תרופות

גרומיט

New member
אני לא שוקי, אבל התשובה שלילית

כל עוד לא יודעים לאבחן את הסיבה הפיסיולוגית לגמגום, אין גם דרך לגלות דרכים ל"ריפוי". הטיפולים כיום הם התנהגותיים ו/או קוגניטיביים, ומתמקדים בעקיפת הסימפטומים.

I am a freak

New member
../images/Emo8.gif

תלוי מהו סוג הגמגום שלך, אני אסביר. לי, כיוון שאני נתקע כיוון שאני מדבר מהר מאוד או סתם בגלל לחץ, קל לשפר את רמת הגמגום ע"י דברים מרגיעים. תרופות "פיזיות" לגמגום אני דיי בטוח שאין אבל תרופות נפשיות כמו מדיטציות שיעזרו לך להיות "רגוע" ולדבר לאט (אם זאת הסיבה שבגללה שאתה מגמגם) יש
אמממ, אם יש לכם תגובות, אשמח לשמוע. יום טוב, שבוע טוב,

shuky63

New member
קיימות תרופות שמנסות לסייע לשיפור

גימגום.הם נחלקות לשניים. טיפול במקור הגימגום עצמו-נמצא שאצל מגמגמים יש חומר מסויים במוח בכמות גדולה.מעניין שחוסר של אותו חומר נמנה בין הגורמים לפרקינסון.יש תרופות שמנסות להוריד את רמת החומר(דופמין אם אינני טועה) ובכך להפחית גימגום.לפי מה ששמעתי התרופה מסוכנת ובעלת תופעות לואי קשות.לא מומלצת בכלל. לאלה החשים שהגימגום שלהם מחריף כתוצאה ממתח וחרדות יכולים להשתמש בתרופות נגד חרדה ואני לא מתכוון למשפחת הוליום הממכרת אלא לתרופות ממשפחת הפרוזק.כל אחד צריך להתאים לעצמו את הסוג והמינון בשיטה של ניסוי וטעיה.אבל תופעות הלואי מינימליות ואין התמכרות,אם כי צריך להפסיק לקחת אותן בהדרגה.לתרופות האלה צריך מירשם פסיכיאטרי. אני משתמש כבר שנתיים בסרוקסט.זה לא יצר שינוי דרמטי בגימגום אבל אני מרגיש שיפור במצבים קשים וביכולת לא להמנע ממצבי דיבור.

למעלה