The Cat Woman
New member
תרופות סבתא מהבית הפרטי שלי
העירקיים האלה... אפשר ללמוד מהם המון! הם חיו במעברות אחרי הכל...
דלקות עיניים/ שעורה: לחתוך שן שום קטנטונת חמודונת ולהעביר על העין. השום מכיל אליצין (אם אינני טועה) וממנו מופקות תרופות. לכן תמיד כדאי להגיע ישירות למקור! אני מבטיחה שזה מחולל פלאים. אולי זה לא עובר בשניה, אבל זה מקל בהחלט! הייתה לי דלקת פעם אחת, העין שלי הייתה נפוחה משהו פחד... בלילה שמתי שום, קצת שרף ת'אמת ואז הלכתי לישון. למחרת לא הזנחתי את המצב למרות שהנפיחות פחתה, שוב שמתי שום, שרף פחות, אח"כ בצהריים- חליטת תה על העין בעזרת צמר גפן. אפילו רופאת המשפחה שלי המליצה על זה!
אניס: כן, כן... הצמח הזה בצורת הכוכב. כשהייתי קטנה היה לנו מכשיר כזה שפולט אדים מתוך מים שהיו בתוכו. מכשיר אידוי כזה.. אני מניחה שאתם מכירים. בחורף אמא שלי הייתה מטפטפת לבפנים שמן אניס ומוסיפה כוכב אניס טבעי מיובש (ניתן לקנות דברים כאלו). האדים בחדר היו גורמים לפתיחת הנחיריים, שינה טובה יותר ללא סתימת אפים, זה עוזר מאוד בהקלה על צינון של ילדים.
מסיכת שיער since 1920: (סתם המצאתי תאריך
) סבתא שלי לוקחת בלנדר, שמה בתוכו רוזמרין, שמן זית, חלמון ביצה (או חלבון, לא זוכרת) ומעט לימון ולפעמים גם דבש. תלוי בחשק. את מה שיוצא משם- העיסה הזו... מורחים על השיער, במשך רבע שעה נותנים לכל החומרים להיתפס בשיער היטב. בתום רבע שעה- שוטפים במים פושרים או קרירים (מים חמים שוברים את השיער)
חורף חם ובריא: (או: מניעת הצטננויות מראש) להקפיד על הכנסת ויטמין c לגוף. להתלבש תמיד חם, לחמם בעיקר את הרגליים, הצוואר והאזניים. כשהייתי קטנה סבתא שלי הסבירה לי למה חשוב לחמם את הרגליים: הגוף הוא כמו מד-חום. הכספית במדחום נמצאת למטה. כשחם בתחתית המד-חום, הכספית עולה למעלה. ככה גם בגוף שלנו... ברגע שחם ברגליים, החום מורגש בשאר הגוף. וההסבר הבוגר לכל העניין: אזניים, כפות ידיים וכפות רגליים הם אזורים מאוד רגישים לטמפרטורה כיוון שהם נמצאים בקצוות הגוף. אם לא חם בקצוות אז גם לא חם במרכז.
העירקיים האלה... אפשר ללמוד מהם המון! הם חיו במעברות אחרי הכל...