תרומת מח עצם

חייםלח

New member
תרומת מח עצם

הדר בתי עוד לא בת 5 , חולת לוקמיה מסוג ALL+PH שזו לוקמיה מסוכנת מאוד ונדירה . עקב כך היא זקוקה להשתלת מח עצם. הדר היא תערובת ישראלית : סורית,עיראקית,טריפוליטאית ותימניה. משיחות עם מומחים הנתי כי הסיכוי למציאת תורם מתאים גדול יותר באם בתורם יהיו קימות העדות לעיל. אם אתם מכירים/יודעים מישהו שיכול להתאים .אנא...העבירו לי הודעה על כך. בשבועות הקרובים תארגן המשפחה דרך עזר מציון מעין מבצע בדיקות למתאימים. אנא חיזרו למייל : BIS@[email protected] תודה.

כדאי בכל מקרה להיכנס למאגר

אף פעם לא יודעים מי יכול להתאים. אומנם, הסיכוי להתאים כתורם גדל טיפה אם מדובר בתורם מאותה עדה כמו הנתרם, אולם ישנן גם תרומות שמצליחות כשמדובר בתורמים זרים לחלוטין. למשל אצלי בהתחלה חיפשו תורם מהמעגלים הקרובים אלי (קרובי משפחה, אח"כ קרובים מאותה עידה וכ"ו). ואף אחד לא התאים לי. רק לבסוף נמצא לי תורם מתאים בחו"ל, למרות שהוא ממוצא שונה לגמרי ומדת אחרת. היתה השתלה קשה, אבל בזכותה אני כאן היום :) כך שתמיד רצוי להיכנס למאגר. גם אם לא תתאימו לחולה הזו - אתם יכולים להתאים לחולה אחר שגם ממתין למציאת תורם.

ihovav

New member
כן בררתי לגבי זה

כאן בפורום באחד השרשורים האחרונים וקיבלתי הפנייה לעזר מציון. כירגע קצת הלחץ של בעלי בעבודה נלך לערוך את הבדיקות וכל מה שכרוך בזה(לבד אני מתה מפחד...). אם זה יכול לעזור דחוף עכשיו לילדה הקטנה אני מאמינה שבעלי יצא לכמה שעות באמצע יום העבודה. אני אשכנזיה מכל הכיוונים ומכל הסוגים האפשריים... בעלי חצי טוניסאי וחצי הודי - נשמע שאולי יש יותר סיכוי שזה יתאים למקרה הספציפי הזה. בכל מקרה שנינו אכן מתכוונים מהכנס למאגר.

אין מה לפחד - זו דגימת דם פשוטה.

בשלב הראשוני , על מנת להיכנס למאגר כל מה שנדרש זה לתת דגימת דם פשוטה ורגילה. רק היה ותתאימו לחולה כלשהו בכמה קריטריונים ראשוניים שיבדקו בדגימת הדם הזו - אז יחל תהליך נוסף של בדיקות על מנת לוודא התאמה מלאה. לצערי הסטטיסטיקה מראה שרוב הדגימות אינן זוכות להגיע לשלב השני. בכל מקרה, יישר כח על הרצון לתרום

ihovav

New member
חחחחח... אני מפחדת מכל דקירה...

לא זכורה לי בדיקת דם אחת שלא התעלפתי באמצע. רכרוכית שכמוני... ידוע לך אם אפשר לעשות את הבדיקת דם למח עצם רק בתל השומר כדי להכנס למאגר? אי אפשר גם בקפלן?

סרט על התהליך

עד כמה שידוע לי - אין אפשרות להיכנס למאגר הכללי בקפלן, אבל יכול להיות שאני לא מעודכן וכדאי לברר בבית חולים עצמו או לחילופין דרך עזר מציון. לגבי המבצע הספציפי הזה יש אימייל של המשפחה בהודעה הראשית. צירפתי כאן קישור לסרט קצר בנושא, בתיקווה שזה יעודד גולשים ללכת להיבדק. (לשים לב - הסרט הוא כבר על הליך תרומת מח העצם עצמו, ולא על הליך הכניסה הראשוני למאגר, שהוא כאמור בדיקת דם פשוטה). יש לחכות כמה שניות עד שהסרט עולה.

ihovav

New member
המייל בהודעה לא נראה לי נכון.

יש בו 2 שטרודלים. אני אצפה בסרט מחר, משום מה הווליום החליט גם לשבות במחשב שלנו...

ihovav

New member
ברור שאם אני

לא אדליק את הרמקול, לא יהיה ווליום... ממש טכנאית מחשבים אני...

חייםלח

New member
תרומת מח עצם

השאלה היא מה הערוב העדתי במשפחה שלכם. הכוונה או אליכם או לילדים. הרעיון הוא להגיע למי שהוא מעורב מכל ארבעת העדות. תודה בכל מקרה. אם וכאשר נצליח לאסוף מספיק כסף למבצע ארצי אני אהיה זה שיודיע לכם על כך. חיים

למעלה