תרגיל

תרגיל

חברי הפורום שלום אני סטודנטית לגאוגרפיה שנה ראשונה בעברית יש לי בעייה, נתנו לנו תרגיל בגיאומורפולוגיה שמאוד הסתבכתי איתו. כל מי שיכול לעזור לי ולתת לי אפילו תשובה חלקית, או אתרים בהם אוכל למצא חומר בנושא, אני אשמח מאוד. בתודה מראש -ענבל- [email protected] והרי התרגיל: עם תחילתה של תקופת קרח חדשה בשנת 2150, חלה נסיגה במפלסי הים על פני הגלובוס, וכתוצאה מכך ירד מפלס הים התיכון בהדרגה ובשנת 2400 המפלס הגיע ל - 10 מטרים פחות ממפלס הים כיום. באותה שנה נמצא שכתוצאה מירידת מפלס המים התרחק קוו החוף בחלקו המזרחי של הים התיכון בקילומטר אחד מקו המים הקיים כיום. עליכם לדון בכל ההשפעות על התהליכים הגיאומורפולוגיים המתרחשים בסביבה החופית כתוצאה מירידת מפלס הים (בין היתר, ההשפעות על מערכת מי התהום באזור).

התחתרות נחלים

כפי שקרה כבר בעבר ברגע מפלס פני הים יורד ישנה התופעה של התחתרות נחלים- כלומר הנחלים מחפשים דרך להשקיע כמה שפחות אנרגיה בזרימה שלהם ז הם מתחתרים בכדי שהשיפוע זרימה שלהם יעלה וכך תהיה זרימה מהירה יותר, דבר זה גורם ליצירת קניונים עמוקים בתווי הזרימה של הנחלים אל הים. ההשפעה על מיהתהום יכולה להיות בכך שמפלס המים המלוחים במי התהום ירד ואיתו הפן הבייני ואיתו ירד מפלס מי התהום המתוקים, המצב בו מפלס מי התהום ירדים יכול להביא לכך שמעיינות יתייבשו מכייון שהמפלס יורד ואז לא תהייה להם הזנה של מים ממי התהום. ואם אני טועה אז בוקסה יכול לתקן אותי

naamoni

New member
p o o h b o b c a t-למעיינות תמשיך

להיות הזנה כי הם מתמלאים מאזור ההר.

naamoni

New member
כתוצאה מירידת המפלס

אכן תהייה תזוזה של הפן הבייני. בשל ההבדל בין הצפיפות של מיים מליחים ומתוקים על כן אם מפלס מי התהום יהיה גבוה מפני הים (למשל +10 מטרים), יהיה עומק הפן הבייני 330- מטרים. כלומר: גובה עמוד המים המתוקים המצוי באזור החוף מעל לפן הבייניים הוא בקירוב ראשון פי 33 לעומת גובה מפלס מי התהום אשר מעל לפני הים (עמנואל מזור...) בכל מקרה תהליך ירידת הים עלול ליצור להמשך והגברה של התופעה של גידוד רכסי הכורכר באזור החוף, הופעת בולענים או בורות (במידה ויש ריכוז מלחים באזור קרקעות החוף), שבירה של כבישים והשפעה ישירה על כל ערי החוף והיישובים הסמוכים לחוף.

צודקת בהחלט

לא חשבתי על זה שיש הזנה מאקויפר ההר הגבוה בגלל זה את המתרגלת הכי טובה בעולם

למעלה