תרופות

תרופות

בתור מתנדבת, הרי שכל העניין הרפואי שלי נשאר באזרחי,
והיה וקניתי תרופות, הצבא מחזיר לי כסף?
איך זה הולך?

ואני יודעת שמקבלים העלאה של איזה 30 שקל במשכורת, אבל זה לא מכסה את ההוצאות שהיו לי על תרופות החודש הזה.....

hillator

New member
תגובה

1. את מטופלת דרך קופת חולים אזרחית זה לא תרופה שבסל?
2. החזרים נוספים לדעתי תיצרכי להגיש בקשה לרופא תא מתנדבים

אני מניחה שזה כן תרופה שבסל...

לא דברים רציניים, סתם לדלקת גרון וכאלה... אבל הוצאתי לפחות איזה 100-150 שקל... זאת הייתה תקופה שהייתי חולה הרבה זמן...

דרך רופא תא מתנדבים?! זה לא להרחיק לכת מידי?

hillator

New member
אם זו תרופה בסל

אז כמו כל לקוח בקופת חולים נגיד יש למישהו דלקת גרון, הרופא נותן לו מרשם לתרופה הוא הולך לבית מרחק מעביר כרטיס מגנטי ואז התרופה מסובסדת..
הכוונה להחזרים זה נגיד מישהו צריך טיפולים רפואים שלא בסל..
כל תרופה שאת מקבלת במרשם מרופא וזה דרך קופת חולים זה כמו שהיה עד היום.

hillator

New member
דרך קופת חולים את אמורה לקבל חינם

ותחשבי טוב אם שווה לך לריב עכשיו עם חצי עולם חודשים על 20 שקלים לתרופה נרד צינון. בנינו חבל על הזמן והעצבים שלך

hillator

New member
זה לא כזה פשוט

יש רופא שמתעסק בענף רותם בנושא וזה ועדה מיוחדת .. בד"כ זה על דברים כגון מכשירים לחולי סכרת, ציוד לנכים אוכל לאלרגים ודברים שעולים אלפי שקלים

נ ו ע ה 12

New member
לא תקבלי העלאה של 30 שקל, אלא יותר.

אני אישית לא זקוקה לתרופות או לאוכל מיוחד ולמעשה קיבלתי פטור בגלל בעיה פיזית נטו (חוסר אצבעות בכף יד), ואני מקבלת תוספת של 31.25.
יש לי ידיד שיש לו צליאק והוא מקבל כמעט פי 2 מהמשכורת, זה תלוי. אני מאמינה שמי שבאמת צריך את התוספת הזאת היא לא תספיק לו, אבל כן, יש רמות שונות והצבא מתאים לכל אחד בהתאם למה שהוא צריך (כמובן שזה אף פעם לא מספיק, אבל עדיין... את תקבלי יותר מ-30)

hillator

New member
תרופות לשפעת לא תקבלי החזר

החזרים מקבלים על מחלות שבאמת דורשות תוספת כספית..
לי לפחות היה לאחרונה גם שפעת וגם דלקת ריאות וכל התרופות שנתנו לי היו מסובסדות בסל..

זאת לא הייתה שפעת...

זה היה כאילו שם כולל למה שהיה לי כדי להסביר לה שאני לא צריכה תוספת קבועה...

ממי מקבלים את ההחזרים?

sm252

New member
אבל קחי בחשבון שנדיר שצהל משתתף...

בזה שהוא שיחרר אותך עם פרופי 21/24 צהל הסיר מעצמו אחראיות רפואית ממך, וכשבחרת להתנדב הוא עדיין לא נותן לך ביטוח או אחראיות אחרת.

אני לפעמים מקבלת תרופות שלא בסל ואין שום סיבסודים.

hillator

New member
אף אחד לא יסבסד תרופה נגד צינון

שמסבסדים זה בד"כ תרופות ממש יקרות

barrelia

New member
מה עם תרופות כמו רימיקייד?

רימיקייד זאת תרופה לחולי קרוהן שמקבלים בטיפולים של 3 פעמים בתקופה של כמה זמן כשהעלות של התרופה (עם הסבסוד של הקופה) זה לכל מנה 500 שקל
כשאני אהיה מגוייסת הצבא יסבסד לי את זה?

hillator

New member
תשובה

לא יודעת להגיד לך חד משמעית אבל אם היום קופת החולים שללך ממנת את זה זה ימשיך להיות ככה

עוז 61

New member
אני הכרתי מתנדבים חולי קרוהן

והם קיבלו סבסוד של 105 ש"ח.
אף אחד לא אמר שהסבסוד הוא באופן חד משמעי 30 ש"ח.
יש דירוג של מחלות:

19 ש"ח
31.25 ש"ח
52.5 ש"ח
78.75 ש"ח
105 ש"ח

את הסכום המינימלי נדיר מאוד שמקבלים, והרוב מקבלים בין דירוג 3 לדירוג 5 כלומר אחד משלושת הסכומים הגדולים יותר.

hillator

New member
שוב בשביל זה יעל סהר ואביב שופר מקבלים משכורת

וזה לא חד משמעי.

אני מקבלת את התרופות דרך הצבא אז לא יצא לי לקבל תוספת למשכורת(אני אמורה לקבל על אוכל אבל אין לי כוח לגשת למשקית ת"ש תמורת 50 שקל לחודש... ביחוד שאני נכנסת לבסיס עם אוטו חדש בבוקר אז זה בכלל לא לעניין).

עוז 61

New member
סליחה על הבורות...

אבל אני 4 שנים כבר לא במערכת...
מי האנשים שציינת לעיל?

למעלה