תרגיל

BoopSoop

New member
תרגיל

הי, מצ"ב תרגיל, אודה למי שיוכל לעזור לי לסיים אותו ולהסביר לי למה בחר לשבץ כל מילה איפה ששיבץ

Bloodless

New member
אוקיי... ../images/Emo13.gif

1. استغلرقت - הישיבה נמשכה בערך שעתיים. שים לב לטריק קטן - הנושא של המשפט הוא בנקבה. כמו שאתה יודע, בערבית מקדימים את הפועל ובמשפט הזה הרי חסר פועל, כך שלא רק שאתה צריך לחפש פועל, אתה צריך לחפש פועל בנקבה יחידה. ככה אתה יכול לפתור את זה אפילו בלי לדעת מה פירוש המילה, אע"פ שתמיד טוב לחפש במילון. תמיד תמיד אתה צריך לשאול את עצמך איזו צורה בכלל אתה מחפש במשפט - פועל, בינוני, מצדר? זכר, נקבה? רבים, יחיד? זה מאוד יעזור לך בפתרון שאלות כאלה. 2. وقع (عل) - המילה הזו בצירוף عل היא במשמעות "חתם". המלים המוצרכות יכולות לשנות לגמרי את הפועל, לפעמים אפילו מילה מסוימת יכולה לעשות את ההבדל בין "בירך" לבין "קילל", לדוגמה. שים לב, שכמו שהיית יכול לראות יש כאן מילית מוצרכת - כשחיפשת במילון, عل צריך היה לרמוז לך שאולי יש גם פירוש נוסף. חוץ מזה - זה היה חייב להיות שם עצם ולא פועל, בגלל היידוע. קרא את המשפט וראה אם יש עוד משהו שאולי מצטרף לפועל כשאתה בודק אותו במילון. 3. עשית יפה ונכון. :) חלפו שלוש שנים. 4. גם נכון. התאמת את הפועל לגוף שראית קודם לכן - זה אחלה. :) 5. استقبال - קבלת פנים (או יותר נכון - קבלת פני השר). 6. הנה משהו נחמד - למה לעזאזל הمن מנוקד ככה? הוא הרי צריך להיגמר בסוכון. כנראה שהמילה שלאחר מכן מתחילה בסוכון, וזו תנועת עזר (או מאוד סביר - מתחילה ב-אל הידיעה, שזה בעצם בערך אותו הדבר). כדאי לראות איפה יש לנו פוטנציאל במילים שבמחסן - المحتمل מתאים גם מהבחינה הזו וגם מבחינת התוכן - ייתכן ש... אני תומכת מאוד גדולה בהסקת המסקנות קודם כל, תמיד. זה מאוד עוזר לחשוב קודם מה אתה צריך לחפש, כי לא תמיד אתה מכיר את כל המילים ואפילו לא תמיד אתה מתרגם נכון - כדי לתרגם נכון צריך גם להבין את ההקשר. זה יכול להיות טריקי בהתחלה, אבל זה דורש מעט אימון. באיזה מילון אתה משתמש? בהצלחה.

Bloodless

New member
*استغرق&#

זה כל כך קטן ואני עושה טעויות בלי לראות... XP

אופס ../images/Emo2.gif

אני מתנצל. בדיוק שהייתי בתהליכי כתיבה (והפסקתי באמצע חחח) לא שמתי לב שענית כבר (כי לא עשיתי "רענן"). לא נורא, טובים השניים מן האחד

Bloodless

New member
נו, נו, לפחות אנחנו יודעים שזה נכון ולא

חירטטתי סתם. אפילו שב-2 בטעות רשמתי את השורש במקום המילה... איילון שנער נכנס לי יותר מדי עמוק לראש. אתה יודע שאין תיאור אופן בחוברת שלך ושל משכית?!

חחח

אין אופן? או.קיי... אם יהיה לי זמן אוסיף את זה לפורום (גם אם זה לא ישמש לבגרות הקרובה, תמיד טוב שיהיה בפורום...) ואשלח לך גם

Bloodless

New member
לא צריך, אני הסתדרתי...

אבל אולי שווה להוסיף משהו יום אחד.

BoopSoop

New member
מספר דברים נוספים ../images/Emo41.gif

איך כותבים 1אבלה 2נפגשתי עם 3ראיתי אותו בדרכו מ

בבקשה

1. מה זה?! אֲבֵלָה? (מלשון אֵבֶל) אם כן, אז אומרים حَزينة 2. اجتمعت ب... / مع... 3. אולי: رأيته متوجّهًا إلى...

לא... בזמן הווה

אומרים אָבֵל ובנקבה אֲבֵלָה. (מלשון אֵבֶל) לא נורא, פשוט קראתי לא נכון...
קורה! עכשיו אני יודע שהתכוונת ל"אֲבַלֶּה" (מלשון בילוי) שבת שלום.

BoopSoop

New member
תודה. שאלה נוספת ../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

وَصَلَ איך אני כותבת הוא יגיע עם השורש הזה. ז"א איך אני מנקדת את האות איתן מנקדים בפתחה או דמה?

למעלה