תרומת ביציות - בקשה חשובה

שיר5520

New member
תרומת ביציות - בקשה חשובה

הודעה לכל הנשים הזקוקות לתרומת ביצית: כידוע לכולכן, נשים הזקוקות לתרומת ביצית נאלצות לממן בעצמן טיפולים מאוד יקרים בחו"ל, מכיוון שבארץ אין ביציות לתרומה. "חוק הביציות" אמור לעלות לקריאה ראשונה בכנסת, אבל זה ייקח המון זמן ובינתיים מגיעים לנו החזרים על הטיפולים בחו"ל!!! דיברנו על הנושא מספיק ואין הרבה מה להוסיף, ברור שמדובר בבעיה חמורה. אני מנסה כבר תקופה ארוכה להילחם בנושא ומתכוונת אפילו להגיש בג"ץ אם יהיה צורך. במאבק עוזרות לי עורכות דין משדולת הנשים שמנסות כרגע לבדוק את החוקים כדי להבין מה בדיוק אפשר לעשות. וכאן אתן יכולות לעזור. ישנם מספר מסמכים שיעזרו לנו מאוד במלחמה. כל אחת שתצליח להעביר אלינו מסמכים כאלה תעזור מאוד. כמובן שהסודיות מובטחת. והמסמכים הם: 1. התכתבויות שונות עם קופות החולים, הביטוחים המשלימים או משרד הבריאות בנושא. כלומר, אם מישהי כתבה מכתבי תלונה או בקשה וקיבלה תשובות בעל פה או בכתב זה יכול לעזור. אם מישהי עלתה לוועדה כלשהי בקופה וקיבלה תשובה שלילית מהוועדה... בקיצור, כל תכתובת בנושא תעזור. 2. מכתב מרופא שאומר בפירוש למטופלת שאין לו שום אפשרות לעזור לה עם תרומת ביצית בארץ ושהיא חייבת לעבור טיפול בחו"ל. אני מודעת לרצון של כולנו לשמור על דיסקרטיות בנושא זה, אבל אם לא ננסה להאבק נמשיך לשלם עשרות אלפי שקלים בעצמנו. כל הפעילות שלנו תהיה בצורה אנונימית. השמות שלכן לא צריכים להיות מוזכרים תוך כדי הפעילות וגם לא כאשר נגיש בג"ץ. בקיצור, אני מוכנה לקחת על עצמי את כל הפעילות, המכתבים, הטלפונים, העצבים וכו', אבל מדי פעם צריכה קצת עזרה מכן. מקווה שתוכלו לעזור. שיר

keren05

New member
יישר כח בהצלחה../images/Emo28.gif

לי כרגע אין אף מסמך בנושא, אני די בתחילת הדרך. אבל אני מוכנה לתרום בכל דרך אחרת... המון בהצלחה קרן

שיר5520

New member
תודה על כל המסרים

מקווה שיהיו עוד הרבה. כל מכתב נוסף יכול לעזור.

orname

New member
orname

אני מ"ברות המזל" שעוברות טיפולי הפריה אך לא זקוקות לתרומה. אין לי מסמכים - אולם בתחילת הדרך בשיחה עם הרופא (ואני זו שהעלתה את הנושא שהוא הגדיר כ"רגיש" אצל רוב המטופלות) הוא סיפר לי על מצוקת הנשים המחכות לתרומה בתור שמגיע עד 5 שנים!! אני מבין אלו שכן תרמו. מקווה שיהיו עוד. אני מתפללת שמהביציות שלי יש כרגע איזה ילד שמתפתח ברחם. ילד שיביא אושר. מקווה ההביציות שלי יביאו יום אחד אושר גם לי....

שיר5520

New member
תודה לך והבהרה

תודה על תמיכתך! יש משהו אחד שלדעתי לא ברור לכולם. כולן בטוחות שפשוט אין נשים שרוצות לתרום ביציות. זה ממש לא המצב. רוב בתי החולים פשוט לא מתעסקים עם זה. מאז פרשת בן רפאל הם כבר לא מציעים לנשים לתרום וגם לא מציעים לנשים הזקוקות לתרומה להמתין לתורן. אין תור כי לרופאים, לקופות ולמדינה מאוד נוח שאנחנו חייבות לנסוע לחו"ל. כך הם מצאו דרך להתנער ולא להתעסק עם נושא בעייתי וגם יקר. כמובן שכל רופא מצא לו גם דרך לגזור קופון ולהרוויח קצת כסף ממצבנו. אני בטוחה שכאן בפורום נשים רבות יכולות להעיד שכבר מזמן אף אחד לא הציע להן לתרום ביציות! אל תשכחו, גם בקשר למאבק שלכם על החוק החדש שהרופאים שאולי טוענים שהם תומכים בכן, יישמחו מאוד לקבל אותכם אחרי שיעבור החוק בקליניקה הפרטית שלהם במקום בבית החולים.

keren05

New member
מרגש מאוד המון תודה

גם אני מקווה שהבאת אושר לאישה אחרת. אני מניחה שעצם העובדה שהיא קיבלה תרומה שימח אותה מאוד, השמחה הזו היתה אני מניחה מלווה בהמון תקווה. בתור אחת שזקוקה לתרומת ביצית אני מודה לך על התרומה. קרן

orname

New member
ורק כדי לחזק את הקשר לפורום

אני לא רוצה לדמיין אפילו מה יקרה למעטות שעוד תורמות כשהגזירות יכנסו לתוקף. תרמתי ביציות מתוך רצון כן ואמיתי לעזור. אני מטופלת אצל רופא (מדהים!!) של קופת חולים. לא קיבלתי כל תמורה. נהפוך הוא. נאלצתי לעשות בדיקות כמו טאיזקס שבעלי עבר כשרק התחלנו לנסות. מהביציות שנשארו לאחר התרומה הוחזרו לי שני עוברים שלא נקלטו. כל השאר כלל לא שרדו להקפאה. אבל לרגע לא חשבתי על מה היה אילו הביציות ההן עוד היו אצלי... עד הרגע שבו שמעתי על הגזירות. האם זה מה שנגזר עלינו מעכשיו?! כל אחת לנפשה?! והערה קטנה. לא כל הרופאים מעדיפים אינטרסים אישיים. הרופא שלי בפירוש אמר שרוב הנשים מגיבות בשלילה מוחלטת על הבקשה. מי מטעמי דת ומי מטעמי "קודם אדאג לעצמי") עצוב... אבל עוד יחמיר. גם אני לא חשפתי את עובדת התרומה בפני בני משפחתי וחברי מחשש לתגובות (שיחות "סרק" הוכיחו לי שצדקתי). המידע הזה הוא שלי ושל בעלי בלבד. שיהיה לנו לכולנו בהצלחה! גם לי

E נס

New member
orname תודה../images/Emo24.gif

גם נגה של הכוכבים, ועמית@ תרמו. אין מילים לתאר את גודל התודה שלנו על תרומה אצילית זאת.

למעלה