תרופות לצירים ???

תרופות לצירים ???

היום אני מתחילה שבוע 12 (
), וכאחת שעברה לידות מוקדמות שעד היום לא יודעים אם נגרמו כתוצאה מצירים או מאי ספיקת צוואר וכאחת שעומדת לפני תפר צווארי, אני רוצה לקחת "משהו" כטיפול מונע לצירים. אשמח לקבל מידע מבנות שמקבלות תרופות נגד צירים וכמובן שבהתאם גם אתייעץ עם הרופא שלי אני מכירה את התרופות האלה : פרסולט גסטון דפולוט האם יש עוד ?????

עניתי לך בהריון לאחר אובדן

ןמסכימה מאוד אם מה שכתבה לך שם להבה איתנה. אצלי בשלב מוקדם השתמשו בפרולוטון דיפו. בשלב מתקדם יותר באינדומד, אבל זה היה לפני שנים רבות וכיום התקופה השכיחה יותר היא פרסולט.

סאלי33

New member
הידרוקסיפרוגסטרון

אני מקבלת הידרוקסיפרוגסטרון או באנגלית AMP HYDROXYPROGESTERONE CAPORATE 250 זו זריקה שמקבלים פעמיים בשבוע בטוסיק ואמורה להוריד פעילות רחמית. לפי מה שהבנתי עדיף לחכות איתה כמה שיותר לשבוע 18 ואילך.

../images/Emo45.gif פרסולט זו תרופת הבחירה

וזאת בין השאר כי לאינדומד יש תופעת לוואי של דוקטוס פתוח (כלומר הדוקטוס של התינוק לא נסגר בזמן הלידה כמו שהוא אמור, דבר שמסבך את המסובך ממילא, אם נולדים פגים), ולכן בד"כ נוטים לא לתת אותה לתקופה ממושכת, ולא כשיש סכנה ללידה אימננטית. וחוץ מזה, היא גם מורידה ל"ד בצורה הרבה יותר דרסטית מהפרסולט ולכן מעדיפים לא לתת אותה מחוץ לסביבת בי"ח. לגבי עצם הסוגייה של נטילת תרופות נגד צירים כפרופילקטיקה (בלי שקראתי את השרשור בהריום לאחר אבדן - הרגע הגעתי...), תרופות כמו אינדומד ופרסולט וכו' בד"כ לא ניתנות במחצית הראשונה של ההריון. זה השלב שבו תכשירי פרוגסטרון שולטים, אבל הם יכולים להיות בעייתיים כשמדובר בעוברים ממין נקבה. אז כל הסוגיה מצריכה שיקול דעת רציני מצדו של הרופא שלך (אם כי כמובן שאני מאוד מסכימה עם הרצון להיות מעורבת ולהגדיל ראש!) שיהיו רק בשורות טובות
עתליה

efrati30

New member
שלום לך עתליה

שאלה לי אלייך, הפרוגסטרון זה סוג של נרות שמקבלים לנרתיק? ואם כן מה הקשר להריון של בנות ??? אשמח לקבל תשובה אפרת

זו אחת מהצורות לקבל פרוגסטרון

פרט לנרות (אנדומטרין/ אוטרוגסטן) אפשר גם בזריקות (ג'סטון). לגבי הקשר להריון של עובריות: יש טענה שנטילה לאורך זמן של תכשירי פרוגסטרון מסוכנת לעוברים ממין נקבה. עתליה

anguly

New member
זה לא מדוייק

הבעייה היא בחומרים המוספים לפרוגסטרון ולא לפרוגסטרון עצמו אין שום בעיה לקחת פרוגסטרון טהור כמו גסטון גם עד סוף ההריון

אנג'י ?

הרופא שלי צעק עלי אתמול מה פתאום אני ממשיכה עם זריקות הגסטון שאני בשבוע 12 ! כי זה לא מועיל ורק יכול לגרום נזק

anguly

New member
אני בשבוע 27 ועדיין מזריקה גסטון

הרופא שלך טועה אני התייעצתי עם המכון הטרטולוגי - גסטון באופן ספציפי לא בעייתי - כי הוא פרוגסטרון טהור הבעייתיים הם תמיכות של פרוגסטרון שמכילות גם אנדרוגנים - איתם צריך להמנע מעבר לשבוע 10

אנג'י, את כמובן צודקת

רק מה - רוב הרופאים לא טורחים ליידע את הפציינטיות לגבי הבחנות "דקות" כמו זו, ומעדיפים אמירות גורפות כמו "פרוגסטרון זה מסוכן", והאמת שגם אני התרגלתי לחזור על המנטרה הזו. אז
על התיקון החשוב! עתליה

למעלה