תרומת ביציות - הצעת חוק

תרומת ביציות - הצעת חוק ../images/Emo88.gif

אני בדיוק מקשיבה לאלי גולדשמיט שמדבר (בערוץ 2) על הצעת החוק אותו רוצים יעל דיין וד"ר אחמד טיבי (סוף-סוף הוא עושה משהו חיובי...) להעביר, ובחוק זה יקבע שכל אישה, ולא רק אישה העוברת טיפולי פוריות, תוכל, בכפוף לבדיקות, לתרום ביצית. נכון לעכשיו, האופציה היא לשלם 5000$, לנסוע לקפריסין, לקבל 2 ביציות ולעבור את ההחזרה וההמתנה שם. ולא לכל אחת יש 5000$... מראינים גם אישה בת 49, הזקוקה לתרומת ביצית, המתחננת מכל מי ששומעת לתרום ביצית. היא אומרת, שהרופא שלה, מבקש מכל מטופלת שלו לתרום (לצערי, לא כל רופא עושה זאת...). הלוואי שהצעת החוק תתקבל והחוק ישונה כמה שיותר מהר. שיהיה לנו רק טוב, סיגל

הלוואי, הלוואי!!! נדרשת גדלות נפש

כדי לתרום ביצית!!! אני מודה ומתוודה, כי אינני יודעת אם הייתי יכולה לעשות זאת. אני מרגישה בושה על שאני מרגישה כך, לאור מצבי, אבל אינני יכולה להתכחש לרגש זה...

עמית@

New member
ממני ביקשו בIVF הקודם

היות והיו לי המון ביציות (אחר כך הבנתי שלא נהוג לבקש בראשון..) אמרתי להם לדבר איתי אחרי השאיבה, הייתי תורמת, באמת, אבל קודם כל אחוז ההפריות היה כזה גרוע שהייתי צריכה את כולן
(לא שזה עזר..) אני יודעת שאם בפעם הבאה יהיו לי ביציות רבות, ואחוז ההפריות יהיה יותר טוב, אני אתרום (ולא בלי חיבוטי נפש והמון המון תהיות) קצת קשה, מה לעשות

יעל@

New member
אני תרמתי ב- IVF הראשון

התבקשתי לתרום ולמרות שלא נהוג בראשון אך היו לי הרבה ביציות גם ככה. ותרמתי שלוש ומאוד בשמחה. אני יודעת ומבינה את מצוקתן של אלו הזקוקות לתרומה, ואם אני הייתי באותו המצב היתי שמחה אם היו יכולים לתרום לי גם, אני רואה זאת כמצווה.

תרומת בציות-עידכון

אז ככה כיום הדרך הכי טובה היא -הדרך הרומנית לא צריך לניסוע שולחים זרע מוקפה ושם עושים את ההפרייה ומחזירים בטיסה מייד לאחר ההפרייה כמה רומנים קטנים (אל דאגה יש אישורי עבודה ממשר-ד העבודה )וכאן עושים את ההחזרה וכמובן צריך בדרך להיפרד מאלפיים וחמש מאות $ ולמצב בארץ מאז "עלילות בן רפאל והבציות " הוקפה כול תהליך התרומה. כבר הרבה זמו עובדת וועדה ממשלתית ממונה מטעם משרד הבריאות בראשות דר´ מרכי הלפרין-ומיזמן היא כבר היתה צריכה להגיש את המלצותיה שהם פתיחת בנק ביציות בארץ-תוך שמירת אנונימיות מוחלטת בשילוב אפשרות שלעולם לא יהיה מצב של סיבוכים מישפחתיים-(כגון נישואי אחים) כמו כן יהיה אפשרות לכול אחד לתרום ולא רק למטופלים -והעלות - היא תהייה לא יותר מ1000$ (וגם על זה ניטש עדיין וויכוח בין חברי הוועדה שרוצים להוזיל עוד) כך שיכול להיות שמעז יצא מתוק והמצב רק ישתפר-רק נקווה שזה יהיה בהקדם

למעלה