תרומה אישית מחומר הלימוד לחיים
האם אתם מוצאים שחומר הלימודים מספק לכם תרומה אישית לחיים
אני אתחיל. לומדת כרגע 'מבוא לכלכה מיקרו', 'דיני חוזים', 'ניהול משאבי אנוש', 'מבוא למדמ"ח', 'מבוא לסוציולוגיה' אני אנסה לתאר את התרומה של כל קורס כזה לחיי
מבוא לכלכלה מיקרו- הקורס מסייע לפתח חשיבה 'כלכלית' שקשורה לכל תחומי החיים, גם תחומים שכביכול אינם קשורים כלל ל'כלכלה'. העיקרון המרכזי בכלכלה הוא 'עלות מול תועלת' ובסביבה שלנו יש שפע של אנשים שלא שווים שיבזבזו עליהם ת'זמן או ת'אנרגיות כי הם טורדנים למשל. כלכלה זהו אחד המימושים של עיקרון התועלתנות, וכשחושבים 'כלכלית' פועל יוצא הוא לפעול בחיים מנקודת מוצא של תועלתנות. אינספק שזה תורם לחיים
דיני חוזים. לקורס הזה יש תרומה אדירה לחיים. אנחנו מקיימים עשרות חוזים בחיינו גם מבלי ש'נחתום על חוזה'. כל רכישה של מוצר כמו פלפון או אינטרנט הוא חוזה, ולפעמים החברות פשוט 'דופקות' אותך- מקרה קלאסי- הפסקת את מנוי האינטרנט שלך על ידי ביטול הוראת קבע בבנק והאלו יקפצו לך עם הסעיף הקטנוני בחוזה של 'לא הודעת לנו בפקס'. הם יכולים לתבוע ממך מאות שקלים רק על זה שהפסקת את הוראת הקבע, אבל לא הודעת להם על ביטול. כשמבינים את עיקרון תום הלב בחוזים מבינים שאתה לא חייב לספק אינטרנט שלך כלום. מדהים כמה שזה עוזר.
מבוא לסוציולוגיה. בלי צחוק הקורס הזה עוזר להבין את החברה בה אנחנו חיים .
מבוא למדעי המחשב. יעילות של תוכנית היא אחד הדברים שחשובים בתחום הזה- ולפעמים צורת החשיבה של תוכנית יעילה מושלכת על החיים. קנת בק- הוגה דיעות בתחום מדעי המחשב אמר 'עשה את הדבר הפשוט ביותר שעובד'- קרי- אין צורך לתכנן את האלגוריתם רחוק אלא רק לטווח הקרוב, בבחינת 'להגיע לגשר ולחצות'. הכלל הזה מאד תקף גם לחיים
דיני חוזים- התרומה העצומה של כל קורס במשפטים ( בתואר שלי אני אקח 4 או 3 ) היא העושר הלשוני שאת מקבלת מזה. פשוט עושר לשוני. מאכילים אותך בככ הרבה שפה יפה של שופטים עד שבסוף השפה שלך נהיית גם כן עשירה. ואחרי שאת קוראת ככ הרבה טיעונים של אנשים - כושר הטיעון שלך עולה פלאים. זה מאד טוב כשרוצים להתווכח עם אנשים. קריאת פסקי דין רבים מחדדת את יכולת הוכחנות ולמי שאוהבת לנצח בויכוחים זה MUST זהו.. איך אצלכם? ענבל
האם אתם מוצאים שחומר הלימודים מספק לכם תרומה אישית לחיים