תרופות...

PowerFul

New member
תרופות...

לגאיה ולחברי הפורום, לצערי נבצר ממני ואין ביכולתי לענות על כל התרופות היות וציינתן הרבה תרופות. לידיעתכן יש אתר מצויין שמסביר על תרופות ושם ניתן לקבל הסבר פשוט על כל תרופה. (האתר של אינפומד שאני מוסיף לכם את הקישור אליו). אתר זה נותן גם מידע כללי בנושא מחלות שונות. יש גם באתר שלנו (אתר תפוז) מידע על תרופות בדומה לזה המפורט באתר אינפומד. בנוסף על כל שאלה בנושא תרופות תוכלו לפנות אל פורום תרופות בתפוז. מנהל הפורום הוא ישראל חלד, ומשש כיף לקרוא את המלצותיו על תרופות לאנשים. אני ארשום לכן כאן את כל התרופות שציינתן: תרופות לטיפול בדלקות מפרקים ובפריחות עור: 1. סטרואידים כגון סולו קורטף, פרדניזון, סולו מדרול. 2. פלקווניל (hydroxychloroquine). בגלל תופעת לוואי שיכולה לפגוע בחדות הראייה מומלץ לערוך בדקות עיניים תקופתיות כל חצי שנה. 3. Methotrexate 4. Azathiprine (Imuran) בגלל בעייה של אוסטיאופורוזיס (בריחת סידן) עם סטרואידים נותנים לכל מטופל גם קלציום וויטמין D (תכשיר המוכר בשם המסחרי Caltrate). נותנים גם Fosalan למטרה זאת. בגלל סיכון לאנמיה משתמשים בתכשירי ברזל (לדוגמא FerroGradumet, Slow Fe, Ferrocal) וכן בחומצה פולית, שאתן ציינתן. לאנשים שסובלים מקרישיות יתר נותנים: 1. Coumadin (warfarin) (נוגד קרישה) וגם אספירין (מדלל דם) 2. Clexan תרופה זאת מחליפה את הפרין שהיה פעם בשימוש רחב יותר במצבים אלו. 3. ו- Ilomedin שהיא תרופה חדשה הניתנת בהזרקה. משמשת בעיקר במצבים של חסימת עורקים. ציינתן כאן תרופות הניתנות ללחץ דם כגון: OsmoAdalat, NeoBlock, Convertin, Disothiazide. יש עוד הרבה תרופות לטיפול בלחץ דם. לגבי קונברטין חשוב לציין שהוא שייך למשפחת תרופות הנקראות בשם מעכבי ACE אליה שייכים תרופות בשמות כגון Convertin, Tritace, Vascase, Cibacen, Inhibace, Vasopril). תרופות אלו ניתנות גם לטיפול בפרוטיאיניוריה (איבוד חלבון בשתן). תופעת לוואי חשובה ביותר של תרופות אלו הוא שיעול יבש וטורדני. המשתתפת בפורום בכינוי "נועה בת", ציינה גם את התרופה Slow K. תרופה זאת היא אשלגן (Potassium). והיא ניתנת כאשר יש בגוף מחסור באשלגן. כל התרופות שצוינו לעיל הן כמובן מחייבות מרשם רופא. אין לקחת אותם ואף תרופה לפני שהתייעצתם עם הרופא שלכן. כל מה שכתבתי לעיל הוא כמובן מידע כללי בלבד. להתייעצות מקיפה יותר עליכן לפנות לרופא שלכן. מקווה שזה היה מועיל. ערב נפלא קובי

gaia20

New member
קובי, תודה רבה על המאמץ,

בקרוב תהיה קטגוריית תרופות ובה פירוט של כל התרופות+ההסברים של קובי. גאיה.

שני 4

New member
קובי שלום!

שמי שני ואני מודה לך על הסקירה הרחבה (מאוד)של התרופות שאנחנו לוקחות. עכשיו אני רוצה לשאול אותך משהוא : יש לי APLA וגם לופוס , אני מטופלת בקומדין ואספירין, באחרונה הפסיקו לי האספירין. מה דעתך האם טיפול בקומדין בלבד מגן מפני אירועים לא נעימים ??? אני יודעת שאני צריכה לפנות להמטולוג אבל אין פה המטולוג

PowerFul

New member
שני...

אני יודע שיש אנשים שמקבלים קומדין בלבד. בעיקרון אם משתמשים בשתי התרופות יחד אני יודע שיש סיכון גבוה יותר לדימומים, לכן לא כל חולה מקבל את השילוב. את אכן צריכה להתייעץ עם ראומטולוג או המטולוג לצורך בירור זה, היות ואינני מכיר את הנושא הזה מקרוב. שיהיה לך יום נפלא
קובי

gaia20

New member
אוקי... אפשר כבר לראות את ההתחלה

של קטגוריית "תרופות ותוספי מזון". מאחר והתחלתי את זה קצת מאוחר בלילה, לא הספקתי הרבה אבל אני אמשיך את זה מחר.... לילה טוב לכולם!!
עם מי אני מדברת?! כולכם בטח כבר ישנים בחלום השביעי...
... חלומות פז- גאיה.

שני 4

New member
../images/Emo51.gif קובי, פשוט מאוד ההמטולוגית

שלי פרפ ענבל עכשיו רק מורידה לי את האספירין (היא הראתה לי ספרות מקצועית שאומרת שקומדין הוא מספיק) רציתי רק לשמוע דעתך כרוקח שוב תודה קובי

למעלה