ערב טוב ליאור
לתורם זרע פה בארץ להבדיל מארצות הברית למשל, מובטחת אנומנימיות מוחלטת. אין כל דרך לאם או לצאצא להגיע לפרטי התורם ולהיפך. בארה"ב למשל,,,יש לילוד את האופציה בגיל 18 להגיש בקשה להכרות עם האב. פה בארץ זה לא קיים. תנאי הקבלה פה בארץ,,,הם גיל התורם (נדמה לי שמקבלים עד גיל 30-לא בטוחה). בריאות תקינה, ואיכות זרע מעולה. כמו כן יתבקש התורם לעבור בדיקות גופניות כלליות,בדיקות למחלות מין,בדיקות גנטיות חלקיות,בדיקות איידס ושיחות המוודאות את בריאותם הגופנית והנפשית. תורמי הזרע צריכים לחתום על טופס שבו הם מוותרים על אבהות או על כל זיקה לילד שיוולד. בגלל ההקפדה על סודיות, קיים חשש לכאורה של גילוי עריות בעתיד, כלומר, שילדים שהם למעשה אח ואחות חצי ביולוגיים יהפכו לזוג. הסיכוי לכך הוא אפסי, אך כדי לצמצם אותו עוד יותר, משתמשים בכמות מוגבלת של זרע מאותו התורם.גם זוגות דתיים רשאים לפנות לתרומת זרע על פי אישור מיוחד מהרב.במקרה זה ישנה דרישה לתרומת זרע של גוי, כדי למנוע כל חשש לגילוי עריות. לשאלתך האם זה מומלץ,,,איני יכולה לענות, אני רק יכולה לומר לך, שחלק מהתורמים עושים זאת מבחינה אידיאולוגית וחלק מבחינה כספית. מה שעוד אני יכולה לומר, זה שאם לא היו תורמים, אז משפחות עם בעית זרע קשה, היו נדונות להיות חשוכי ילדים. וכמו כן, רווקות שרוצות להביא ילד ללא נשואין וללא גניבת זרע.