תרומת זרע לפי ההלכה

justborn

New member
תרומת זרע לפי ההלכה

האם זה מותר או אסור? תודה לעונים.

אני באופן אישי

נרתעת מהתערבות אנושית במעשה הבריאה אבל -נדמה לי, שאמרו לי שבנושאי פוריות ובכלל דיני אישות שכל מקרה יש לבחון לגופו עם הזרעה מלאכותית יש בעיה נוספת שזה עלול לגרום לחטא שלא ביודעין- למשל גילוי אריות (סתם- עריות)..מילה מצחיקה לדעתי מישהוא מביו את השושר פה עריה..כנראה עיברית שפה קשה (שין -בסגול) שאלה מעניינת יתכן שיש צורך באי חסיות לגבי התורם ואז כן...נדמה לי שכך שמעתי פעם..

tamarhp

New member
התערבות אנושית במעשה הבריאה

אם כך, אסור לקחת את החיטה ולעשות ממנה לחם?

ללחם אין נשמה!

לתינוק שנולד ולבעלי חיים יש נשמות ויש מי הנותן נשמה באפו.. (נשמה =נשימה להלן..) (אם כי נשמת המת לא נושמת והיא כולה נשימה אולי..) (אני מתברברת בפלפול של עצמי סלח לי..היה לי יום ארוך.) אההם...
אני טוענת שהבחירה נתונה לאדם ולא מקומי שלי, לשפוט איש יש אדון ליקום והוא שופט, אני רק הבעתי את רתיעתי מכך שאנשים עם איזמל are playing God, בנת??

לעגבניה יש נשמה,

או לפחות חוש לפחד, ולא חסרים מחקרים שיראו לך את זה. (כן, אני יודעת שאני מדברת באוויר על המחקרים האלו, אבל הם קיימים)

arriy80

New member
אז כל תחום הרפואה כך...

גם לתת אנטיביוטיקה אסור, וכן לעשות ניתוחים... כל דבר כזה יחשב "משחקים באלוקים"? " וְרַפֹּא יְרַפֵּא" [שמות כא יט] - מכאן שניתנה רשות לרופא לרפאות. מה כלול ברשות הזו? מי שמוסמך לדרוש, מוסמך להגדיר את הרשות.

אני מה זה עייפה

כל דבר אפשר להקצין הרי אני מ-א-מ-י-נ-ה שכשנולד תינוק הבריאה, נותנת נשמה באפו זהו מעשה קודש לגבי עגבניות.. ברור יש ספר שיצא כבר בשנות השמונים, החיים הסודיים של הצמחים..משהו כזה, ועדיין בא ונאמר שזה דרגה התפתחותית של רוחנית..או נשמה וגם תאכל את הפרי אל תעקור אותו מהשורש ספר דברים מלא בתקנות חקלאיות שלמדתי פעם בתיכון אז זה שיעממם אותי עד אימה - ללמוד בע"פ.. אבל מעניין למה בחרו להכניס זאת למקרא, כנראה שאנשים לא ישכחו לראות את טובת הכלל..את הכבוד לאדמה ליקום.. סלח לי שאני עייפה אני נסחפת בקיצור אל תשווה חתול לשולחן.. לא תגיע רחוק משם

בוקר טוב

קראתי את כל הבילבולים שהתפלקו לי וזה פחות נורא ממה שהיה נדמה לי תכף הולכת לחתוך ירקול לפתיחה של התערוכה היום ב12:00 ורק - שתי מילים: ברכת המזון - שמצויה בעוד דתות אגב..(בכל הגדולות בטוח..לגבי אסלם מישהו יודע?) משמעותה, שאני האדם מעריך את המזון הבא לפי ולא סתם בולס.. שהמודעות של האוכל היא גם לכך שהוא חלק מרשת. אני צימחונית בדיוק מהסיבה, שלבע"ח יש גם נשמה (התפרצת לדלת פתוחה , לא?) אבל מעבר לכך שאני משתדלת לא לזרוק סתם מזון ובתור יהודיה זה בטח גם קשור לשואה,... אז אני הרי צריכה להזין גופי אבל תסביר לי בבקשה את הקשר בין הפריה מלאכותית לבין אכילת עגבניה וקצירת חיטה ההתערבות שלנו במהלך היקום??!? אההם...
, תראה, הקדוש ברוך הוא הטמין בנשמת כל האנשים חוש מידה ואת היכולת להבדיל בין טוב לרע גם בבי"ס עציון בבני ברק, לילדים מוגבלים, הם יודעים - מה טוב..ומתי די.. עם המידה מעט מתקשים לזכור, חלקם נטולי רוע - שמקורו באגו...נראה לי ומשום כך הם מוגבלים..מן הסתם -אותך לא הייתי פוגשת כאן אם היית...אז מן הסתם יש גם לך חוש מידה לא?! יום של אור ואהבה ושבת קודש!

שיעור חקלאות:

אם לא תעשה זאת תתאכזר לצמח הוא חד שנתי בהזרעת עשירית מהזרעים אתה שומר על המין מה הקשר..? אל יוצר אדם חזרה למעה בראשית למען השם ואם לא כך..מאיפה נכנסת הנשמה לגוף..?

SpoKeN

New member
התערבות אנושית במעשה הבריאה?

זאת אומרת שכל פעולה שאנחנו עושים שלא קשורה ישירות ביצר כזה או אחר היא פסולה... -_- אלוהים יצר את האדם בצלמו, דמות תבונית וחושבת, עצם ההגדרה אומרת שצריך להתערב, אתה לא מתערב בבריאה, אתה חוקר את הבריאה ועוזר לעצמך... אם יש לאדם דרך לעזור לעצמו למה שאלוהים יעשה את זה בשבילו...

הכל כתוב והרשות נתונה

משמע, שהרשות נתונה לי באופן אישי נראה נכון - לזכור שאני חלק ממהות רחבה שאני גם ישות ומהות בפני עצמי ויש לי תפקידים, ומטלות והנאות ואני מקבלת מאחרים וגם שיש בי משהו עצמי שלי שאני מנסה לממש.. על "הלמה ש.." כל איש ואישה צריך לשאול עצמו לדעתי ...
מה שטוב לך לא טוב לי והחוק היבש (גם הדתי וגם החילוני אגב..) הוא עצמו מבין שיש דברים שצריך לבחון לגופם כמו הזרעה מלאכותית.. או אפילו טיפולי פוריות יותר פשוטים.. מבחינת הדת שנשארים בתחום הבעל והאישה אגב לעיתים עושים הפריית מבחנה עם ביצית של האשה וזרע של הבעל.. גם אז נהוג להתייעץ ברב. כל מקרה לגופו.. משום שמדובר בדיני נפשות
נדמה לי שכך..

arriy80

New member
בעיה של קורבה

אביו של הולד יהיה בעל הזרע, והולד יהיה אסור להנשא לקרובותיו מאביו זה. אם לא ידוע מיהו בעל הזרע, קיימת בעיה כיצד ידע הולד מיהן קרובותיו? וכך ייתכן שיבוא לידי האיסור החמור של גילוי עריות (מלשון ערוה, ויקרא יח: "אִישׁ אִישׁ אֶל-כָּל-שְׁאֵר בְּשָׂרוֹ, לֹא תִקְרְבוּ לְגַלּוֹת עֶרְוָה"). בכל עניני פוריות על פי ההלכה, ניתן לפנות למכון פוע"ה. מכון מקצועי שעומד בקשר עם בתי החולים ועם רבנים ומכוון את שומרי המצוות בכל עניני הפוריות.

justborn

New member
תודה

אבל שאלתי היתה האם יש פסק הלכה רשמי שמתיר או אוסר תרומת זרע.

arriy80

New member
אתה מצפה למצוא פה פוסקי הלכה?

גם אם יהיו כאלו שיודעים הלכות, אני מקווה שייסייגו את דבריהם - כל עוד אין להם הסמכה לפסוק הלכות (גם אני משתדל לעשות כך).

justborn

New member
ברור שאני לא מצפה למצוא פה פוסקי הלכות

פשוט זו היא שאלה שמטרידה את חבר שלי. האם יש תשובה רשמית של ההלכה לנושא תרומת זרע או שכל מקרה נבחן לגופו?

arriy80

New member
שוב

אם הבעיה שכתבתי לעיל נכונה, מסתבר שההלכה לא תתיר תרומת זרע. כך לפי דעתי. בכל מקרה לגופו יש לשאול פוסק הלכה מוסמך שמבין גם בענינים הרלוונטיים. במקרה זה יש את מכון פוע"ה שנסד בדיוק למטרה זו.

masorti

New member
אתה בכלל נוצרי. אז מה אכפת לך ההלכה?

ההלכה התירה לך להאמין בישו?

למעלה