תרומת הציבור למאבק לשחרורו של גלעד שליט

תרומת הציבור למאבק לשחרורו של גלעד שליט

נוכח הדיונים והדיעות שעולים כאן בימים האחרונים, אני אשמח לשמוע מכם במה אתם חושבים שיכול הציבור הרחב לתרום לשחרורו של גלעד שליט? האם על ידי משמרות מחאה בלבד? האם על ידי כתיבת מכתבים? האם על ידי ויכוח? האם יש רק דרך אחת יעילה וכל היתר אינן אלא בזבוז זמן? האם דרכים מסוימות פוגעות במאמץ? והשאלה החשובה ביותר: האם בכלל יכול הציבור הרחב להשפיע במשהו או שכל שאנו עושים הוא להשקטת מצפונינו בלבד?

אין במציאות מאבק לשחרור גלעד שליט.

יש הרבה מאד שופוני. כך היה גם ב"מאבקים" קודמים- אני מחתים על עצומה אצלי בקיוסק, בוא תקנה אצלי בייגלה. אני מארגן מצעד מדי שנה, הצבע עבורי לראשות העיר. כתבתי פוסט קורע לב אצלי בבלוג, ואני מקבל 8 שקלים לכל אלף כניסות. כדי שיהיה מאבק, צריך שיהיה גם צד שני. נגד מה ה"מאבק"? נגד האדישות? אין ולא היתה אדישות. נגד מתנגדי העסקה? מתנגדי העסקה יושבים ברובם בשקט, מפני שמאד לא פופולארי לצאת לרחוב להפגין בעד המשך ישיבתו של חיל ישראלי בשבי האויב. וכך ניתן לצאת ל"מאבק" ולדעת שתחזור בשלום ובבטחה הביתה, ואולי גם תרויח משהו מהנושא (לא כל המשתתפים במשמרות המחאה ציניים כל כך- ייתכן שאפילו לא כל המארגנים). מה השפעה? שאלה טובה. בינתיים נראה שבממשלה יש מבוגרים אחראים, שרואים קצת מעבר ליום השחרור. לי נראה שבהפוך על הפוך הדרישה לשחרר את שליט בכל מחיר מביאה להמשך ישיבתו בשבי. בחמאס רואים את משמרות המחאה וההפגנות. הם סבורים שהממשלה תשבר בסוף- מה שאומר שניתן להעלות את המחיר עוד מי שמחזיק בפנקס הצ'קים לא ימהר לשלם מחיר מופקע להחריד. הוא גם מודע לזה שלא בטוח בכלל שכל הציבור מוכן לשלם מחיר כזה, ושאם יערך סקר יכול בהחלט להתברר שיש רוב נגד שחרור 1000 מחבלים תמורת שבוי אחד. אז במה יכול הציבור לתרום? פשוט מאד. בהתנגדות חזקה ומאורגנת לשחרור אלף מחבלים עבור שליט, כך שיהיה ברור לחמאס שעליו להוריד את המחיר- ובעתיד לא ישתלם לו להשקיע משאבים בחטיפת חיילים.

למעלה