תרדמת חורף

X Gal51m X

New member
תרדמת חורף

צריך להכניס קינג לתרדמת חורף? איך אני עושה את במידה וכן? אם יש מאמרים בעברית אני ישמח

naja

New member
לא חובה אבל לדעתי רצוי.

אני בד"כ הייתי מחכה עד שהטמפרטורות בחוץ יורדות ואז מפסיק להאכיל. מחכה כשלושה שבועות(לא להפסיק את החימום כמובן) כדי שהנחשים יסיים לעכל את המזון, ואז מעביר אותם לאיזור קר(עם חימום בטרריום) ובמשך כשבוע מוריד בהדרגה את זמן החימום. השיטה השניה שהייתי עושה-מוציא אותם לאיזור תרדמת החורף כשהטמפרטורות רק מתחילות לרדת ומשאיר אותם שם עד מרץ-אפריל.

X Gal51m X

New member
לא הבנתי כל כך =\

ואם אני לא רוצה להכניס אותו לתרדמת מה אני עושה??

חר חר

New member
מה יוצא לי מזה..

אם אני מכניס את הנחש לתרדמת חורף במידה ואני לא הולך לעשות הרבייה? (יש לי נחש בייבי,כך שזה ממילא לא רלוונטי לי כל עניין התרדמת,אבל בכ"ז אני מעוניין לדעת.)

naja

New member
מה יוצא לך?

אני מניח שהתכוונת לשאול " מה יוצא לנחש?". בגדול, לטווח הקצר כנראה שלא קורה לנחש כלום אם הוא לא עובר תרדמת חורף(אלא אם כן הוא מסרב לאכול בתקופה הזו). בטווח הארוך-אף אחד לא חקר. יכול להיות שזה מקצר או פוגע בחיים שלו, ויכול להיות שלא. אני מאמין שאם הנחש התפתח בצורה מסויימת לאורך האבולוציה, שינוי כ"כ דרמטי חייב לגרום אצלו למשהו. במהלך התרדמה, מתרחשים בנחש תהליכים הורמונליים ופסיולוגיים שונים. יכול להיות שהתהליכים האלו הכרחיים לנחש ויכול להיות שהם חיוניים, אבל לא יקרה לו כלום אם הוא לא יכנס לתרדמה. אני אישית ראיתי בבירור שנחשי מלך שעברו תרדמה אכלו הרבה יותר טוב במהלך הקיץ(בהשוואה לכאלה שלא עברו), וכמובן שהתרבו בהצלחה. ואני שוב אדגיש משהו-כשאתה מגדל בע"ח, אתה צריך לחשוב על טובתו ולא רק על טובתך.

X Gal51m X

New member
שכנעת אותי

כשאני מפסיק לתת לו אוכל,ושם אותו במקום קר, כמה זמן אני שם לו חימום ביום? וכמה זמן לא לתת לו אוכל? ולגבי השיטה השנייה,מזה איזור תרדמת החורף? איפה טוב לשים אותו בבית?

naja

New member
סדר פעולות:

מפסיק להאכיל. ממשיך לחמם לפחות 3 שבועות. מאתר מקום עם פוטנציאל לירידת טמפרטורה לאזור ה12-15 מעלות. מעביר לשם את הנחש, עם חימום. מוריד בהדרגה את עוצמת החימום במשך שבוע שבועיים. משאיר ככה את הנחש ללא חימום כ12 שבועות. מעלה חימום בהדרגה. מתחיל להאכיל. במהלך 12 השבועות הלו-לבדוק פעם בשבוע את הנחש, ושיהיו לו מים.

למעלה