תרופות קוגנטיביות להאטת קצב המחלה

תרופות

מדובר במצב של אשתי לפני שנים כאשר עדיין הלכה ודיברה. היא סירבה בכל תוקף להשתתף במועדון. בבית שיחקה קצת בבובות. כבר מספר שנים שהיא בכסא גלגלים ובשנתיים האחרונות כבר כמעט לא מגיבה ובתיאום עם הרופא הפסקנו בהדרגה את כל התרופות שקבלה בהקשר ישיר. יש לה באישור מטפל ומטפלת. למרות מצבה אנחנו מדברים אליה ולפעמים יש תגובה קצרה. כפי שתמי ציינה, גם לי יש אפוטרופסות על גוף וכבר לפני חצי שנה החלטתי שאסכים להכניס אותה לחדר מיון רק במקרה שהיא תסבול ויהיה ניתן להקל על סיבלה, אבל שום טיפול. אני מעדיף שהיא תמות בבית (אגב היא חלת בגיל צעיר ואני מבוגר ממנה בכעשר שנים כך שהסיכוי שאלך קודם אינו קטן.

תרופות קוגנטיביות להאטת קצב המחלה

אני זוכר שלפני שנים קראתי מאמרים רבים והגעתי למסקנה אישית שגם בשלבים הראשונים תרופות אלוו אינן עוזרות, אלא שמשפחה שמתחילה לתת אותם לחולה, מתמכרת לכך ולא לוקחת בחשבון שאם יש האטה זמנית אולי אינה קשורה בכלל בתרופה. לגבי תרופות שממילא לא מאושרות למתן בשלב הראשון, הסתבר לחלק מחברי הפורום שהחליטו או נאלצו להפסיק, שהמצב השתפר קצת דוקא אחרי ההפסקה. לעומת תרופות קוגנטיביות הייתי בעד תרופות פסיכוטיות שניתנות במצבי חרדה והתנהגות שמזיקה הן לחולה והן לבני המשפחה והמטפלים. הכי מתאים לפנות לפסיכוגריאטר, כי פסיכולוג רגיל לא תמיד יודע שבדר"כ דרוש מינון יותר קטן לחולי אלצהיימר באותן פסיכוטות שסובלים מהם "סתם" פסיכוטיים.
כיום אשתי במצב שאינה מקבלת שום תרופה פסיכוטית. כאמור, לתרופות קוגנטיביות לא הסכמתי ומעולם לא קיבלה. אני מדגיש שאין לי שום הכשרה רפואית וכל מה שכתבתי זה התרשמות של בן זוג של חולה.

למעלה