"תרופות" לסוסים במטרה לנצח..

shirli0811

New member
"תרופות" לסוסים במטרה לנצח.. ../images/Emo106.gif

המטרה של הרבה רוכבים ובעלי סוסים שמתעסקים בענף התחרותי של הסוסים הוא לרוב לנצח. רובנו בפורום תמימים ואומרים כי המנצחים משיגים את נצחונם בעבודה קשה, דם ויזע, אף על פי שזה לא נכון. הרבה אנשים "משפרים" את היכולות של הסוסים שלהם בעזרת חומרים כימיים-סמים, ממריצים, וכו'. כאשר סוס נפצע יום לפני תחרות הרבה בעלים יעדיפו לתת לו משכך כאבים במקום יום מנוחה, דבר שעלול להאריך את תקופת ההחלמה של הסוס מהפצע. יש אנשים שגם מביאים לסוסים שלהם סמים באופן קבוע על מנת "לשפר" את היכולות של הסוס, דבר שיכול בעתיד לגרום לסוסים לבעיות לב וכו', אבל מצד שני הבעלים המקוריים יכולים למכור את הסוסים במחיר רב יותר כי הסוסים מנצחים. אני אישית מאמינה שבתור רוכבת, שאוהבת סוסים, תוצאות בתחרויות צריכות להגיע מעבודה קשה ומזיעה. ה"תרופות" יעזרו בתחרות או שתיים אבל יפגעו בחיים שלמים של הסוס+בתמדית של הרוכב כלפי ההתאחדות, הקהל, כלפי עצמו, וכו'. אני מדגישה, יש ויטמינים שהווטרינר של סוסים ממליץ שהסוסים יקבלו את הוויטמינים הנ"ל, שבעת שהסוס מקבל את הוויטמינים הוא בפיקוח רפואי מתמיד. השאלה היא כמה זה באמת שווה לתת לסוס לנצח פעם או פעמיים, אך בעזרת הסמים, ולא בעזרת עבודה קשה? הרבה רוכבים סבלו ובכו לא פעם ולא פעמיים מפני שעבודה קשה עם הסוסים לא הפסיקה בשביל להצליח בתחרויות, והפתרון היה החומרים האלו. עד כמה הייתם מוכנים לוותר בשביל הסוסים שלכם..? להפסיד תחרות אחר תחרות בגלל פציעה יום לפני המקצה.... או לתת לסוס מיידי פעם משכך כאבים רק בשביל התחרות..? עד כמה אתם מסוגלים לוותר לעצמכם...? אם לא משיגים תוצאות בעזרת אימונים אז להשיג תוצאות בעזרת חומרים מסויימים..? עד כמה הייתם שלמים עם עצמכם אם הייתם צריכים לתת לסוסיכם את התרופות האלו..? ועווד מקרה, סוס חולה שסובל, אתם קשורים אליו. האם במקרה שהסוס סובל הייתם נותנים לו באופן קבוע משכחי כאבים בשביל לא להפרד ממנו..? במקרה שהסוס שבור רגל במקום שלא ניתן להחלמה/הסוס חלה במחלה בפרסות וכו', וכמה כסף שתוכלו להשקיע לא ירפא את המחלה.... במקרים כאלה שווה לתת לסוס משכח כאבים ולהשאיר אותו קרוב אליכם..?! אני מדגישה שגם במצב כזה המשכחי כאבים לא מרפאים את הפצע, אלא מה שנקרא מטאטאים את הלכלוך מתחת לשטיח.... לשמור על תרבות הדיון, לא לתקוף אף אחד מאלו שמביעים את דעותיהם פה. זהו נושא שנוי במחלוקת, ומילה של אדם אחד יכולה לא להתאים לדעותיו של אחר, נא לכבד את הדעות של כל אחד. נ.ב. יעל הדיון הזה בשבילך

ח"ח על הרעיון ../images/Emo47.gif

כמה זה שווה? לדעתי זה לא שווה. אבל בשביל כל אחד זה שונה, בגלל שניצחון בשבילי יכול לא להיחשב לניצחון אצל מישהו אחר. בשבילי ניצחון זה להשיג מקום עם סוס שעבדתי איתו בשביל להגיע לזה. שהוא לא אוטומט, שהוא לא על חומרים, שהוא בעזרתי ובעצמו הגיע לזה. זה אחד הניצחונות הכי גדולים שיכולים להיות. אני אישית, אם יהיה לי סוס, אני מעדיפה להפסיד מקצה ושהוא ינוח על פני לתת לו משכחי כאבים ושהוא יתחרה. בשבילי טובת הסוס היא מעל התחרות. לא קשור אם אני מתחרה או לא. עם כל האהבה שלי לסוסים, אם יהיה לי סוס שאי אפשר לטפל בו, והוא סובל, אני אעדיף להרדים אותו. עד כמה שזה קשה, אני מעדיפה להפסיק את הסבל לסוס על פני זה שהוא יישאר איתי ויסבול. כי אני יודעת שלראות אותו יהיה גם סבל בשבילי. זה המזל של בעלי החיים שאין לבני האדם, שאפשר להרדים אותם אם הם סובלים. עד כמה אני מוכנה להשקיע? מבחינת להיות עם הסוס ולטפל בו- אני מוכנה להשקיע את כל כולי בשביל זה. מבחינה כספית- אם אני אראה שאין לי מספיק בשביל לטפל בסוס. אם זה ניתוח, שיקום, מימון כל הטיפולים וכו', ואין דרך אחרת לעזור לו, אחרי שאני אבחן יותר לעומק את המצב אני אעדיף להרדים את הסוס. אני בחיים לא אחזיק את הסוס על משכחי כאבים. זה לא טוב לסוס, ובתכלס, הסוס עדיין סובל גם אם הוא לא מרגיש את זה. אני לא ארצה להגיע למצב שהוא יפתח מעין תלות במשכחי כאבים, אני לא ארצה שהוא יגיע למצב שהוא לא יוכל להסתדר בלי מכשחי הכאבים. במצב כזה עדיף להרדים אותו.

רועי מו

New member
אני אף פעם לא הלכתי לתחרות כדי לנצח

הרעיון בתחרות זה קודם כול להנות אחר כך הניצחון ובלי קשר אני נגד סמים לא משנה מה הם עושים לא אצל בני אדם ולא אצל סוסים ובתחרויות בכלל, לדעתי צריך להיות חוק נגד דברים כאלה[אולי יש ואני לא מודע לו] :]

shirli0811

New member
יש חוקים נגד שימוש בסמים לסוסים..

אבל אחת הבעיות היא שלא כל האנשים בענף הזה מייחסים חשיבות לחוקים.... ושמחה על הגישה של ללכת לתחרות בשביל להנות ואח"כ לנצח.. כל הכבוד..!!

למעלה