תרופות הרדמה אצל הרופא שיניים.

Action force

New member
תרופות הרדמה אצל הרופא שיניים.

בשיחה שהתעוררה אצלי היום, יום שבת, במהלך ארוחת הצהרים. עלה הנושא של "תרופות ההרדמה" של רופא השיניים. כשאת מוגדרת כעדינה והשניה כחזקה. הרופא של אחי משתמש בחומר אחר בגלל שבעיות לבביות שיש לאחי. אני מנסה לחשוב, מהם התרופות שבהם משתמשים רופאי השיניים? יכול להיות "לידוקאין: אל חוש מקומי ולהפרעות קצב"... נשמע לי עונה על התיאור.... סיונרה! בברכת שבוע טוב יונתן

inbale

New member
רופאי שינים ../images/Emo5.gif

בעעעעעעעע זריקת ההרדמה אצל רופא השינים מכילות בדרך כלל שילוב של אדרנאלין עם לידוקאין 1% . לאנשים שקיימות אלרגיות או בעיות קרדיאליות משתמשים בזריקת לידוקאין בלבד. מישהו רוצה הסבר על לידוקאין ואדרנאלין או שאין צורך? (אף אחד לא קורא את מה שאני כותבת מימלא
)

Action force

New member
ענבל יקירתי.

קודם כל, הרבה קוראים את מה שאת כותבת. ומתוך דבריך אבין שהתרופה הקלה היא לידוקאין + אנדרנלין והכבדה היא לידוקאין לבד?... תודה רבה! כולנו אוהבים אותך! יונתן
)))))

nsr

New member
לא משתמשים ב...?

נובקאין או שזה נובאקאין? זה תרופה דומה ללידוקאין?

יכול להיות שזה פשוט לידוקאין

רק שהשם שונה בגלל החברה שמייצרת זאת כמו שבארץ ל"לידוקאין של טבע" קוראים עזרקאין יש שם גנרי ויש שם מסחרי

Acyclovir

New member
מה לא ברור?

נובוקאין, קסילוקאין, עזרקאין, לידוקאין וכו´ כולם אותו דבר. ל י ד ו ק א י ן ! ! אצל רופאי שיניים משתמשים בתמיסה מעורבבת הכוללת גם אדרנלין וזאת ע"מ לכווץ כלי דם מקומיים ולהפחית דימום הנוצר במהלך הטיפול. זהו זה. אין מה להוסיף יותר.

inbale

New member
פשששששש ../images/Emo6.gif

מישהו תוקפני היום הא? האמת שהיה לנו מיקרה במיון לא מזמן של ספתא בת 80 עם גידול שבבדיקה הסתבר שיש לה פנוימטרקס ספונטני. דקה לפני שעשינו את ההרדמה המקומית הגברת נזכרה שהיא רגישה לנובקאין. התקשרנו למרדים כדי לברר מה עושים במצב כזה והמרדימה הבכירה טענה שאין שום בעיה לעשות הרדמה עם לידוקאין. הסברנו לה שוב בעדינות שלידוקאין ונובקאין הן אותה תרופה והיא התעקשה שזה לא נכון ואין שום בעיה . בדקתי בספרות ועדין לא הבנתי על סמך מה היא אמרה את זה. אם מישהו כאן יודע אחרת אני אשמח ללמוד - האם לידוקאין ונובקאין שונים זה מזה?

למעלה