תרופת האיביקסה

אורלי 58

New member
תרופת האיביקסה

תרופת האיביקסה - רציתי לדעת האם לתרופה תופעות לוואי, האם מקובל לתת אותה ביחד עם תרופת הממוריט, והאם תתכן הרעה במצב המנטלי בעקבות השימוש בתרופה והאם התרופה הוכנסה לאחרונה לסל התרופות?

לאורלי היקרה

את תרופת האביקסה לוקחים יחד עם הממוריט כי היא עובדת באופן שונה. לכל תרופה שי תופעות לוואי. בעלי לוקח את שתיהן ואין לו תופעות לוואי ואני חושבת שזה עוזר לו. כשלוקחים אביקסה אסור לנהוג. מחיר התרופה עכשיו קרוב ל 400 ש"ח לחודש בקופ"ח כללית, עדיין לא בסל התרופות. אני חושבת שאם הרופא המליץ לקחת , אז כדאי , כדי לעכב את התפתחות המחלה. מתחילים לקחת בהדרגה וכך רואים אם התרופה עוזרת או לא. אני שולחת לכם הרבה כח להמשיך ותקווה שהתרופה תועיל לאורך זמן. כל טוב, טובה

ידידים

New member
נהיגה

שלום, לצערי הרב חולה שאובחן באלצהיימר - חייב לרדת מההגה. עם אביקסה ובלי אביקסה. אין כאן מקום לשיקול דעת. באלצהיימר לא יועים מתי תהייה הבעיה, היא מגיעה ללא הודעה. אני יודע מתוך ניסיון מז זה להפסיק לחולה את הנהיגה. קשה - אך חייב. כדאי להתייעץ עם בעל מקצוע לעשות זאת ורצוי מהר פן יהיה מאוחר.

אירילה

New member
צודק מאוד ידידים ,אין כאן כל שיקול

דעת ,יש לקחת מחולה אלצהיימר את רשיון הנהיגה במיידית , עם כל הכאב והסימפטיה שלנו לחולה ,זו היא בעיה של דיני נפשות כפי שכינה זאת השופט בדימוס דן ארבל אתמול בכנס ,דרך אגב השופט דן ארבל שכל אב חולה אלצהיימר וסיפר בכנס על כך שלקחו מאבא את רשיון הנהיגה ,למרות שהמכונית היתה פנינת חייו של האבא. מיותר לציין גם שחולה המחזיק גם בכלי יריה חייבים מיידית להפקיד את הנשק בתחנת המשטרה הקרובה ,כפי שעשיתי אני עם חמי ברגע שנודע לנו על המחלה. אין כל הבדל בין כלי נשק למכונית ,שניהם הורגים!!!! גרשון

אירילה

New member
עכשיו פתאום אני קולט ידידים ,למה

שרשרת בעצם את ההודעה שלך לכאן?

ידידים

New member
למה

לא שרשרתי את ההודעה שלי למקום זה. פשוט זה שכתב לפני כתב שבזמן לקיחת האביקסה רצוי לא לנהוג. פשוט רציתי לחדד את הנושא

zs1957

New member
אתה בהחלט צודק

לדעתי הרופא המטפל בחולה צריך לומר לו שאינו יכול לנהוג ובמקביל לדווח למשרד הרישוי. זהבה שחם

ענתי44

New member
לא מפליא אותי בכלל

במדינה שמגינה על זכות צנעת הפרט של פדופילית ובכך מאפשרת לחלקם להסתתר ולהתחיל לעבוד ב"גן עדן" בית ספר, או על עברייני תנועה למה שלא תתעלם מהסכנה באי שלילת הרישון לחולי אלצהיימר, אחרי הכל חידוש רשיון מכניס עו כמה גרושים לקופת האוצר ומה כבר החולה יעשה יהרוג בתאונה חפים מפשע?...ביג דיל ולמי שתוהה כן אני צינית. מרתיח לי את הדם אוזלת היד של הרשויות וההזנחה הנפשעת.

ידידים

New member
רשיון נהיגה

אני שוב חוזר - לא הייתי נותן לכל רופא לבשר את הבשורה על הפסקת הנהיגה וקל וחומר לא על פקיד משרד הרישוי. לחלקם לא הייתי נותן להכריז על אבטיח אדום. יש להתיעץ עם איש מקצוע. זאת מכה לא רגילה לחולה. אם החולה יקר לכם - אתם חייבים לעשות זאת אך בשכל.

פנטזי1

New member
אורלי 58 שלום

לכל תרופה יכולות להיות תופעות לואי ועד שלא מנסים לא יודעים.לאבי לא היו שום תופעות.וכן מקובל לתת אותה יחד עם הממוריט או האריספט.יש היום תרופה גנרית לאביקסה שנקראת "ממוקס" והיא עולה בקופ"ח מאוחדת 300 ש"ח,האביקסה עולה במאוחדת בסביבות 700 ש"ח כי היא לא בסל הבריאות.

zs1957

New member
התרופה איבקסה

שלום אורלי 58 התרופה איבקסה לא בסל הבריאות.המשפחה משלמת מכספה כלות של כ-600 ש"ח. לחודש.ופעת הלוואי של התרופה היא סחרחורת. זהבה שחם

אירילה

New member
לאביקסה יש תרופה חליפה גנרית

בשם ממוקס = MEMOX , בקופ"ח כללית במסגרת המושלם היא עולה 362 ש"ח. תרופה זו קיימת גם בקופות חולים האחרות. לחמי אנחנו קונים ממוקס במקום את האביקסה.

למעלה