אכן מעניין שהזכרת את הטיסברי
שכן השימוש בה הופסק, לאחר ששלושה חולים שטופלו בתרופה נפטרו כתוצאה מוירוס קטלני (PML) במוח, שהיה תוצאה ישירה של השימוש בתרופה. ה-FDA הפסיק מיידית כל ניסוי ושימוש בתרופה, על מנת לבדוק היטב את מצבם הקליני של יתר משתתפי הניסוי. (אני הייתי בין השפנפנים האומללים שנאלצו, בנוסף לסבל הנוראי וההתקפים המוגברים שנגרמו מהטיסברי, גם לעבור סדרה מקפת של בדיקות שתאשר שיש לי עדיין מוח, ושלא התמוסס לגמרי תחת פעילותו של הוירוס הקטלני). ביוני שנה זו הוחזר, בקול דממה דקה, הטיסברי לשימוש. אני לא חושבת שיש הרבה קופצים על המציאה, ומשרד הבריאות הישראלי בוודאי עוד שוקל היטב את הכנסתה לסל. עבורי היא הפגינה יעילות בטווח המינוס - כל הרופאים קבעו חד משמעית שההתקפים שקיבלתי בתקופה זו נגרמו, קרוב לוודאי, מהשימוש בתרופה. איש לא קבע שכל התרופות דומות זו לזו. אני ציינתי בפירוש, שיעילותן היא בטווח ה-30% (20% זה פחות מפלצבו....), ולא הזכרתי את הרכבן, משפחותיהן השונות, תופעות הלוואי שלהן וכו'. אני לא רואה טעם להשליך על אשה שבתה בת ה-15 אובחנה עם טרשת נפוצה, כמויות של מידע וקישורים שהם מעל לכוחותיה. היא נמצאת בטיפול רפואי, ואם היא תרצה לשאול, היא תשאל. ובכלל, מר קוואק, לא לגמרי מובנת לי גישתך. אתה כותב כאן בפורום, אבל "לא מעוניין להיכנס לדיון על הפרטים" (נשמע כמו "אל תבלבלו אותי עם עובדות". גם אנחנו קוראים חומר.) ואם תסלח לי, מר קוואק, אתה ממליץ לחולים?! בתור מי?! באיזו סמכות?! יש לך דעה ואתה מעונין שתישמע, יפה. אבל להמליץ לחולים בפורום רפואי זה, מותר רק לד"ר ארנון קרני. כל יתר הכותבים כאן, וזה כולל גם אותי וגם אותך מר קוואק, מוסיפים את חוויותיהם וידיעותיהם האישיות בלבד, מתוך ניסיונם.