תרומת כליה

תרומת כליה

שלום לכולם, בעוד חודש בעלי יתרום לאחיו כליה, רציתי לדעת במה ישפיע עליו הדבר? כמה זמן החלמה? האם זה פוגע באיכות החיים? כל דבר שיש לכם לחדש לי בנושא אנ אשמח, אני בלחץ נוראי (שכמובן בעלי אינו מודע אליו) תודה.
 

Avraham F

New member
לחיות עם כליה אחת

ראי, http://www.klayot.org.il/Index.asp?ArticleID=48&CategoryID=76&Page=1 כל הכבוד לבעלך על תרומתו, בהצלחה בניתוח ובהשתלה.
 
היי אברהם,

ראשית כל אני מודה לך על התייחסותך.. ואני לא מצליחה להיכנס לקישור אפשר לשלוח לי אותו שוב? תודה
 

שרית(^_^)

New member
המידע בקישור שהביא אברהם

חשוב, אך מדבר יותר על אנשים שנולדו עם כליה אחת או לחילופין שכליה אחת שלהם נכרתה עקב בעיה רפואית. אצל אנשים כאלה, הסיכוי לבעיות בתפקוד הכליה הנותרת (או היחידה מלכתחילה) גבוה יותר מאשר אצל אנשים בריאים לגמרי שנולדו עם שתי כליות מתפקדות היטב ותורמים את אחת מכליותיהם. אני מצרפת קישור למאמר מעודכן עם תוצאות מחקר חדש שפורסם לאחרונה בנושא, שאמור להרגיע אותך (ואת בעלך). ובהזדמנות זו, גם אני מורידה את הכובע בפני בעלך
http://www.e-med.co.il/emed/new/UserSite/content.asp?CatID=19&ContentID=170487 לתורמי כליה שעברו בדיקות סקר בקפידה יש סיכון לפתח ESRD והישרדות נורמאליים (מתוך N Engl J Med) ממחקר חדש, שפורסם במהדורת ינואר של New England Journal of Medicine, עולה כי לתורמי כליה, שעברו בדיקת סקר בקפידה, יש הישרדות וסיכון לפתח מחלה כליה סופנית (ESRD) הדומים לאלה של האוכלוסייה הכללית. התוצאות הכלייתיות ארוכות הטווח של תרומת כליה מתורם חי מושכות תשומת לב רבה. העדות מציעה כי לתורמי כליה חיים יש הישרדות דומה לאלה שלא תרמו כליה וכי הסיכון שלהם לפתח ESRD לא עולה. מחקרים קודמים כללו מספרים קטנים יחסית של תורמים ותקופת מעקב קצרה. במחקר הנוכחי השתתפו 3698 תורמי כליה, שתרמו כליה בין השנים 1963 ו-2007. החוקרים העריכו הישרדות וסיכון לפתח ESRD. בין 2003 ועד 2007, 255 תורמים עברו הערכה בנוסף של קצב הסינון הגלומרולרי שלהם (GFR), הפרשת אלבומין בשתן, שכיחות של יתר לחץ דם, מצב בריאותי כללי ואיכות חיים. לתורמי כליה הייתה הישרדות דומה לזו של נבדקי ביקורת המותאמים על פי גיל, מין וגזע או אתניות. 11 תורמים פיתחו ESRD, מספר שמתאים לשיעור של 180 מקרים פר מיליון אנשים בשנה בהשוואה ל-268 מקרים של ESRD פר מיליון אנשים באוכלוסייה הכללית. תקופת המעקב הממוצעת הייתה 12.2 +/- 9.2 שנים לאחר תרומת הכליה. במהלך תקופת המחקר, ל- 85.5% מהמטופלים בתת הקבוצה של 255 התורמים היה GFR שווה או מעל ל- 60 mL/minute/1.73 m2 פני שטח גוף, ל-32.1% היה יתר לחץ דם ול-12.7% הייתה הפרשת אלבומין בשתן. פרדיקטורים ל-GFR מתחת ל- 60 mL/minute/1.73 m2 וליתר לחץ דם היו גיל מבוגר יותר ו-BMI גדול יותר, אך לא זמן ארוך יותר מתרומת הכליה. יש לציין, כי זמן ארוך יותר מתרומת הכליה היה פרדיקטור בלתי תלוי להפרשת אלבומין השתן. ניקודי איכות חיים במרבית התורמים היו טובים יותר מהנורמות באוכלוסייה. השכיחות של מחלות רקע הייתה דומה לזו של נבדקי ביקורת בסקר בדיקת תזונה ובריאות לאומי שהותאמו עבור גיל, מין, גזע או אתניות ו-BMI. החוקרים מסכמים ואומרים כי הישרדות וסיכון לפתח ESRD בתורמי כליה העוברים בדיקת סקר דומים לאלה של האוכלוסייה הכללית. למרבית התורמים יש GFR שמור, הפרשת אלבומין תקינה ואיכות חיים מעולה. מגבלות המחקר הנוכחי כוללות הערכת דגימת תורמי כליה קטנה עד היום, הטיית הישרדות אפשרית, מרבית התורמים החיים היו לבנים, בעיות בהערכת GFR, חסר בקבוצת ביקורת אידיאלית ועוד. במאמר מערכת נלווה נכתב כי ממצאי המחקר מצריכים לנקוט באופטימיות זהירה. שיעורי התמותה הגבוהים הקשורים עם טיפול דיאליזה (כ-20% בשנה בארצות הברית) ביחד עם ליקויים בתפקוד גופני וקוגניטיבי, מציעים כי השתלת כליה מתורם חי תועיל למרבית המטופלים הסובלים מ-ESRD. יש להשתיל כמות מספיקה של נפרונים מתפקדים כדי להתמודד עם הסיכונים קצרי הטווח הקשורים עם הניתוח ועם הסיכונים ארוכי הטווח הקשורים עם טיפול מדכא את מערכת החיסון. יתרה מכך, במידה ויהיה ניתן להרחיב השתלה מתורם חי על ידי הרחבת הקריטריונים לקבלת תורם (כגון לקבל תרומה מאנשים מבוגרים יותר או מכאלה הסובלים מיתר לחץ דם, אי סבילות לסוכר וכו'), יש לוודא את הבטיחות של תורמי האיברים.
 
מניסיון

אמא שלי תרמה לי כליה לפני שנה וחצי היא בסדר גמור [עכשיו לא כי נפלה ושברה צלע...] אבל בעיקרון היא בסדר גמור, עושה כל פעילות, דואגת ללכת לבדיקות כל חצי שנה והכל בסדר פחות או יותר ברוך ה. בעלך עושה מצוות חיים ממוות תאמיני בה' שיהיה לצידו תמיד ומאחלת לכם בהצלחה עם הרבה הרבה בריאות.
 
היי קושקושית

בעוד שבועיים היתה אמורה להיות להם פגישה בבלינסון עם הפרופסור אבל מצבו של גיסי מיום ליום מידרדר ואתמול בעלי לקח אותו לבית חולים והוא אושפז בטיפול נמרץ על מנת לקבל דיאליזה ומנות דם. עכשיו אנחנו מנסים להקדים את התור לפרופסור כי הבנתי שעכשיו זה כבר דחוף. אני רק מקווה שהכל יעבור בשלום לשני הצדדים וזבעזרת ה' הכל יהיה מאחורינו עם הצלחה.
 
בוקר טוב קושקושית ../images/Emo140.gif

אין לי מושג מה שמו של הפרופסור אני יכולה לומר שהוא מנהל מחלקת כליות(???) משהו כזה, אני משתדלת להיות מאחורי הקלעים, לשאול פה, לקרוא באינטרנט אני אפילו לא הולכת איתם לבלינסון אני לא רוצה שגיסי ירגיש שהוא תלוי בי או שעושים לו טובה ובטח לא רוצה שבעלי ירגיש שהוא צריך להתיעעץ איתי בנושא או להחליט יחד איתי.. הקדימו להם את התור שבוע הבא ל4.5. בעז"ה אני ממש מקווה שהכל יהיה בסדר... יכול להית שבעלי לא יתאים כי היו לו אבנים בכליות?
 
מנהל מחלקה

פרופסר מור - אלוף!! תאמיני, הכל יכול להיות אבל תאמיני שיהיה טוב. חשבת אולי שהתערבות שלך בנושא תהיה מבחינתם תמיכה מעודדת ולא כמו שאמרת ירגישו תלויים בך?
 

אסף בר1

New member
זה כזה תקוע, להגיד ה' בכל מקום.

והבעיה של יוסי, זה שהוא מאוהב בך חיחיחי
 

יוoי ב

New member
אסף

בעניין מתולתלת מקשקשת אתה מוזמן לתפוס פיקוד. נראה שאתה מעוניין אז אני מוותר.
 
אני מאמינה בקב"ה שיעמוד לצידנו

ויהיה בעזרנו. אני מעורבת בנושא במה שהם מספרים לי כמובן שמעודדת אותם ותומכת בהם וגם באשתו וילדיו של גיסי . גיסי הוא בן אדם מאוד סגור וביישן הוא נורא מתבייש במה שיש לו ובזב שהוא מושתל כליה וצריך עוד השתלה (אין בן אדם שיכול להבין את זה..) כל המצב שהוא הגיע אליו זה בגלל ההכחשות שלו והבושה שלו הוא לא רוצה שיסתכלו עליו כעל אדם חולה. דיאליזה זה הסיוט של החיים שלו והוא נלחם ברופאים שהוא לא צריך דיאליזה עד שהוא מסכים לעשות זה מלחמה שלמה. הבן אדם היחיד שהוא מדבר איתו על הכל כולל הכל ולא מתבייש ממנו בכלל בכלל וגם מי שראה אותו במצבים הכי קשים והחזיק לו את היד גם לפני 20 שנה זה בעלי , זאת גם אחת הסיבות שאני לא חודרת להם לחיים יותר מידי .
 
למעלה