תרגיעו אותי

gabi1010

New member
תרגיעו אותי

היי שמי גבי בן 38.שוקל 130 קילו.בבדיקה דם שעשיתי שלשום הסוכר שלי היה גבוה 141.5.הלכתי לרופא משפחה והוא אמר לי שאני מפתח סוכרת ונתן לי כדור בשם גנואט.כמו כן הוא המליץ לי על קיצור קיבה.כמה שאלות יש לי1)האם אני נקרא חולה סוכרת2)אם אני מוריד במשקל טיבעי זה אמור לחלוף לחלוטין3)לגביי ניתוח קיצור קיבה האם זה מסוכן4)איזה מאכלים לא לגעת בהם כדיי שהסוכר יתאזןתודה רבה

אני יכולה להרגיע אבל הכל תלוי בך

גבי שלום
לפי תוצאת הבדיקה שלך יש לך סוכרת.
הכדור שהרופא הציע הוא מצוין וכדאי לנסות אותם הוא לבדו לא יעשה את השינוי.
גם אתה צריך לעשות שינוי.
כמו שאני מבינה יש לך עודך משקך לא קטן ואפשר להוריד אותו באופן טיבעי ועם לשפר את התוצאות.
לא חייבים קיצור קיבה .
מציעה לך להתחיל הרגלים נכונים שרק הם יעזרו לירידה במקקל:
1. להפחית בסוכרים פשוטים (ממתקים, עוגות)
2. להפחית בכמות הפירות (לא אכילה חופשית).
3. עבור לפחמימות מלאות ולא להעמיס צלחות בפחמימות. יותר ירקות
4. פעילות גופנית מסודרת. תתחיל בחצי שעה הליכה כל יום והוסף בהדרגה.

רצוי לבקר דיאטנית שתייעץ לך כמה פירות נכון לך לאכול ביום וכמה פחמימות בכל ארוחה.
זה מאד אישי והיא צריכה לדעת.

חשוב לזכור שאומנם למחלה קוראים סוכרת אבל זה לא רק סוכר.
תחשוב במושגים של פחממת.

הישמר מפחמימות.
בהצלחה

tulkin

New member
לפי הפרוטוקול הרשמי - יש לך סוכרת

אם כי נהוג לעשות בדיקת דם נוספת כדי לוודא שלא מדובר בטעות. אם כבר עושים בדיקת דם נוספת כדאי לבדוק המוגלוביןA1C - זה אינדיקטור שנותן הערכה ממוצעת של סוכר בדם על פני , הותקופה של כ3 חודשים אחרונים, וכיום הוא נחשב לאינדיקטור אמין יותר לסוכרת מאשר בדיקת סוכר בדם בצום.
&nbsp
גם אם אתה חולה סוכרת, זה כמובן לא סוף העולם, אבל כן סוף החגיגה. תצטרך לקחת את עצמך בידיים, לרדת במשקל באופן משמעותי, לעשות ספורט באופן משמעותי, ולאכול בצורה מבוקרת יותר (שבעיקרה, כמו שאמרו לך, הגבלת הפחמימות שאתה אוכל. השומנים לא קשורים לעניין ולא יעזור לך לרדת מגבינת שמנת לגבינה 5 אחוז שומן).
&nbsp
אם תעשה את כל אלה, ייתכן אפילו שלא תצטרך לקחת כדורים. אני כבר 8 חודשים מאז שגילו לי סכרת - שקלתי רק קצת פחות ממך, והסוכר שלי בדם היה 350 בעת הגילוי. היום אני שוקל 85, והסוכר שלי בצום סביב ה95 בשבועות האחרונים - כל זאת בלי לקחת תרופות בכלל. אבל זה דרש שינוי מאד מאד קיצוני באורח החיים שלי.
כאמור - אם תיקח את עצמך בידיים, ייתכן שבהחלט תדחה מאד את הקטעים הלא נעימים של הסוכרת ולא תצטרך לדאוג להם כל עוד תתמיד בשינוי הזה ותקפיד על רמות סוכר סבירות.
&nbsp
לגבי כדורים - אני בדעה שרופא משפחה לא מבין מספיק בסוכרת כדי לדעת להמליץ לך. הייתי מבקש ממנו, כאמור, הפניה לבדיקת דם נוספת, ממוקדת יותר בנושאים של סוכרת, וגם הפנייה למרפאת סוכרת והתייעצות עם אנדוקרינולוג מומחה לסוכרת. אותו רופא מומחה, ביחד איתך, תוך התייחסות למידת הנכונות שלך לקחת אחריות ולשנות דברים, יוכל להתאים לך תרופה מתאימה, אם צריך (זהירות - לרופאים יש נטיה לרשום תרופות גם אם לא צריך)
&nbsp

כשאני עשיתי לפני 3 חודשים בדיקות סוכר יצא לי 144

והרופא אמר לי את רוצה להתחיל עם כדורים או שתעשי משהו עם עצמך..הוא יודע שאני שונאת כדורים...בנתיים הורדתי כבר 3 קילו..והסוכר שלי ירד 122..............לתשומת לבך

קליאופטרה: 144, 122 בצום של בוקר זה כמעט אותו הדבר...

צריך לבדוק שינויים ב-A1C .

אין לי מה להרגיע אותך, תמשיך ככה לא תגיע רחוק.

&nbsp
אם הזעזוע יגרום לך להוריד משקל ולהתחיל להתעמל מצבך ישתפר מאוד, במקביל לטיפול תרופתי.
&nbsp
תבקש בדיקת A1C כדי לדעת יותר במדויק את מצבך הנוכחי

ולריו

New member
אז ככה: 1) כן אתה חולה סכרת. 2) אם תרד משמעותית במשקל

(מתחת ל-90 ק"ג) רמת הסוכר תרד לתחום הבריא והתקין, אבל מהיום ואילך ללא קשר לרמת הסוכר אתה נחשב חולה סכרת. עליה במשקל תתבטא מיידית ברמת הסוכר.
&nbsp
3) כן ניתוח קיצור קיבה עשוי להיות מסוכן.
&nbsp
4) לגבי מאכלים הסיפור קצת יותר מורכב, כעיקרון חפש באינטרנט את מוצרי המזון בעלי מדד גליקמי נמוך ותשתדל לאכול רק כאלו.
תמנע מאכילת דברים העושים מקמח (בעברית פשוטה מדובר בפחמימות שמתפרקות בגוף לסוכר) ואל תקשיב לאלו שמספרים לך על קמח מלא (את הגוף זה לא מעניין) הדבר היחידי שיחליף עבורך את הלחם זה פתית (נראה כמו דיקט ויש לו את אותו טעם) מקמח מלא בלבד.
תמנע מבשר כבד (מקסימום עוף) תפסיק לאכול דברים שכוללים שמן או טוגנו בשמן. שמן מותר לך רק כף אחת של שמן זית, תמנע מפירות (והחכמולוגים יגידו שמותר לך פרי אחד או שנים ביום – קישקוש), דברים ממותקים (אפילו ארטיקים) אסורים, רשימה ארוכה תחפש באינטרנט.
&nbsp
ועוד מילה אחת, בטח ישלחו אותך לדיאטנית, חבל על הזמן, קודם כל כולן נראות רזות ובחיים הן לא עשו דיאטה או ספורט, והכי מעניין כולן ממליצות על אותו דבר (בטח זה מה שלימדו אותן בקורס). תפעיל את השכל הישר, תקרא חומר, תוריד במשקל ע"י דיאטה.
ולגבי ספורט, הסיפור הוא כזה, ספורט עושה כושר וסתימת הפה מאכילה עושה דיאטה. על מנת שספורט יגרום להורדה במשקל אתה צריך לעשות הרבה מאד ספורט (ובא נהיה כנים, אחרי התלהבות של יום יומיים זה יעבור לך). תעשה ספורט אבל לא הליכה ברחוב, זה חסר משמעות ולא מבוקר ויור רק אשליה. הספורט הטוב הוא הליכה על גבי הליכון שבו את יודע בדיוק כמה אתה הולך ובאיזה מהירות ועל מנת שזה יהיה אפקטיבי עליך ללכת במהירות של 6 ק"מ בשעה במשך שעה שלמה (נראה אותך עושה את זה)
&nbsp
130 ק"ג זה לא פשוט, ואתה צריך מהפך רציני בחיים והכי חשוב סיוע הדוק של השותפה
&nbsp

tulkin

New member
גם לא צריך להגזים... אתה יודע...

פעילות גופנית טובה לסוכרתיים גם בלי קשר להורדה במשקל.
הסיבה פשוטה: כשהגוף בפעילות מתונה ומעלה, הוא לא נדרש לאינסולין כדי לספוג סוכר מהדם לשרירים, וכך גם עוקפים את בעיית תנגודת האינסולין, וגם מקטינים את כמות האינסולין הנדרשת ל"עיכול" המזון. הפחתת כמות האינסולין בדם עוזרת בתורה להגברת שריפת השומן המיותר, הפחתת התיאבון וכו'
ולכן כל הליכה במהירות מתונה עוזרת. תזמון הפעילות (קצת לפני הארוחה אם מדובר בפעילות עצימה, או כחצי שעה עד שעה אחרי הארוחה אם מדובר בפעילות מתונה) משפיע אף הוא על יעילותה.
פעילות כזו, גם אם לא תשפיע על המשקל, תשפיע על הסוכרת ועל מצב הסוכר בדם.

tulkin

New member
עוד צריך לזכור

שעצות של רופאים ניתנות לעתים קרובות באופן כזה שיתאימו לכלל/רוב האוכלוסיה. רוב האוכלוסיה לא מוכן לקחת אחריות על גופו ובריאותו ולעשות שינוי משמעותי באורח החיים, ולכן ההמלצות נוטות להסתמך על כדורים ופרוצדורות רפואיות. אם אתה בקבוצה הזו - לך לפי עצת הרופא. קח כדור. המלצתי כמובן לקחת אחריות במקום לקחת כדור. זה הרבה יותר אפקטיבי
&nbsp
&nbsp

ולריו

New member
נכון. אכן פעילות גופנית מורידה (זמנית) את רמות הסוכר בדם

tulkin

New member
אין דבר קבוע יותר מהזמני :)

במיוחד שאפשר לצאת להליכה שוב ושוב ושוב...
כשאני מגלה שיש לי סוכר גבוה, אני יוצא לפעילות ממוקדת וקצרה של כ10-20 דקות, מוריד את הסוכר בדם שלי לרמות נורמליות, וממשיך בחיי כרגיל.
מה שיפה זה, שאם לא מגדילים בעקבות הפעילות הזו את צריכת המזון (ואין דבר יותר מפתה מלהגיד לעצמך שעשית המון פעילות, ולכן מגיע לך להתענג על ארטיק או משהו כזה. שזה בערך כמו לחגוג עם סיגריה הצלחה בהפסקת עישון), אז הזמני הופך מהר להיות קבוע. עניין פשוט של מאזן - אותה כמות פחמימות נכנסות, יותר שריפת פחמימות

mrkorr

New member
אנדוקריונולוג ודיאטנית

ולריו, התגובה שלך צרמה לעיניי.
למרות שהכיוון הכללי הוא ספורט ודיאטה וזה כמובן נכון ומומלץ, הקביעות הנחרצות והשליליות שלך ממש מעוררות
.
אתה לא מכיר את כל הדיאטניות בארץ ולכן אתה לא סמכות לקבוע למישהו אחר לא ללכת לדיאטנית.
בנוסף, אתה סותר את עצמך: מצד אחד אתה כותב לא להקשיב לאלו שמספרים על קמח מלא, בהמשך אתה אומר שהדבר היחיד שיחליף לחם זה פתית מקמח מלא בלבד.
אחרי משפט כזה אתה מחשיב עצמך לקוטל ומחליפן של הדיאטניות?
מה שחבל לך על הזמן יכול להציל למישהו אחר את החיים.
ועוד... מה ז"א סתימת הפה עושה דיאטה?!
אתה רציני?!
סתימת הפה יכולה להביא לתוצאות הפוכות ואפילו לאסון למי שלא יודע לנטר את עצמו ולמי שלא יודע מכיר עדיין את התאוריה בצורה טובה.
זו ממש רשלנות לשלוח קביעה כזו דרך תגובה באינטרנט ואני מקווה שהקורא יידע להתעלם מהחול שאתה זורה.
לגבי ההליכות, שוב טעות קשה. אם אתה מאלה שאין להם משמעת עצמית והם מתחילים לאבד כיוון בהליכה בחוץ ומורחים את הזמן - אז יש צדק בדבריך והליכון יכול לעזור.
אם אתה מקפיד ללכת מהר ובקצב טוב, אם אתה מנטר את רמות הסוכר לפני ואחרי הספורט, אין כל סיבה לוותר על הליכה ברחוב או בטבע.

לעניין ההודעה המקורית: האנשים מנסים לעזור, אבל הדעות כאן הן בקשת רחבה מידי. קח בעירבון מוגבל תגובות קיצוניות ומתלהמות.
קח עצמך לרופא/ה אנדוקירולוגיה (קבל הפנייה מרופא המשפחה).
בדר"כ מתלוות לביקור כזה גם פגישות עם אחות סכרת ודיאטנית (אל תוותר בהתחלה, רק אם אתה כבר ממש שולט בחומר ובשליטה בעצמך).
בהצלחה ובריאות טובה!

ארגיע אותך רק במובן הזה שתפסת את זה בזמן

והדעות שתשמע ממני הם דעות במסגרת גישה חדשה ברפואה לסוכרת 2 שטוענות שניתן לטפל בסוכרת 2 ואף להפוך אותה רק בעזרת תזונה ללא צורך בתרופות או ניתוח בריאטרי. תראה את הגישה הזאת כאן:
https://www.youtube.com/watch?v=4oZ4UqtbB_g

1. אם אתה 130 קילו זה אומר שהאינסולין אצלך בגוף בשמים. זה אומר שאתה עמיד לאינסולין. שהגוף מפריש הרבה מאד אינסולין כדי להוריד את הסוכר בדם. הלבלב שלך כנראה מגיע למקסימום יכולת יצור האינסולין שלו ורמות הסוכר מתחילות לצאת משליטה. זה אומר שאתה בתחילתה של סוכרת 2 ובעיצומה של עמידות לאינסולין.
2. על פי הרפואה, ההשמנה שלך גרמה לסוכרת 2. על פי התפיסה האנטרנטיבית המחלה שלך (עמידות לאינסולין) השמינה אותך וגרמה לסוכרת 2. לכן, לא תרזה אלא אם כן תרפה את הסיבה לבעיה שלך עמידות לאינסולין.
3. ניתוח קיצור קיבה מסוכן. אנשים מתים ממנו. לאחרים נגרמים סיבוכים. הוא אופצייה אחרונה בעיני ששום דבר אחר לא עוזר. אבל במצבך, יש אופציה אחרת שעוזרת.
4. אכן, תזונה יכולה לעזור לך ואף להפוך לך את הסוכרת. אני מציע לך ללמוד הכל על תזונה קטוגנית, כזאת שעתירה בשומן ודלה בפחמימות.
מה שמעלה לך את הסוכר והאינסולין זה פחמימות, ובפרט סוכר, לחם, קמחים, פסטות, תירס, בטטה תפוחי אדמה, קטניות ודברים מהסוג הזה. המאכלים הללו הפכו אותך לעמיד לאינסולין. גם חלב מעלה אינסולין באופן קיצוני למרות שזה לא ניכר כל כך בסוכר. לכן רצוי להימנע ממנו. גם חלבון מעלה אינסולין וסוכר אם כי לא ברמה של פחמימות. זה תלוי בסוג החלבון. חלבון מי גבינה מעלה סוכר מאד בעוד ביצים מעלים מעט סוכר ואינסולין. שומן (כמו שומן כבש או השומן באנטריקוט) לא מעלה לא שומן ולא אינסולין. לכן, בתזונה קטוגנית אוכלים את רוב הקלוריות משומן, כמות סבירה של חלבון ועד 20 גרם פחמימות. אם תעשה זאת נכון תיכנס לקטוזיס. ואם תיכנס לקטוזיס תאבד תחושת רעב. מהר מאד תגמל מאינסולין ורמות הסוכר בדם שלך ירדו לרמות סבירות. תזונה קטוגנית עובדת נפלא על סוכרתיים בעודף משקל משמעותי.

שולח לך גם מסר קצרצר בפרטי.

tostos1234

New member
אני שוקל 47 יש לי סוכר לפעמים 240 .לפעמים 120

משתנה .....מצבך לעומתי מצוין

tostos1234

New member
גובה 1.60 ,היום בדקתי ממוצע יצא לי 6.1 פעם שעברה 7.4

דיאטה, בעיקר. עבודה פיזית,ניקיון גינה, קשקשת בעיקר לא ספורט מבוקר ולא חדר כושר
מרתיח רוזמרין, צמח הרוזמרין הוא מר בצורה דוחה אבל מוריד סוכר יופי
בדקתי עשרות פעמים, מוריד יופי
וכן אני מודה, אני שותה בירה לבנה ליטר בשבוע, פעם אחת בשבוע, ליטר בסופשבוע לסירוגין נאמר 3 בקבוקים של 330 מל
שניים בערב שבת , ושבת אחד נוסף וזהו

כתבת: "צמח הרוזמרין הוא מר בצורה דוחה אבל מוריד סוכר"

בזמנו הצעתי שיקוי מוריד סוכר. השיקוי היה צריך להכיל 5 כיסי מרה של עוף + גרד של
קליפה מ-2 אשכוליות ו-3 לימונים + 50 גרם תמצית רום + תוספות מרות לפי הטעם.
זאת מנה ליום, יש לחלקה לשלוש ולקחת כל 8 שעות.

אם תשתמש בזה במשך 3 חודשים, הA1C שלך ירד ל-4, והמשקל ל-30 ק"ג...
משפיע הרבה יותר טוב מהרוזמרין. אני תקווה שהבנת.
נ.ב. אפשר להוסיף רוזמרין לשיקוי.

איך זה שאתה שוקל כל כך קצת?

האם הייתה ירידה דרסטית במשקל בחודשים האחרונים?
תמיד שקלת ככה?

pedro45

New member
אפשר לעשות שינוי גם בלי ניתוח

אני לפני שנה וחצי הייתי במצב חמור משלך. שקלתי 155 וגילו לי סוכר של 138 עם A1C של 6.7. בעקבות הגילוי החלטתי לשנות את החיים ולהתחיל דיאטה ובשלב מסויים הוספתי גם הליכות יומיות (כ45-60 דקות 6 פעמים בשבוע. לא ישר על ההתחלה. קודם נתתי לגוף שלי את האפשרות להתמודד עם ספורט על ידי ספורט מועט ודיאטה התחלתית). היום שנה וחצי אחרי אני שוקל 95 קילו עם סוכר של 85 וAIC של 4.4. וכל זה בלי ניתוח. הכל בראש. רק בראש. זאת הסיבה שלא עשיתי ניתוח לפני.

למעלה