תרומות למוסדות וארגונים

אהובה.א

New member
תרומות למוסדות וארגונים

לא יודעת אם כאן הוא המקום , אולם אני רוצה להפיץ את הדבר למען יראו וייראו. הערב , ביושבי עם חברים לאכול ארוחת ערב משותפת , סיפרה לי אחת החברות על דבר נוראי שקורה במדינתנו הנאורה. אנשים טובי לב ורחבי כיס , תורמים ממיטב כספם לארגונים שונים (אקי"ם , איל"ן וכו´) לילדי בית ספר שפוקדים את ביתם בימי תרומות ארציות. עד כאן הכל טוב ונחמד מאוד. אולם אלה וקוץ בה. את הילדים מפעיל לא משרד החינוך , אלא "קבלן" פרטי. הוא מתרים סכומי עתק מאזרחים , ו 58% מהתרומות הולכות לכיסו בשל "עמלה". כלומר , אם נתרם משהו כמו 60,000 לאגודה למען העיוור , למשל , האגודה מקבלת 20,000 ש"ח בלבד. כל היתר הקבלן לוקח. כשסופר לי כל העניין , הייתי בהלם. 1. מי נותן לזה לקרות? 2. מי החוצפן שלוקח מתרומות הציבור לכיסו ולא מעדכן את הציבור ? 3. מדוע הציבור לא מודע לכך? יש להוקיע את ה"קבלן" הלוקח מכספי הציבור בשל עמלה. מי שעושה את עבודתם נאמנה הם התלמידים , וכל זה בשעות אחה"צ. הקבלן משלשל לכיסו מהתרומות כאשר למעשה הוא לא עושה כלום להרוויח את עמלו. לפני כ 10 שנים נוצר מצב כזה בארה"ב. כשהתגלה הסקנדל - תורמים עשירים הפסיקו את פעילותם ובצדק. יש להפסיק את הבזיון ולמנוע גנבה מארגוני הצדקה שמחפשים כל דרך לעזור למי שזקוק לעזרתם. זאת חוצפה שאין כדוגמתה.

נונינה

New member
מודרניזציה של התרמות

אז ככה, יש הרבה עמותות היום המחפשות תרומות. חלק נעזרות בילדים ובני נוער דרך ביהס ותנועות הנוער. וחלק במתנדבים אחרים שיושבים על הטלפון....אבל יש גם יוזמה עסקית של מישהו הנקראת מרכז התרמה. האיש הקים חברה, דאג למקום, לטלפונים למחשוב ולעובדים והוא מציע שירות בתשלום לעמותות - לגיטימי וחוקי. יש לו גם הוצאות וכבעל עסק פרטי מגיע לו גם להרוויח. ואם יקומו לו מתחרים אז גם אחוזי הרוות יהיו סבירים כי הוא לא יהיה מונופול. יכול להיות שיש מקום לגביל בחוק את איסוף התרומות למלכרים בלבד..אבל לא מדובר בגזל, עושק, רמאות או כל דבר כזה. גם לעמותות שעושות את זה לבד יש הוצאות (טלפון, טלפנים במשכורת) ואולי עם השירות הן מצליחות להגיע להרבה יותר תרומות כך שגם בניכוי עלות השירות הן נשארות עם קופה גדולה יותר מאשר פעם..........

doroniz

New member
ימי התרמה

אוסיף לתגובתה של נונינה כך: ימי ההתרמה לארגונים הגדולים (אקי"ם, איל"ן - אתמול, ניצ"ן ואחרים) מארוגנים אכן ע"י משרד החינוך - המשרד מקצה ימי התרמה לארגונים אלה ודואג לפיזור הימים בשנת הלימודים. על ארגון יום ההתרמה אחראי הארגון עצמו - זו לוגיסטיקה שלמה של רכזים (אזוריים, ישוביים, שכונתיים), מוקדי פיזור ואיסוף כספים (בד"כ בתי ספר), הרצאות מכינות לילדים המתרימים, ויש עוד. יש ארגונים (או עמותות) שמוכנים לקחת על עצמם את הלוגיסטיקה הזאת וישנם כאלה שבוחרים לשכור את השירות הזה מחברות המתמחות בכך. מהרגע שארגון מסוים בוחר להיעזר בגורם כזה - הדבר כרוך בתשלום ואין שום פסול בכך. הענין פתוח למו"מ בין שני צדדים - נונינה צודקת - ככל שיקומו יותר חברות ארגוניות כאלה, כך המחירים יכנסו לתחרות. דורון.

למעלה