תרגיל מעולה - לוקח את הסרט שלב אחד לעומק

תרגיל מעולה - לוקח את הסרט שלב אחד לעומק

שלום לכולם ! שמי שי עובדיה ולאחרונה נתתי הרצאה על נושא התת מודע ומודעות עצמית. במהלך ההרצאה הסברתי למשתתפים על תרגיל פשוט - איך ניתן למגנט אליכם כל מה שתרצו. התרגיל מתבסס על הסרט "הסוד" ועל ספריו של ד"ר ג'ו ויטאלי אחד ממשתתפיו של הסרט הסוד. התרגיל מורכב מחמישה שלבים, אני אסביר לכם על כל שלב ושלב ואני מאמין שהוא יעזור לכם להגשים את מה שאתם מבקשים. 1. שלב ראשון הוא לכתוב לעצמך מה אתה לא רוצה בחיים ? לדוגמא, אתה לא רוצה להמשיך בעבודה שלך אתה לא רוצה להמשיך להיות לבד אתה לא רוצה להמשיך ולהתאכזב בחיים אתה לא רוצה להמשיך במערכת היחסים שלך 2. שלב שני הוא לכתוב לעצמך, מה אתה רוצה להשיג ? אני רוצה זוגיות אני רוצה למצוא עבודה. אה אה זה לא טוב ! חייבים להיות ספיצפיים וחשוב לא פחות לכתוב זמני ביצוע. אני רוצה למצוא עבודה. איזה עבודה ? באיזה תחום ? כמה אני הולך לקבל ? מתי אני הולך לקבל את זה ? בתחום של זוגיות איזה זוגיות אני רוצה ? איזה בחורה אני רוצה למשוך אלי ? אני רוצה סטוצים אני רוצה חתונה,מה אני רוצה בדיוק ? מתי ? תוך מה זמן ? תחשבו שאתם יושבים ומולכם הפיה הטובה והיפה שפשוט באה ושואלת אתכם מה אתם רוצים . זה פשוט לתכנת את הדבר המסויים הזה וכמה שיותר ספיצפיים כך זה יותר טוב. דוגמא לתכנות טוב : אני רוצה לעבוד בעבודה בתחום X , העבודה שלי היא באזור מגורים של Y אני מרוויח בה YYY . שעות העבודה הן כך וכך . אני עובד בעבודה הזאת תוך שלושה חודשים. 3. שלב שלישי : בשלב הזה תזהו מה הם הגורמים המעכבים או חוסמים את ההצלחה שלכם. השלב השלישי הוא השלב שבו אתם הופכים לבלשים קטנים. בלשים של מה ? בלשים של אמונות ומחשבות. הרי לכולנו יש אמונות, מחשבות שסוגרות אותנו ונועלות אותנו, צריך לזהות אותם. מה הכוונה ? אם למשל אתה רוצה זוגיות ובראש שלך ישנה סיטואציה של ההורים שלך רבים ומתווכחים רוב הזמן ואתה רואה הרבה זוגות שלא מסתדרים אחד עם השני כמובן שאתה קולט את זה, רואה את זה מטמיע את זה בראש שלך, יכול להיות שיש לך אמונה בראש או מחשבה שעבורך זוגיות זה לא דבר טוב או שכאשר מתחיל להתפתח אצלך מערכת זוגית טובה, התת מודע שלך דוחה אותה. לדוגמא עורך דין שסיים את לימודיו בתקופה הנוכחית ורואה את כל הבוגרים שסיימו איתו מובטלים, ורואה הרבה מהבוגרים שלפניו לא עובדים, מה זה עושה לא ? ייתכן שתיכנס לו האמונה המחשבה ש"נראה לי שבתקופה הקרובה לא אעבוד כעורך דין",עם אמונה כזאת מה הסיכוי שהוא ימצא עבודה? עוד משהו שאני רואה הרבה מאד בקליניקה אצלי, זה אנשים שלא חושבים שמגיע להם. זה קורה הרבה אצל אנשים שפגעו באנשים אחרים בכוונה או שלא בכוונה, יש הרבה אנשים שמסתובבים עם רגשי אשם במודע או לא במודע, הרי במהלך כל שנותינו אנחנו באים לידי אינטרקציה עם מאות ואלפי אנשים אז יש סיכוי שגם פגענו פעם במישהו. יש אנשים שרגשי האשמה שלהם כל כך עמוקים שהם לא מרשים לעצמם להינות מהחיים שמגיעים להם. אם אתה חושב שלא מגיע לך , למה שתקבל? אם אתה לא באמת מאמין שבמצב השוק הנוכחי תמצא עבודה אז מה יקרה ? אם אתם באמת לא מאמינים שתמצאו מישהי שמתאימה לכם - אז לא תמצאו. תרגיל קטן שאתם יכולים לעשות כדי לזהות את האמונות והמחשבות שלכם הוא בשלב הזה למעשה תחשבו על המטרה שלכם – זוגיות עבודה יותר כסף ותראו מה עולה אחרי זה. אם עולים כל מיני ספקות ומחשבות כמו : אני לא מספיק טוב, בטח לא יסתדר, המצב לא טוב, לא מגיע לי, לא יכול להיות שיהיה שינוי עכשיו ועוד ועוד אמונות שונות ומשונות. איך מטפלים באמונות מחשבות ? שוב אני מדבר למעשה על אותו מאגר מידע שיושב לנו בראש אותו תת מודע שמכיל את כל הטוב וגם הרע שספגנו במהלך כל אותם שנים שחיינו. (בסוגריים אני אומר שזה גם יכול להיות שזה גם חוויות של גלגולים קודמים) דרך אחת היא פעולה של ניקוי, פעולה של ניקוי הוא ניקוי אנרגטי. מה שאני עושה בטיפולים שלי הוא לחזור אחורה בזמן לאותם מקומות שבהם קלטנו את אותן אמונות לאותם מקומות שבהם הייתה טראומה היכן שהייתה פגיעה ואני מרפה אותה באמצעות טיפול אנרגטי. הרי האנרגיה זוכרת כל דבר ואז ע"י ניקוי ניתן באותו זמן של הטראומה נוצר ניקוי יסודי ומצויין. אני גם מלמד בקורס את כל השיטות איך לעבוד עם התת מודע ואיך לזהות בקלות אמונות ומחשבות. דרך שניה היא ע"י חקירת האמונות שלנו. אני עובד הרבה עם המטופלים שלי בשיטת "העבודה" של ביירון קייטי, בשיטה הזאת (וזו הרצאה בפני עצמה) אפשר לחקור את האמונה שלנו. מה הכוונה לחקור ? לחקור זה לבדוק את האמונה שלנו ולראות עד כמה היא נכונה. דרך שלישית היא ע"י דמיון המטרה שלנו שאני כבר אדבר אליה בשלב הבא. 4. השלב הרביעי של התרגיל הוא שלב מהנה במיוחד. השלב הזה הוא להתחיל לדמיין את המטרה שלך כאילו כבר יש לך אותה, כאילו היא כבר הושגה. לדוגמא אתה רוצה עבודה, דמיין שאתה קם בבקר והולך למקום העבודה ויש לך חשק ללכת אליו. דמיין שאתה מבשר לכולם שיש לך עבודה חדשה. אתה רוצה זוגיות – דמיין שאתה הולך בחוף הים עם בת זוגתך. דמיין שאתה הולך עם הבת זוג שלך לאן שאתה אוהב ללכת דמיין שהיא איתך דמיין את הכיף של זה תרגיש את זה. אם אתה לא מרגיש איזשהוא אושר איזשהוא כיף בשלב הזה אז יש משהו שאתה עושה לא נכון. כי הכי חשוב זה לא סתם לדמיין אלה לעשות זאת WITH FEELING לדמיין עם תחושה עם הרגשה אמיתית אם לא יוצא לך חיוך מהפנים שאתה עושה את זה אז סימן שמשהו שאתה עושה לא תקין. אתה צריך להרגיש את את זה את ההרגשה הטובה הזאת, אם אתה לא מרגיש אז משהו כאן לא בסדר. 5. השלב החמישי - פעולה ושחרור פעולה ! לאחר ששחררת את המחשבות והאמונות המגבילות שלך ודמיינת עם הרגשה אתה תקבל עם הזמן כל מיני רעיונות לעשות כל מיני דברים. כל מיני נדנודים קטנים מהאינטואיציות שלך לעשות כך וכך. אולי ללכת למסיבה הזאת, אולי אני אחפש עבודה במקום הזה והזה, אולי אני אתקשר לדוד שלי שהוא מכיר מישהו וכך הלאה. אלה נדנודים לאו דוקא שבאים מההגיון אלה כל מיני תחושות בטן והנחיות לעשות כך וכך. על החלק הזה לא מדברים בסרט הסוד, אחת מהביקורות על הסרט היא שפשוט ניתן לדמיין משהו ואז הוא מופיע, אני מדמיין מוכנית גדולה והנה היא מופיעה. אז זה ממש לא כך. יש לקחת פעולה להיות אקטיבי בהגשמת החלומות שלך. בשלב הזה אנחנו משלבים פעולה של שחרור. מה הכוונה ? שחרור ממה ? מה אתה אומר, ברגע שהמטרה תתגשם תהיה מאושר ? יפסקו כל הצרות ? אז זהו שלא. שום דבר לא יקרה עם המטרה שלך לא תתגשם או תתעכב במקצת, הרי החיים שלך נפלאים גם היום. יש לך קורת גג לגור ? , יש לך משפחה ? , אתה בריא ? , ז"א אני לא ממליץ על לחץ ודמיון של 24 שעות בקשר למטרה כל הזמן לחשוב אליה ולא לעזוב אלא פשוט ללמוד לשחרר - החיים שלך טובים גם עכשיו ! איזה דברים טובים יש לך עכשיו ? לסיכום חמשת השלבים השלבים בדרך למטרה שלכם : 1. לרשום מה אתם לא רוצים 2. לרשום בפירוט מה אתם רוצים 3. לבדוק מה צף מתוך התת מודע שלכם מהם אותן אמונות מחשבות שחוסמות אתכם מלהשיג אותם. לזהות אותן ולנקות אותן. 4. לדמיין עם הרגשה שהמטרה כבר הושגה. גם כאן לפעמים בזמן דמיון שהמטרה כבר הושגה עלולים לצוץ כל מיני מחשבות ואמונות אם זה קורה ללכת לשלב 3 ולנקות אותן. 5. פעולה ושחרור. להתחיל לפעול לפי תחושות הבטן שלכם, LET GO מהמחשבות על המטרה, ללמוד לשחרר אותה. בהצלחה שי עובדיה

למעלה