תרומת זרע...

תרומת זרע...

אני הומו בן 30, ואני חושב שאני רוצה לתרום זרע. אני לא עושה זאת מסיבות כספיות כלל. אלא בעיקר בעיקר מתוך רצון לעזור , ומתוך רצון לדעת שיהיו לי ילדים בעולם . (וגם סיבה משנית, כי אני חושב שיש לי תכונות פיזיות ונפשיות טובות ואני רוצה להעביר אותם) האם לפי דעתכם , עלי לציין את נטייתי המינית כלפי הרופא? (האם זה עלול לפסול אותי , ובכלל נטייה מינית עלולה להשתנות -באופן תיאורטי) האם יוכלו בעתיד לבקש דמי אבהות? מה זה שתוקי? (חשוב לי שלילד יהיה טוב , וקצת עצוב לי אם הוא יוכל להתחתן בגלל שהוא "שתוקי" ) מה אתם חושבים על העיניין ? לתרום או לא? חשבתי אולי לתרום בחו"ל למניעת בעיות - יש למישהו מידע בנושא? (גרמניה?) תודה רבה :)

היי מיטורקיז,

אני לא מכירה אישית את עולם התרומות זרע ולא ידוע לי האם אתה צריך להתוודות על נטייתך המינית או לא. אני חושבת שמחופש הבחירה משתמע כי אין עליך חובה לדווח על כך. אבל אם זה מציק לך אז תאמר בבנק הזרע כי זו נטייתך והאם יש להם בעיה עם תרומה שלך. לתרומת זרע יש חיסיון מלא - אין שום מידע לאף צד. (אתה לא תדע לעולם אם השתמשו בתרומת הזרע שלך, והילד לעולם לא יוכל לדעת כי אתה האבא שלו). שתוקי - מונח ארכאי שאינו מתקיים כיום למיטב ידיעתי. נובע מהמקור שבו הילד שואל את אימו מי אביו והיא משתיקה אותו. היום ילד מתרומת זרע הוא ילד רגיל לכל דבר ויכול להתחתן ולקים חיים נורמליים בכל מקום בארץ ובעולם. לגבי התרומה עצמה - רק אתה יכול להחליט. תרומה כזו היא עזרה להרבה נשים וזוגות עם בעיות פוריות. בהצלחה בכל מה שתחליט שבוע טוב

saritamedi

New member
פחתולית..רוצה לתקן

ילד שנולד מתרומת זרע של יהודי ייתקל בבעיות בבואו להתחתן.לא יוכל להתחתן דרך רבנות.כך המצב כרע.

תודה על העדכון.

מתכנית שראיתי לפני שנים בטלויזיה הבנתי שלילדים אלו נמצא פתרון - כנראה שטעיתי.

saritamedi

New member
מוסיפה

לילדים שנולדו מתרומת זרע של תורם יהודי,אין בעיה להתחתן ברבנות.

אני מצטערת את לא ברורה

בהודעה קודמת אמרת מתרומת זרע של יהודי יהיו בעיות להתחתן - ועכשיו את מוסיפה שמתרומת זרע של יהודי אין בעיה להתחתן ברבנות??? אני חושבת שאני בכל זאת צדקתי ותיקנת אותי לחינם - מה שאולי יבלבל את הכותב. תרומת זרע בארץ אינה יוצרת בעיה בשום דבר בעתיד, ולמיטב ידיעתי - גם תרומת זרע של גבר לא יהודי - יהדות נקבעת ע"פ עפ"י האם ולא האב!!

saritamedi

New member
את לא צדקת!!זו אני שהתבלבלתי

תיקון סופי בהחלט: ילד שנולד מתרומת זרע של יהודי,ייחשב שתוקי,ספק ממזר ויהיה פסול חיתון. ילד שנולד מתרומת זרע של תורם גוי,שאינו יהודי,יוכל להתחתן ברבנות.

זה פשוט נורא

שילד שנולד מתורם יהודי - לא יוכל להתחתן ?! שאלה נוספת, אני לא מעוניין לתרום זרע לריק. מה הסיכוי שהזרע שלי יוביל לילד ? (להערכתם) אני פשוט , פתאום חושב לעצמי, אולי רוב הנשים מעדיפות תורם גוי - ולכן בשביל לי מה בכלל לתרום , אם ממילא זה לא יועיל לכלום... אשמח לדעתכן.ם הכנה ! תודה

בואו נעשה סדר

מעמדם של ילדים שנולדו מתרומת זרע - "שתוקי" אבל , הרבנות באה לקראת ומאד משתדלת לא להחמיר עם מעמד הילדים , אין הרבה פסולי חיתון בארץ מחמת היותם "ממזרים" או "שתוקים" . לגבי תרומת זרע מנוכרי/גוי - יש מעט מאד תרומות כשרוב התרומות מועברות לזוגות דתיים בעלי בעיות פוריות ופיריון . לעניות דעתי טרם התחתנו ילדים שנולדו מתרומת זרע , על כל פנים , מכיוון שסוגיה זו עלתה בשאלה בפורום בפורטל המקביל , אני מחכה לתשובה מוסמכת מהרבנים והמחוקקים , ברגע שאקבל תשובה - אפרסמה גם כאן . ואתה איש יקר , נטיותיך המיניות הם שלך ואין לך מה להתבייש אם תישאל לגבי זה , הנטיות המיניות אינן מולדות אלא נרכשות עם הזמן .

תודה מימי

אני באמת כולי תקווה , שהתרומה שלי תעזור. אני רק אגיד במאמר מוסגר (מתוך תקווה שהמשטרה לא תידפוק אצלי בדלת בעקבות הודעה זו) : שכל פעם שאני תורם דם (ואני בהחלט תורם) , אני לא מדווח על היותי הומו. אני לא מעוניין שהדם שלי יישפך לכיור, אני תורם על מנת שהוא יהיה שימושי לאנשים הזקוקים לו. ותודה על התגובה

בדקתי שוב - אני לא הטעיתי

ביררתי עם רב ותרומת זרע מיהודי, גם כי היא טומנת בחובה יותר קושי בעתיד, אינה מונעת אוטומטית חיתון או אחר. היום ניתן להוציא אישור מיוחד ממשרד הבריאות כי זהות תורם הזרע תיחשף בפני גורם מוסמך שלישי (רב, שופט) והוא אשר יאשר את אי היות הזוג אח ואחות או קרובים מכל סוג שהוא. כמו שאמרתי בהתחלה, זה משהו שכבר פורסם בעבר, וגם כשאני הלכתי להתחתן ברבנות לפני יותר מעשור דיברו עליו. מימי, תרומת זרע קיימת כבר שנים רבות, אני בספק אם לא קיימים בארץ מחותנים שהם מתרומת זרע (מרכז הפוריות הראשון בארץ הוקם ב-1975). בכל אופן, שורה תחתונה, למרות שיש הרבה קושי בדבר, ניתן גם ל"שתוקי" להתחתן ברבנות.

אסור לחשוף את זהות התורם

זו סוגיה לא פשוטה וגם כתבתי שלא ממהרים להכריז על ילד ממזר או שתוקי

saritamedi

New member
עדיין לא הבנתי

אתה רוצה להיות בקשר עם הילד שיוולד?או שמספיקה הידיעה שאולי יש לך ילדים? יש מעט מאוד תורמים גויים בארץ.אין לך מה לדאוג. בהחלט יתכן שהתרומה שלך תעזור...כמה סיכוי?נורא תלוי..

תרומת זרע נוכרי

זה לא נתרם דווקא בארץ. זה מגיע מחו"ל! חברה שלי כרגע לקחה תרומה כזו - זה לאו דווקא תורם נוכרי שגר בארץ. זה יכול להיות מוטס לארץ.

saritamedi

New member
נכון

אבל יש גם גויים בארץ,שתורמים.אך הם מעטים ביותר.וחבל.

אהלן

היי משפט אחד שכתבת פה , די גמר לי את הספקות "תרומה כזו היא עזרה להרבה נשים וזוגות עם בעיות פוריות " זו הסיבה העיקרית שאני רוצה לתרום.. לגבי עיניין הנטיה, אני לא מעוניין להגיד את הנטיה שלי (כמו שבחור סטרייט לא אמור להגיד אם הוא נמשך לבלונדיות או למנומשות - אני לא חושב שזה עיניין של אף אחד מה הנטיה שלי , אלא אם כן הם שואלים. אם לא שואלים - אני לא מתכוון לדווח , מה גם שעל אף שאני הומו , אני הרבה פעמים דו-מיני , ככה שזה בהחלט נזיל) רציתי לדעת , אולי מישהו כן יודע - האם הם שואלים זאת? תודנ

saritamedi

New member
היי.

אפשר לשאול גם בפורום אמהות יחידניות מבחירה.שם הבנותץ נעזרו בשירותי בנק הזרע ע"מ להרות. אתה רוצה לדעת שיש לך ילדים בעולם,ויחד עם זאת לעולם לא דעת מאיזה מין,כמה ילדים,איך הם נראים?או שאתה רוצה להיות אבא שיהיה בקשר עם הילדים שלו..אם כן,אתה יכול להרשם לאחד מהאתרים של הורות משותפת.ולמצוא שותפה ע"מ להביא ילד לעולם. אם אתה תורם דרך בנק הזרע לעולם לא יתבעו ממך מזונות.אם אתה עושה ילד עם שותפה,גם אם היא תוותר על המזנות,היא תמיד תוכל לתבוע. שתוקי-ששואלים אותו מי אביו והוא שותק.כי לא יודע את זהות אביו.לילד כזה עלולה להיות בעיה להתחתן בבוא העת מאחר שהוא ייחשב ספק ממזר..כי לא ידוע מי אביו..אולי אביו ממזר?מסיבה זו בחרתי שותף להורות ולא לקחתי תרומת זרע. אם תרצה כתובות של אתרים למציאת שותפות להורות,אשמח לתת.

למעלה