תרופה למלנומה...

peach20

New member
תרופה למלנומה...

שמעתי בחדשות על העניין. מה המנגנון של התרופות החדשות האלו? איך קוראים להם?
 

deathcaster

New member
אם שמעת בחדשות אז תני רמז על מה את מדברת

חדשות לבקרים אנו שומעים על תרופות פורצות דרך למחלה כזו או אחרת שמתבררות ככשלון חרוץ
 

deathcaster

New member
טוב מקריאת רפרוף

תרופה אחת (Vemurafenib מאת Genentech של Roche) מהשתיים היא כנגד סוג ספציפי של סרטן העור בקרב נשאי מוטציה מסוימת (בחלבון BRAF) כך שזה די מגביל את אוכלוסיית המטרה. היא סיימה או בשלבי סיום של PHASE3 כך שיקח זמן עד שהתרופה תיכנס לשלב תעשייתי ומסחרי. השנייה Ipilimumab היא תרופה ביולוגית בשונה מקודמתה וכמו כל תרופה ביולוגית הסיכון שהיא תהפוך לאימונוגנית (שמערכת החיסון תזהה אותה כסכנה) תמיד קיימת. היא גם במבחנים קליניים לטיפול ב-2 סוגי סרטן ריאות וסרטן הערמונית. בתור אחד מ-2 התרופות היחידות בעולם שבניגוד תרופות ביולוגיות אחרות היא משפעלת תאי T ציטוטוקסיים היא יכולה לגרום לאפקט אוטואימוני. עוד נקודה חשובה וכואבת שצריך להבין במקרים של תרופות חדשות- הן תהיינה (במידה ותאושרנה סופית לייצור מסחרי), לפחות בשנים הראשונות, תרופות לעשירים בלבד.
 

peach20

New member
מה המנגנון של התרופות האלו?

הבנתי שהם מתמקדות ישירות על תאי הגידול- מה שלא ברור לי איך הם עושות את זה בכל הגוף- זאת אומרת אם הם מצליחות להשמיד גרורות, הרי זה פתירון לסוגים רבים אחרים של סרטן ולא רק מלנומה...
 

deathcaster

New member
תגובה

הראשונה שכתבתי עליה נקשרת לדנ"א של תאי המטרה ומונעת התחלקות. השנייה פועלת בצורה עקיפה, היא משפעלת תאי T ציטוטוקסיים שגורמים למוות התאים הסרטניים. ולא פשוט לעשות תרופה במנגנון כזה שתהיה מתאימה לכל סוגי הסרטן, בגלל: א. סרטן קורה בכל תא בגוף כמעט, תאים מאוד שונים מתאים אחרים, אם התרופה (הראשונה) ממוקדת מטרה רק כנגד מוטציה בסוג תאים מסוים, זה לא סביר שהיא תעבוד על סוג תאים אחר. ב. התרופה השנייה פועלת בצורה עקיפה אל תאים שהורגים תאים אחרים, זה צריך להיות מאוד ממוקד מהסיבות שהתייחסתי אליהן קודם, כי אותם תאי T אם משפעלים אותם יותר מדי או בצורה לא נכונה, הם יפעלו גם כנגד תאים בריאים ואז יש לנו התרפצות מחלה אוטואימונית. בקשר לטיפול מטאסאטי (נגד גרורות) הם רושמים שעדיין צריך לעשות מבחנים קליניים לזה.
 
למעלה