תרומת דם...

fly girl007

New member
תרומת דם...

לפי מה שהבנתי לתרום דם זה בריא, אבל אני לא ממש זוכרת למה... מישהו מוכן לעזור? :)

tapuach

New member
כי אז מח העצם מייצר עוד דם

ונניח במקרה של פציעה, או בכלל המח עצם יהיה מורגל לייצר כדוריות דם ...

New member
למה לכתוב סתם ?

מוח העצם של אדם בריא מסוגל טוב מאוד לייצר גופיפי דם בקצב מואץ במקרה הצורך ולכן אין שום צורך "לגרות" את המערכת בשביל לשפר את תפקודה. הסיבה האמיתית ליתרון הבריאותי בתרומות דם קבועות היא הירידה בכמות הברזל שנובעת מתרומה שכזו. מחקרים הוכיחו שיתר ברזל, אפילו בכמויות קטנות מגדיל את הסיכוי למחלות לב וכלי דם ויש אף תאוריות הגורסות כי אחת הסיבות לתמותה הנמוכה יותר ממחלות לב בקרב נשים בגיל קדם הבלות היא שהן חיות באופן קבוע עם כמות ברזל נמוכה יותר מגברים עקב הדימום החודשי במחזור. אבירם

YTmda

New member
תגובה

וואו, אפשר להתחיל לחשוב שאתה אשכרה מבין מה אתה כותב... "באמת ובתמים"... מזל טוב, למדת מילה חדשה! ועוד משהו - גם אם אתה יודע משהו, כמה שהוא נראה לך הגיוני, עדיף שלא תכתוב וזהו!

amitp

New member
ויש את התאוריות, המקובלות קצת יותר

שזה בגלל האסטרוגנים (אני מבטיח לך שערכי ההמוגלובין שלהן לא עולים בגיל מבוגר). ענין הירידה בכמות הברזל שציינת חדש לי ועד עכשיו ידעתי רק שיש בעיה באנשים עם עודף ברזל (למשל חולי המופיליה שנזקקים לעירויי דם חוזרים) - חולים אלה אכן עוברים טיפול להפחתת עודפי הברזל בגוף. למען האמת אני גם לא בדיוק זוכר את הסיבה המדוייקת לתועלת בתרומת דם לתורם - נבדוק..

New member
כנראה ששתיהן נכונות

כי נשים שעברו כריתת רחם ללא כריתת שחלות מראות עלייה משמעותית סטטיסטית בתמותה. הוכח במספר מחקרים כי רמות ברזל גבוהות, ולא רמות מטורפות כמו אצל אנשים שמקבלים עירויים תכופים, אלא ברמות נורמאליות או קצת מעל הנורמה גורמות לסיכון מוגבר למחלות כלי דם. כנראה זו הסיבה ליתרונות הבריאותיים בתרומת דם. אבירם

amitp

New member
מוזר - המאמרים אליהם אתה מפנה

מגיעים למסקנה הפוכה מן הטענה שלך... רק כדוגמא - התקציר הראשון אליו אתה מפנה (זה מהCirculation של 2005) שולל מכל וכל את הטענה שלך... הם מגיעים שם למסקנה (ההגיונית למדי על פי הנתונים שהם מציגים) כי כריתת הרחם היא בעצם confounder (מערפל) וכי אין לו כל השפעה על התמותה ממחלות לב! לנשים אשר עברו כריתה שכזו היו מלכתחילה יותר גורמי סיכון למחלות קרדיו-ואסקולריות ולכן הן גם נפטרו יותר. לאחר תיקון מתאים לא הודגם כל הבדל סטטיסטי בין הקבוצות. עלי רק לסייג את דברי מכיוון שכרגע טרם קראתי את המאמר המלא אלא רק את האבסטרקט.

New member
וואלה - צודק.

Another mechanism by which hysterectomy could be associated with CVD is through its effect on body iron stores, a possibility alluded to by Howard et al. This theory, postulated to explain the difference in CVD mortality by sex, is that body iron stores are positively related to coronary heart disease (CHD) risk.20 Because premenopausal women have lower levels of body iron stores because of menstrual blood loss, under this hypothesis they would therefore have lower CHD morbidity and mortality. The theory implicates hysterectomy, not loss of ovarian function, as the CHD risk factor and thus all women who have had a hysterectomy would be equally at increased risk for disease regardless of ovarian surgery, as long as hysterectomy is performed significantly earlier than the age of natural menopause. Although this proposed association between iron stores and CHD is biologically plausible, most epidemiological studies have failed to find the hypothesized association.20 This is true regardless of the measure used to quantify body iron stores, the cut point(s) used to define low and high iron stores, and the outcome studied. No study, however, has explored the association between iron stores and CHD among women by either age of menopause or type of menopause.​
כנראה שלא התעדכניתי בנושא... משעשע משהו. בכל מקרה, המאמרים שקראתי לגבי היתרון בתרומות דם, מדברים על סיבה אפשרית של הורדת כמות הברזל בדם, מעניין אם ישנן סיבות אחרות\נוספות. אבירם.

וואוי, ווואי

איך אתה זוכר ?? יצאתי מזמן ... אני בעיר הגדולה כבר הרבה זמן, כמעט 3 שנים... עוד לפני הצבא... שמעתי מגבר,גבר (הוכמן) שאתה כמעט רופא

amitp

New member
מעניין.. מה ההסבר לפי הרפואה

האלטרנטיבית/סינית/הודית etc.. (אני לא מתכוון לזלזל, פשוט לא מבין בזה יותר מדי)

amitp

New member
כנראה מכיוון שאתה מאבד

צ'י (או יין, או יאנג, או משהו בסגנון...
)

למעלה