תרופה חדשה בשם ANTI GREEN

ליה2005

New member
תרופה חדשה בשם ANTI GREEN

בוקר טוב ד"ר קרני וחג שמח שמעתי אמש על תרופה חדשה (?) בשם anty green אותה נותנים רק לחולים שהזריקות הקיימות לא מסייעות להם. התוכל להרחיב ולהסביר במה תרופה (או עירויי) זו טובה יותר מהאחרות ואיזה פלאים היא יכולה לחולל???

לבנה 13

New member
תרופה-טיסברי../images/Emo68.gif

הי, שמי לבנה בת 37 וחולה בטרשת נפוצה. רציתי לעדכן אותך שקוראים לתרופה טיסברי tysabri ,היא אושרה במשרד הבריאות ביום ראשון שעבר. אני מטופלת אצל פרופסור קורוסיס בהדסה ע"כ. היא תרופה שמייצבת וגם משפרת את המצב. בהצלחה,ברגע שזה יכנס לסל הבריאות תוכלי לקבל. איפה את מטפלת? כמה זמן את חולה? ואם אפשר מה מצבך? חג שמח לבנה אלגזי

לילולה

New member
../images/Emo184.gif כמה שאלות: ../images/Emo184.gif

רציתי לשאול: איפה מייצרים את התרופה? באיזה מדינה? זו תרופה שמוכחת בחו"ל? אם אישרו אותה בסל הבריאות כל חולה יכול לבקש אותה? מה התנאים לקבל אותה? לי אישית פשוט נמאס כבר מההזרקות, זה לא נעים במיוחד............. אשמח לכל תשובה

תגובה

התרופה מיוצרת בארה"ב. לאחר אישורה בסל הבריאות החולים יוכלו לקבלה בהתאם להתוויה שתקבע לה. השאלה העיקרית היא באם ההתוויה תהיה דומה לזו של הטיפולים באינטרפרון או קופקסון או כפי שמסתמן תהיה רק בעקבות כישלון טיפולי עם התרופות הללו.

ליה2005

New member
אני מטופלת בתל השומר

מאובחנת כ 8 שנים. מצבי הורע בשנה האחרונה, קושי ללכת מרחק גדול יותר מ 300 - 500 מטר. מקבלת קופקסון מידי יום, לא היו התקפים מאז הזריקות (כ 4 שנים)

תגובה

ANTEGRIN או כיום TYSABRI הינה תרופה שניתנת אחת לחודש בזריקה דרך הוריד. נמצאה יעילה בהפחתת קצב ההתקפים בשיעות של 60-70% וכן בהאטת התקדמות המחלה בחולים עם מהלך התקפי עם הפוגות. התרופה מאושרת בארה"ב לטיפול בחולי טרשת נפוצה ובאירופה במקרים שלכישלון עם התרופות הקיימות. נראה כי התרופה עומדת להיכנס לשימוש גם בארץ , קרוב לוודאי בהתוויה האירופאית.

Navva

New member
מה הסיבה להבדל בין ההתוויה הארופית

לאמריקאית? האם רק רפואית, או גם יש שיקולים כלכלים, מאחר וברוב מדינות אירופה המדינה היא זו שמבטחת/מעניקה שרותים רפואיים, והמדינה היא זו שקובעת התוויה? (סילחה על החשדנות והצינִייוּת). נראה באמת מבטיל 60-70% מניעת התקפים, מול סביב 30%. מה הן תופאות הלואי של התרופה?

m י כ ל

New member
התרופה הצליחה מאוד

לצמצם את מספר החולים בטרשת נפוצה, שמלבד הטרשת היו במצב בריאותי מצוין, ב-3 חולים, שכעת לא סובלים יותר משום דבר. מי שבעיקר סובל כרגע הם בני משפחותיהם. אם זו לא תופעת לוואי משמעותית, אז אני זקוקה להסבר דחוף על משמעות המושג "תופעות לוואי". מאחר ועברתי על בשרי את הטיסברי עצמו (לא עזר לי, אגב, לא ב-60%, לא ב-30% ואף לא ב-2%...הוא הביא בעקבותיו את ההתקפים החמורים ביותר שידעתי, שהחמירו את מצבי), את תופעות הלוואי שלו שהיו חמורות במיוחד אצלי, וכן את ההיסטריה העולמית שהתעוררה בקרב המטופלים עקב מותם, בעקבות הטיפול של 3 חולים, ציפיתי שהמשך אישור התרופה יהיה מותנה בזמן ממושך של ניסוי ובדיקה, והרבה הרבה זהירות בקרב הגופים הרישמיים שתפקידם לשמור על בטיחות התרופה, כמובן שציפיתי גם שמטופלים עתידיים יעודכנו בסיכונים הידועים לגביה... אבל מסתבר שלא דובים ולא זבובים. כנראה שחייהם של חולי טרשת נפוצה שווים פחות מערך המניות של "ביוג'ן - אלן", האחראיים לייצור תרופת הפלאים הזו. ולמה באמת צריך להיות איכפת לי??? הרי אני הייתי בקבוצת הסיכון העיקרית (החולים שקיבלו גם הזרקה שבועית של אוונקס וגם עירוי של אנטגרין-טיסברי), וכשה-FDA אסר בחומרה על המשך הניסוי הוא תבע מן החברה גם מעקב אחרי קבוצת ה"שורדים". נשארתי בחיים, מצאתי תרופה שיעילה בשבילי ואין לי כל סיבה לדחוף את אפי יותר לסוגיית טיסברי. המחיר ששילמו אנשים בחייהם ובבריאותם, והמחיר שעוד עתידים לשלם (כי לא נעשה כל שינוי בהרכב התרופה) מוטב לו שיישכח, יוסתר (יותר בריא ליחסי ציבור) ויושתק. עד המקרה הבא. מה אני סתם נדחפת ומבלבלת את המוח עם עובדות???

לבנה 13

New member
טייסברי הצליחה מאוד?../images/Emo53.gif

שלום שמי לבנה ריאיתי שכתבת ב-10.4 שהתרופה ממש לא עזרה לך,זה נשמע ממש מפחיד,אני נכת צה"ל זאת אומרת יש מימון,פרופסור קורוסיס הודיע לי שאני אתחיל לקבל את הטייסברי תוך חודש בערך,אך אני קוראת את מה שכתבת ואני לא כל כך מבינה, אוכל לקבל הסבר????

לבנה 13

New member
../images/Emo206.gifבקשר לטיסבארי

מיכל שוב אני לבנה-זוכרת? פרופסור קורוסיס נתן לי אתמול מכתב שהוא בקשה למשרד הבטחון שיתנו לי את הטיסבארי. הייתי מבקשת ממך אם אפשר לקבל את הפלאפון שלך אני מעונינת לדבר איתך,אם זה אפשרי אודה לך. בנתיים חג שמח. לבנה ממעלה אדומים.

למעלה