תרופה לכולסטרול

פודידו

New member
תרופה לכולסטרול

ד"ר שלום רב שמעתי שיש תרופה שניתנת לטיפול / הורדת כולסטרול שהיא גם עוזרת לטרשת האם ידוע לך על כך ? אם כן מהי התרופה ואיך היא עובדת ?

תגובה

תרופות ממשפחת הסטטינים נבדקות כיום לגבי יעילותם בטרשת נפוצה. זו קבוצה של תכשירים ששם כ"א משתנה בהתאם ליצרן. עדיין אין וודאות לגבי יעילותם בטרשת.

m י כ ל

New member
ושאלה חצי היפותטית:

אם יש לי ממצאים של כולסטרול גבוה (וגם היסטוריה משפחתית של מחלות העורקים הכליליים) ואני אתחיל לקחת טיפול תרופתי נגד הכולסטרול, בנוסף לקופקסון שאני מקבלת, האם יש סיכוי (תיאורטי) להגביר את ההגנה נגד נזקי הטרשת (גם הנפוצה וגם של העורקים...)???

a n a t y

New member
שם מסחרי

מהי אותה משפחת הסטטינים ? האם אתה יכול לתת דוגמאות של שמות מסחריים, לא רק גנריים. וכן באיזה שלב המחקר נמצא ? תודה רבה

ayelety1

New member
אני כרגע משתתפת במחקר שבמהלכו אני

מקבלת תוספת של שני כדורים להורדת כולסטרול וויטמין D (או פלצבו...), בנוסף לקופקסון. המחקר אמור להסתיים בעוד שנה , אבל לפי מה שהבנתי, היו ממצאים חיוביים שעודדו לשקול את ביצוע המחקר. שיהיה בהצלחה!

a n a t y

New member
תודה ושאלה נוספת

איילת שלום תודה על תשובתך האם את יודעת איזה כדורים להורדת כולסטרול את מקבל או אמורה לקבל ? וכן האם רק מי שמקבל קופקסון שותף מחקר. שוב המון תודה על עזרתך. ענת

מחקר

מדובר על מחקר של קופקסון עם סימבסטטין או ויטמין D או פלסבו. כולם מקבלים קופקסון במחקר הזה היות שהוא של חברת טבע.

תגובה

מדובר בתרופות כגון סימוביל/ סימבסטטין, ליפיטור, ליפידל . יש מספר מחקרים שמתקיימים עתה בחולים בט"נ.

m י כ ל

New member
תודה ד"ר קרני, על כל התשובות

אני חושבת שמאחר וממילא הכולסטרול שלי קצת גבוה (לא ברמה מסוכנת, אבל בכל זאת מעט גבוה), אולי אנסה לדבר עם הרופאים ואבקש לרשום לי אחת מתרופות הסטטינים. אני מניחה שלא יכול להזיק.

למעלה