחוזה המדבר על תשלום לאינטרנט ? בזמנו אני התעניינתי גם והביאו לי עלון שכתוב שיש גלישה באינטרנט.ואני כן שאלתי ואמרו לי שזה עולה כסף.גם אם אתה מקשיב להודעות בתא קולי זה עולה כסף .כנ"ל SMS וכד´ .זה אצל כל החברות אותו דבר. ועוד דבר אם דברת יותר מ-15 ש"ח הרי אתה תתחיל לשלם את ההפרש.בין התשלום אליו דברת פחות 15 ש"ח.לא ידעת ? יש דברים שבזמן קניה צריכים לשאול ,ולפעמים צריכים ללמוד לקח ביחוד בטלפון סוללרי, שם צריכים לשאול והרבה.למה שהחברה תתן לך שירות במתנה ? בכל אופן המקרה שלך מזכיר את בזק והסולולרי.בזק אומרים שאם לא צריכים לחסום את הגישה לסוללרי מהטלפון ומי שרוצה או שלא יתקשר מהטלפון לסוללרי או שיקנה מכשיר שחוסם.משרד התקשורת הסכים עם מונפול בזק ,למרות שאני חושב שזה חוצפה בייחוד שאין לי אלטרנטבה לא כמו חברות הסוללרי שיש "מבחר". כמה דברים לגביך: 1.אני מקווה בשבילך שיש אפשרות במכשיר או אופציה שהחברה תחסום לך את המכשיר לגלישה בסוללרי.בדקת זאת איתם ? אם לא תבקש מילדך לא לגלוש דרך המכשיר. 2.שכל אחד ילמד מהמקרה שלך לשאול לשאול ושוב לשאול ולראות על מה אתה חותם. אישית אני חושב שאכלת אותה .ראה את המקרה שנתתי של בזק .בו משרד התקשורת גבה את בזק.אין לך כל עילה לתביעה .ואשמתך שלא שאלת את המחיר של עלות השיחות וכו´ שזה השיקול המרכזי בקניית טלפון סוללרי. אתה כמובן יכול לנסות את הדברים שהעלו למעלה למרות שאני לא מאמין שאתה תצליח. אגב ,אין לי על קשר לחברת פלאפון ואני לא מייצג אותה בשום צורה.

Ezmeralda

New member
זאת באמת בעיה למי שלא קורא

את האותיות הקטנות שרשומות בהסכמים שעליהם חותמים. או אם לפחות החברה הסלולרית הייתה מתריעה בפניכם על השירות הנ"ל... אני בדר"כ עושה סקר שוק לפני שאני קונה מכשיר חדש, וכיום יש לי שני מכשירים סלולריים של חברות שונות, אף לא אחד מהם של פלאפון, והסיביות ברורות. גם לפני 5 שנים שאז היו רק 2 חברות סלולר בארץ, העדפתי את השניה... אז פלאפון היו מונופול... עכשיו הם כבר לא לבד...

למעלה