תרה אחרי מתכוני עוגיות

McBlack

New member
תרה אחרי מתכוני עוגיות

היי
אני מחפשת מתכונים לעוגיות במטרה להכין לחבר החייל שלי שסוגר. כבר הכנתי לו בעבר עוגיות שוקולד מסוגים שונים, לא מקוריות מדיי כי לא ממש מצאתי מתכונים מתאימים. אני מחפשת מתכון שלא יהיה מסובך מדיי (השוואת טמפרטורות וחלבונים שעלולים להתקרש לא ממש מושכים אותי
)אבל גם לא נדוש עד כדי פיהוק (אין צורך במתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס, גם לא אם הן חצי-חצי) ואין צורך שיהיה בריאותי מדיי (אני לא מחפשת מתכון לעוגיות גרנולה, סולת וסובין). לא משנה לי אם מדובר בעוגיות עם פירות ו/או שוקולד. כמובן שיהיה טעים
יש לכם הצעות?
 

homets

New member
הנה כמוה הצעות../images/Emo13.gif

ביסקוטי של קרין גורן החומרים הדרושים 31/2 כוסות קמח (500 גרם) 2 כפיות אבקת אפייה 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 4 ביצים 11/2 כוסות סוכר (300 גרם) 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם) 3 כפות ברנדי או חלב (45 מ"ל) 2 כוסות פקאנים לא קלויים (200 גרם) 1 כוס שוקולד צ'יפס (או יותר, לפי הטעם) ההכנה • מחממים תנור ל-170 מעלות. • מערבבים בקערה קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח. • בקערה נפרדת טורפים ביצים, סוכר, סוכר וניל וברנדי. יוצקים את תערובת הביצים לקערה עם תערובת הקמח ולשים בידיים רק עד לקבלת בצק אחיד ודביק מאוד. • מוסיפים פקאנים ושוקולד צ'יפס ולשים קצרות לפיזורם האחיד בבצק. • בידיים נקיות ורטובות יוצרים מהבצק 2 "נקניקים" שמנמנים באורך כ-30 ס"מ, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומשטחים בידיים מעט. • אופים כ-30 דקות, עד שהכיכרות מוצקות למגע אך עדיין מעט רכות ללחיצה. מצננים לחלוטין (אחרת השוקולד יימרח במהלך הפריסה). • מחממים תנור ל-140 מעלות. • בסכין ארוכה פורסים באלכסון ארוך ככל האפשר, לפרוסות בעובי 1 ס"מ. מניחים את הפרוסות על רשת התנור ואופים כ-25 דקות, עד שהעוגיות יבשות למגע. מצננים לחלוטין ושומרים בצנצנת גבוהה ואטומה. אפשר כמובן לשנות את סוגי האגוזים,, לשים שוקולד לבן ובאמת לשחק עם המתכון איך שרוצים. אני שמתי פקאנים ואגוזי מלך ויצא מצוין
 

homets

New member
כוכבי חמאה של סימה

מתכון של סימה כוכבי חמאה ======== 250 גרם חמאה בטמפ' החדר 100 גרם אבקת סוכר מנופה כפית קליפת לימון מגורר דק 2 חלמונים (מס' 2) 300 גרם קמח רגיל מנופה 1/4 כפית משחת וניל (או כפית ת.וניל) ** מערבבים היטב חמאה , אבקת סוכר וגרידת לימון בכף עץ עד לקבלת תערובת אוורירית. מוסיפים את הוניל והחלמונים ומערבבים היטב. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת בצק רך ומשחתי. מעבירים לשק זילוף עם פיית כוכב בקוטר 8 מ"מ, מזליפים שושנים קטנים (לשמור מרווחים). לאפות בחום 180 מעלות עד להזהבה קלה (בערך 15-20 דקות). ניתן להשאיר את העוגייה כפי שהיא או לסגור כל 2 עוגיות לסנדוויץ כאשר באמצע מורחים ריבה חמצמצה (העוגייה כשלעצמה מתוקה). מאבקים באבקת סוכר. יוצאים מעולים ונימוחים
עוד מתכון מעולה שאני ממליצה בחום של עוגיות חמאה הוא של פירגה: עוגיות אבקת סוכר מעולות! של פירגה. עוגיות אבקת סוכר נימוחות --- כמות גדולה של אמא 4\3 קילו קמח - להתחיל ללוש עם 3 כוסות קמח ולהוסיף לפי הצורך לבצק נוח וגמיש 2 ביצים 2 חבילות מרגרינה/חמאה=400 גרם כוס אבקת סוכר שקית סוכר וניל שקית אבקת אפיה לאפות סהרונים. כדורים. או צורות. חום 175 כ-15 דקות . העוגיות לבנות חמאתיות. כשעדיין חם, לטבול כל סהרון בנפרד באבקת סוכר נוספת. את שני המתכונים עשיתי ושניהן מעולים. אני במיוחד אוהבת את המתכון של פירגה כי הוא פשוט יותר, ומעולה. אין לי תמונות כי פשוט זה תמיד נגמר מהר מידי
נטלי
 

homets

New member
פאדג' בראוניז של קרין גורן

החומרים הדרושים 250 גרם שוקולד מריר 250 גרם חמאה 4 ביצים בטמפ' החדר 11/2 כוסות (300 גרם) סוכר 6 כפות (60 גרם) קקאו 1 כוס גדושה (150 גרם) קמח 1/2 כפית מלח 200 גרם שוקולד לבן קצוץ גס, לקישוט ההכנה ממיסים יחד שוקולד וחמאה. במיקסר מקציפים במהירות גבוהה ביצים וסוכר במשך 5 דקות. טורפים את קצף הביצים לתערובת השוקולד. מנפים מעל התערובת קקאו, קמח ומלח וטורפים לתערובת אחידה ומבריקה, כחצי דקה. מערבבים פנימה שוקולד לבן ויוצקים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים בחום של 180 מעלות כ-25 דקות, עד שהשוליים יציבים, תפוחים וסדוקים והמרכז עדיין רך. מצננים לחלוטין לפני שפורסים לריבועים. גם כאן, אפשר לשחק עם התוספות ולשים אגוזים במקום שוקולד לבן וכו'. טעים מאוד ונשמר טוב! נטלי
 
עוגיות חמאה פשוטות וסופניות

(כאלה שאוכלים כמו גרעינים) 2 ביצים 200 גרם חמאה שקיק סוכר וניל כוס סוכר קמח כמה שלוקח. שמים את כל החומרים בקערת לישה ומוסיפים קמח בהדרגה ולשים עד שנתקבל בצק גמיש, נוח לעבודה ולא דביק. מקרירים כחצי שעה במקרר. מרדדים לעלה דק בעובי של חצי ס"מ או טיפה פחות וקורצים עיגולים או צורות אחרות. אופים בחום של כ-175 מעלות עד שהן מזהיבות/ משחימות (יש כאלה שאוהבים אותן מעט שרופות). שומרים בקופסא אטומה. בהצלחה!
 

homets

New member
עוגיות פרח ריבה

עוגיות פרח ריבה של סיוי 100 גרם אבקת סוכר (שקית קטנה) 200 גרם חמאה חתוכה לקוביות 300 גרם קמח 1 כפית שטוחה אבקת אפייה 1 שקית סוכר וניל 1 ביצה למילוי: ריבה ללא פרי (תות, מעורבת או לפי הטעם) שמים את כל המצרכים במעבד מזון עם להב פלדה, להתחיל בפולסים, לתת עוד עירבול עד שנוצר כדור וזהו! (בבצק צריכים להיראות מעין פתיתי חמאה קטנים, עיבוד יתר פוגע בפריכות). לשים כשעה במקרר. לרדד, לקרוץ עיגולים או פרחים לקרוץ חור קטן במרכז (אפשר באמצעות פקק של בקבוק). לאפות ב-190 מעלות כ-12 דקות. לצנן לגמרי, לקחת עוגיה שלמה ולשים כפית ריבה במרכז בריבה ולהצמיד (ללחוץ קצת) מעליה עוגיה עם חור, אפשר לפזר אבקת סוכר. מעולות! נטלי
 
עוגיות טחינה

עוגיות מצוינות שאנשים ממש אוהבים
2 כוסות קמח מלא (אפשר גם לבן, אבל כדאי להיצמד למתכון) 1 כפית אבקת אפיה 1/2 כפית מלח 1/2 כוס טחינה גולמית 1/2 כוס מים 1/3 כוס שמן קנולה 3/4 כוס סוכר חום כמה טיפות מי רודים (לא חובה) אגוזים/שקדים קצוצים, לפיזור למעלה מחממים תנור מראש ל-180 מעלות מנפים קמח ואבקת אפיה לקערה, מוסיפים מלח מערבבים טחינה גולמית ומים לתערובת אחידה מוסיפים סוכר, שמן ומי ורדים מוזגים את התערובת הרטובה לתערובת היבשה ומערבבים עד שהכל מתאחד יוצרים עוגיות, עם אגודל יוצרים גומה בכל עוגיה עד למטה, ובתוכה מפזרים אגוזים/שקדים קצוצים אופים 15 דקות, מוציאים ומניחים לצינון מהמתכון הזה אפשר להכין גם עוגיות חמאת בוטנים, כשאת הטחינה מחליפים בחמאת בוטנים ואת מי הורדים בכית סירופ מייפל.
 
למעלה