Sonata Of Tears
New member
תרופת שיעול.
כן כן,אני חולה,נפלתי קורבן להשטלתות החיידקים על ישראל (עוד אחת מן הקונספירציות האנטישמיות נגדינו!!!) ואני משתעל בלי הפסק,הגרון והיראות שלי בוערבים ושורפים,אימי שככה להשאיר לי את הכרטיס קופת חולים שלי אז אני לא יכול לכחת את התרופה שהרופא נתן לי. מה עושים? איך מתמודדים? פה בה מר צ'ן פי. כתבתי פה עליו פעם אחת שדיברתי על התפוז,היום החלטתי לנסות אותו,ואני חייב להודות שהוא עובד מ-ע-ו-ל-ה. הנה מתקון להכנת סירופ צ'ן פי . מצרכים: 40 ג"ר קליפות תפוז (עדיף אורגני) מיובשות היטב 750 מ"ל מים (שזה בערך 3.75 כוסות מדידה מדידה) 500 מ"ל סוכר או דבש( עדיף סוכר, 500 מ"ל זה כוס 2 וחצי כוסות מדידה) סיר ובקבוק לאיחסון הסירופ. תהליך ההכנה: לוקחים את הסיר, שופכים לתוכו 750 מ"ל מים(3.75 כוסות מדידה) מניחים את הקליפות,ושמים על אש גדולה עד להגעת רטיחה,המיים רוטחים,מנמיחים את האש לאש קטנה ונותנים למרתח להתבשל שעה,אחרי שעה,מוציאים בעזרת מסננת או מזלג את הקליפות תפוז מיובש (צ'ן פי). מוסיפים את ה500 מ"ל סוכר (שתים וחצי כוסות מדידה) ,דואגים שמרתח עדיין חם בתוך הסיר,ונותנים לתערבות (הסוכר והמרתח) לתמזג ,עד שהסוכר ניטח ,מערבבים מדי פעם כדי למנוע גושים ,הסירופ מוכן כאשר יהיה אחד אם המרתח ויהפוך לנוזל אחיד. סוגרים את האש ונותנים לסירופ להצתנן,יוצקים אותו לתוך בקבוק זכוכית,עדיף כהה ומאד חשוב שהפקק הבקבוק יהיה משעם כי סירופים עלולים לתסוס ולגרום לפיצוץ הזכוכית. מרחיקים משמש או ממקומות חמים,מאחסנים במקום קריר מן הסירופ לוקחים 3-6 כפיות ביום לפי הצורך. סירופ צ'ן פי - להקלה על שיעול
כן כן,אני חולה,נפלתי קורבן להשטלתות החיידקים על ישראל (עוד אחת מן הקונספירציות האנטישמיות נגדינו!!!) ואני משתעל בלי הפסק,הגרון והיראות שלי בוערבים ושורפים,אימי שככה להשאיר לי את הכרטיס קופת חולים שלי אז אני לא יכול לכחת את התרופה שהרופא נתן לי. מה עושים? איך מתמודדים? פה בה מר צ'ן פי. כתבתי פה עליו פעם אחת שדיברתי על התפוז,היום החלטתי לנסות אותו,ואני חייב להודות שהוא עובד מ-ע-ו-ל-ה. הנה מתקון להכנת סירופ צ'ן פי . מצרכים: 40 ג"ר קליפות תפוז (עדיף אורגני) מיובשות היטב 750 מ"ל מים (שזה בערך 3.75 כוסות מדידה מדידה) 500 מ"ל סוכר או דבש( עדיף סוכר, 500 מ"ל זה כוס 2 וחצי כוסות מדידה) סיר ובקבוק לאיחסון הסירופ. תהליך ההכנה: לוקחים את הסיר, שופכים לתוכו 750 מ"ל מים(3.75 כוסות מדידה) מניחים את הקליפות,ושמים על אש גדולה עד להגעת רטיחה,המיים רוטחים,מנמיחים את האש לאש קטנה ונותנים למרתח להתבשל שעה,אחרי שעה,מוציאים בעזרת מסננת או מזלג את הקליפות תפוז מיובש (צ'ן פי). מוסיפים את ה500 מ"ל סוכר (שתים וחצי כוסות מדידה) ,דואגים שמרתח עדיין חם בתוך הסיר,ונותנים לתערבות (הסוכר והמרתח) לתמזג ,עד שהסוכר ניטח ,מערבבים מדי פעם כדי למנוע גושים ,הסירופ מוכן כאשר יהיה אחד אם המרתח ויהפוך לנוזל אחיד. סוגרים את האש ונותנים לסירופ להצתנן,יוצקים אותו לתוך בקבוק זכוכית,עדיף כהה ומאד חשוב שהפקק הבקבוק יהיה משעם כי סירופים עלולים לתסוס ולגרום לפיצוץ הזכוכית. מרחיקים משמש או ממקומות חמים,מאחסנים במקום קריר מן הסירופ לוקחים 3-6 כפיות ביום לפי הצורך. סירופ צ'ן פי - להקלה על שיעול