תרומות דם

תרומות דם

לא יודעת אם קשור לפורום הזה, אבל יש לי שאלה בנוגע לתרימת דם. עקב המחסור בבנק הדם, הבת שלי וחברה שלה רוצות לתרום דם, הן רק בנות 16. סוגי הדם הם O ו-AB שמעתי מהבת שלי שיש עוד כמה חברה בכיתה שלהם שהחליטו לעזור ולתרום [האמת, התפלאתי לשמוע שנערים בכיתה י' מעודכנים בחדשות, אבל כל הכבוד להם]. השאלה, האם מותר להם לתרום בגילם הצעיר?

צר לי לאכזב אותך

ניתן לתרום דם אך ורק מגיל 17, וזו במידה שלתורם הקטין יש אישור מההורים או מהאפוטרופוס הרשמי שלו. כמובן שאם התורם כבר עבר את גיל 18 אז אין הוא נזקק כלל לאישור...

תשובה...

לילדים שמתחת גיל 17 בלי אישור הורים אסור לתרום ואם הוא בן 17 כדי לתרום הוא צריך אישור הורים...דף לאישור הורים אפשר להשיג אצל בנק הדם או שאפשר אבל לא רצוי לכתוב אישור ובאישור לכתוב את מספר זהות האם ואת מספר זהות הילד וחתימת ההורים אבל לא תמיד בנק הדם מקבלים את האישור הזה....

וודאי שמקבלים

כל אישור חוקי קביל. הגדרת אישור חוקי: 1. תאריך 2. פרטי הקטין שם מלא ות.ז. 3. פרטי האפוטרופוס שם מלא, ת.ז. ויחס הקרבה לקטין 4. רישום מפורש שאישור זה מתיר לקטין לתרום דם בידיעת האפוטרופוס החוקי 5. וכמובן............חתימה בסוף :) מיאווווווווווווווווו.......................... ולך שואלת יקרה אני מציע מאוד לעודד את הנערים/רות המעוניינים לתרום וניתן להפנותם לצוות ההתרמה לסיוע באמצעים אחרים כגון: 1. סיוע לצוות באתר ההתרמה - הגשת שתיה, עזרה ברישום, סידור וכדו'. 2. עזרה בפרסום ההתרמה באזור 3. נסיון לגייס תורמים 4. ארגון התרמות באזור 5. כל רעיון אחר שעולה בראשיכם מתקבל לרוב בברכה רבה. גרררררררררר.................

למעלה