תרומת כליה

m י כ ל

New member
תרומת כליה

יתכן שאבא שלי יזדקק להשתלת כליה, ואני המועמדת המתאימה ביותר מבחינת התאמה ובהחלט נכונה לעבור את התהליך. הנפרולוגים שהוא בטיפולם קצת המומים ומבולבלים מהאפשרות שכליה תילקח ממני. הם מחפשים תקדימים לתרומת איברים מחולה טרשת נפוצה. כמה שאלות, שלא הצלחתי להשיג להן תשובה עקב החג: 1. האם כליה ממני תסכן את אבא שלי באיזשהו אופן? האם הכליה "נגועה" בטרשת נפוצה, והאם השתלתה בגופו של אבי יכולה להעביר אליו את המחלה? (יש לו מספיק מחלות אחרות!) 2. האם יש להפסיק את הטיפול התרופתי (קופקסון) לפני תרומת האיבר? 3. אני באמת לא כל כך מוטרדת בדאגה לעצמי - מה שיקרה יקרה. האם מלבד הסיכונים שקיימים בניתוח ובכריתת כליה עבור כל אחד, יש סיכונים מיוחדים עבורי, כחולת טרשת? ממתינה לחוות דעתך בענין, וחג שמח!

תגובה

לצערי אין אינפורמציה בדוקה למרבית שאלותיך. לדעתי אין לאביך סכנה מיוחדת מעצם קבלת התרומה ממך כל עוד כליתך מתפקדת היטב. הכליה אינה נגועה בטרשת שהינה מחלה ספציפית למע' העצבים המרכזית. איני מוצא סיבה מדוע להפסיק קופקסון לפני הניתוח ולא ידוע לי השפעה של קופקסון על הכליה. הסיכון העקרי עבורך הוא עצם הניתוח שמגביר סיכון להתקף.

m י כ ל

New member
תודה על חוות דעתך הכנה. אני מקווה

שאולי לא יהיה צורך בהשתלה (תקווה קלושה), ואם כן, אני מקווה שאוכל לתרום ללא בעיות מיוחדות. בכל זאת, יש לי רק אבא אחד.

m י כ ל

New member
תודה על חוות דעתך הכנה. אני מקווה

שאולי לא יהיה צורך בהשתלה (תקווה קלושה), ואם כן, אני מקווה שאוכל לתרום ללא בעיות מיוחדות. בכל זאת, יש לי רק אבא אחד.

למעלה