תרופה לטיפול בטרשת

שרית61

New member
תרופה לטיפול בטרשת

שלום רב, אחותי בת ה - 15 אובחנה לפני כחודש בטרשת נפוצה. בבדיקה M.R.I שבוצעה לפני מספר ימים, התגלה מוקד התפרצות חדש. הומלץ לנו על ידי הרופאה המטפלת על תרופה בשם omriggam או על טיפול באמצעות זריקות. קופ"ח כללית לא מאשרת את הטיפול מאחר והוא מאוד יקר למרות שהוא בסל הבריאות. שאלתי היא: מה היתרון של התרופה OMRIGGAM לעומת תרופות אחרות?

נשמע מוזר

אשמח לשמוע את תגובת מנהל הפורום למיטב ידיעתי זו לא תרופה המיועדת לטיפול בטרשת נפוצה

במבה22

New member
אם אני לא טועה אומריגם זה

אימונוגלובלינים ..תרופה שמקבלים פעם בשישה שבועות (4 שעות של אינפוזיה ) נראה לי שרק בתל השומר נותנים אותה .. קופת חולים כללית לא מממנת אותה ומכבי לעומת זאת כן . בעיקרון היתרון של התרופה הזאת זה הנוחות בלבד !! בתור מי שעברה מקופ"ח כללית למכבי בשביל לקבל את האימונו' (מה שאומר שויתרתי על ביטוח סיעודי שמכבי לא מבטחת אותי ) והטיפול ממש ממש לא הצליח (כמובן , שזה מאוד מאוד אינדווידואלי ) אני לא יודעת אם כדאי לעשות את המעבר הזה .. שוב , זה רק בגלל ההתנסות הרעה שלי עם התרופה !!

שרית61

New member
OMRIGGAM

במבה 22 תודה רבה על ההתייחסות. אנחנו עוד לא מעבירים אותה למכבי אבל בהחלט חושבים על כך כאופציה מאחר וכללית מקשים עלינו מאוד בכל הנוגע לאישורים לטיפול בתל השומר. כידוע האינטרס של כללית כמו כולם הוא כלכלי והם מפנים לטיפול בבי"ח שלהם. לגבי התרופה. כתבת שיתרונה הוא הנוחות בלבד, למה הכוונה?

גולי26

New member
שאלה לבמבה 22

אודה לך אם תשתפי אותי באופן תהליך קבלת האומריגם לאחר המעבר מכללית למכבי, האם מסורבל כמו בכללית? כמה זמן המתנת עד שקיבלת את התרופה?

צגובה

בעיקרון אם אין הוראת נגד לגבי אינטרפרון או קופקסון הרי שOMRIGAM נחשבת לפחות יעילה מהראשונות. היא גם אינה בסל , כי לא נמצא באופן ברור שהיא יעילה בטרשת נפוצה.

שרית61

New member
שאלה לדר' קרני

דר' קרני שלום, הרופאה המטפלת המליצה על OMRIGGAM בגלל גילה של אחותי (15). האם אתה מכיר את שיטת ההזרקה ע"י החולה? תודה

תגובה

השאלה אינה ברורה. מהי שיטת הזרקה ע"י החולה של IVIG? הזרקה עצמית נעשית עם אינטרפרון- בטא או קופקסון.

שרית61

New member
המשך שאלה בנושא תרופה..

לאחר בדיקה, הזריקות הן גם OMRIGGAM והחולה מזריק לעצמו. בינתיים, לאחר ששאלנו עוד קצת בנושא.. ניתנה לנו ע"י הרופאה אפשרות של זריקה שבועית למשך 3 חודשים של AVONEX. כמובן שזה עד שנקבל את אישור הקופה. האם התרופה מוכרת לטיפול בטרשת? מה השלכותיה? תודה

AVONEX

אבונקס היא תרופה מוכרת (אני לא בטוח אם היא נכללת בסל) והאפקט הקליני שלה סביר - כ-20% ירידה בתדירות ההתקפים. היתרון הוא שמדובר כאן בהזרקה שבועית, לעומת הזרקה יומית בתרופות בעלות אפקט חזק יותר (כמו קופקסון). כמו לכל תרופה, גם יש לה גם תופעות לואי, וניתן לקרוא על כך בעלון של חברת ביוגן המצורף לתרופה (באנגלית): http://www.avonex.com/images/avonex/includes/mguide_liquid.pdf

m י כ ל

New member
לידיעתכם (מר קוואק והשואלת)

א. אומריגם הוא השם המסחרי של אימונוגלובולינים מתוצרת חברה ישראלית. למיטב ידיעתי, (אולי ד"ר קרני יודע אחרת) עוד לא קיים טיפול באימונוגלובולינים בזריקה, אלא רק בעירוי. ב. אוונקס הוא אחת מארבעת התרופות המוכרות למניעת והפחתת התקפים של טרשת נפוצה. כל הארבע כלולות בסל הבריאות, וניתנות לטרשת נפוצה מהסוג ההיתקפי, כפי שביתך אובחנה. ג. לכולן יש נתונים מחקריים דומים ביותר (כמובן שתלוי את מי שואלים: את חברת התרופות או מחקר בלתי תלוי) הסובבים קרוב מאוד לאיזור ה-30% הצלחה. לא ברור מהיכן שאב מר קוואק את הנתון שקופקסון חזקה יותר?! (אולי במכירות, לא בתוצאות). היעילות של כל תרופה משתנה מחולה לחולה, ולא כל תרופה שיעילה עבור חולה אחד, תהיה יעילה באותה מידה, אם בכלל, עבור חולה אחר. לכן יש צורך לנסות את התרופה למשך זמן ניכר, כדי לבדוק את השפעתה האישית. במידה והיא התגלתה בסופו של דבר כלא יעילה באופן מספק, הנוהג בדרך כלל הוא להחליף לתרופה אחרת.

מסכים באופן כללי

אכן, יש תרופות שמתאימות לחולה אחד ולא מתאימות לחולה אחר, ויש צורך בתקופה מסויימת של שימוש אישי בתרופה כדי לבדוק את השפעתה האישית. היעילות והבטיחות של התרופות השונות, לעומת זאת, שונות באופן מהותי. המקום לגלות זאת הוא ב-label של התרופה - מסמך האישור של רשות התרופות (FDA). משם שאבתי את הנתונים שלי, ואני לא מעוניין להכנס כאן לויכוח על הפרטים. מעניין לציין כי לתרופה שאושרה לאחרונה לשימוש, טיסברי, יש יעילות קלינית גבוהה בהרבה מארבע התרופות הותיקות, אולם יש לכך מחיר - הסיכונים שבאים עם התרופה גדולים בהרבה אני ממליץ לחולים לשאול ולבדוק בעצמם, ולא להסתפק בקביעה כללית שכל התרופות דומות זו לזו, כי הן בפירוש תרופות שונות. מקום טוב להתחיל בו הוא אתר האגודה האמריקנית ל-MS: http://www.nationalmssociety.org/treatments.asp

m י כ ל

New member
אכן מעניין שהזכרת את הטיסברי

שכן השימוש בה הופסק, לאחר ששלושה חולים שטופלו בתרופה נפטרו כתוצאה מוירוס קטלני (PML) במוח, שהיה תוצאה ישירה של השימוש בתרופה. ה-FDA הפסיק מיידית כל ניסוי ושימוש בתרופה, על מנת לבדוק היטב את מצבם הקליני של יתר משתתפי הניסוי. (אני הייתי בין השפנפנים האומללים שנאלצו, בנוסף לסבל הנוראי וההתקפים המוגברים שנגרמו מהטיסברי, גם לעבור סדרה מקפת של בדיקות שתאשר שיש לי עדיין מוח, ושלא התמוסס לגמרי תחת פעילותו של הוירוס הקטלני). ביוני שנה זו הוחזר, בקול דממה דקה, הטיסברי לשימוש. אני לא חושבת שיש הרבה קופצים על המציאה, ומשרד הבריאות הישראלי בוודאי עוד שוקל היטב את הכנסתה לסל. עבורי היא הפגינה יעילות בטווח המינוס - כל הרופאים קבעו חד משמעית שההתקפים שקיבלתי בתקופה זו נגרמו, קרוב לוודאי, מהשימוש בתרופה. איש לא קבע שכל התרופות דומות זו לזו. אני ציינתי בפירוש, שיעילותן היא בטווח ה-30% (20% זה פחות מפלצבו....), ולא הזכרתי את הרכבן, משפחותיהן השונות, תופעות הלוואי שלהן וכו'. אני לא רואה טעם להשליך על אשה שבתה בת ה-15 אובחנה עם טרשת נפוצה, כמויות של מידע וקישורים שהם מעל לכוחותיה. היא נמצאת בטיפול רפואי, ואם היא תרצה לשאול, היא תשאל. ובכלל, מר קוואק, לא לגמרי מובנת לי גישתך. אתה כותב כאן בפורום, אבל "לא מעוניין להיכנס לדיון על הפרטים" (נשמע כמו "אל תבלבלו אותי עם עובדות". גם אנחנו קוראים חומר.) ואם תסלח לי, מר קוואק, אתה ממליץ לחולים?! בתור מי?! באיזו סמכות?! יש לך דעה ואתה מעונין שתישמע, יפה. אבל להמליץ לחולים בפורום רפואי זה, מותר רק לד"ר ארנון קרני. כל יתר הכותבים כאן, וזה כולל גם אותי וגם אותך מר קוואק, מוסיפים את חוויותיהם וידיעותיהם האישיות בלבד, מתוך ניסיונם.

תשובה למיכל

קודם כל, אני לא ממליץ לחולים דבר. אני לא רופא, ולא מתיימר להיות כזה. אם השתמע מדברי כי נתתי המלצה כלשהי, אני מצטער על כך, ומנהל הפורום רשאי וחייב למחוק את הודעתי מהפורום. גם חוויות אני לא יכול לספר, כיוון שלמזלי לא אני ולא איש ממכרי חולים במחלה זו. באשר לדיעות אישיות - אני חושב שצריך להמנע, בייחוד כאשר מדובר בנושא טיפול תרופתי. מה שאני כן יכול לעשות, זה לדווח על אינפורמציה שידועה לי ומצויה ב-public domain, בדיוק עבור אותם האנשים ששאלו שאלות. אני מרשה לעצמי לעשות זאת, כיוון שאני עוסק במחקר בתחום הטרשת הנפוצה, ואני מעודכן יחסית בהתפתחויות בתחום. עם זאת, אני מעדיף לשמור על זהותי חסויה. אני מצטער על כך שטיסברי לא עזרה לך, ואולי אף גרמה לך נזק. אבל המציאות היא שתרופות מאושרות על סמך מאזן תועלת/סיכון באוכלוסיה של חולים. הטיסברי הוכיחה יעילות עדיפה על פני הדור הקודם של התרופות (קופקסון, אבונקס, בטאסרון, רביף), אבל גם פרופיל בטיחות קשה יותר. האם זה מספיק כדי לפסול את התרופה באופן גורף? ה-FDA החליט שלא ואישר אותה לשימוש. נכון גם שהשימוש בה הופסק זמנית והוחזר עם הגבלות בהתוויה. באופן אינדיווידואלי, כל אדם צריך לערוך לעצמו את המאזן שלו, וזו אכן שאלה קשה. יש לי גם דעה אישית בנושא הטיסברי, שאשמור לעצמי בשלב הזה (אבל אם מי מהגולשים מעוניין בדעתי - אוכל לפרט אותה).

m י כ ל

New member
אנחנו מאוד שמחים

עבורך שאינך חולה, וגם עבור חבריך, בני משפחתך ומכריך שגם הם אינם חולים. אתה טוען למעורבות בתחום המחקר של המחלה, ומוסר אינפורמציה שיכולה להסיח את הדעת מהדיון העיקרי - בין אם היא נכונה או אינה נכונה. אם אתה טורח כל כך להציג את המידע (שנמצא הרי ברשות הציבור וכל אחד יכול להשיגו, במידה והוא מעונין ובמידה והוא מסוגל להתמודד אתו), ואתה מצפה שהגולשים בפורום יתייחסו בכבוד לדעותיך והשגותיך, נראה לי שכדאי שתסיר קצת ממעטה המסתוריות שעטית על עצמך, ותציג את עצמך ואת האינטרסים שלך בתחום באופן שיהיה קצת יותר קביל ונהיר לגולשים. בתור מי שנושא את הכינוי ז'אן מישל קוואק, קצת קשה להתייחס אליך ואל דעותיך, תהיינה מבוססות ומדעיות ככל שתהיינה. לדעות וחוויות אישיות בנושא, יש ערך גדול הרבה יותר ממה שאתה מסוגל בכלל לשער. בעולם שבו הקרקע נשמטת מתחת לרגליך (לעיתים, לצערנו, ממש באופן מילולי), ולמדע ולרפואה הנערצים עליך יש מעט מאוד כלים, אם בכלל, על מנת להושיע אותך, והתחושה הכללית היא לעיתים שאתה לבד, רק לך קורים הדברים הללו (אלוהים, למה אני?!) לכמה מילים ממישהו שמצוי במצב דומה לשלך, יש ערך תרפויטי שלא ניתן אפילו לשערו. אני מקווה שבתבונתך תשכיל גם לגייס מעט רגישות, בלתי מדעית בעליל, לגולשים בפורום שרובם הגדול, אם לא כולם, ממש לא במצבך. ושלא תדע.

ki68

New member
אבונקס

אבונקס היא תרופה שנמצאת בסל התרופות מזריקים אותה פעם בשבוע באמצעות אחות, לפחות בתחילת הדרך, עד שמגיעים למינון המלא ועד שהחולה יודע להזריק לעצמו. אני מטופלת כחודש וחצי באוונקס והתופעות הלוואי הן בדרך כלל צמרמורות אבל כשאני נוטלת 2 כדורי אדוויל אני אני מרגישה הרבה יותר טוב. מגיעה אלי הביתה אחות מטעם אבונקס ומזריקה לי את הזריקה, כרגע הכמות היא רבע והיעד הוא כל הזריקה וזה בהתאם להרגשה שלי לאחר 24 שעות ממתן הזריקה.

למעלה