תרימי כפפה

Tali1912

New member
תרימי כפפה

כשאתם שומעים<או אומרים לכם> את השאלה<או אומרים לכם>: למה שלא תרימ/י בעצמך ת'כפפה? איך הייתם מיישמים את זה? *ע"י כתיבה בבלוג שלכם, כדי ליצור מודעות: * הבלוג זה אמצעי תקשורת לכל דבר ורצוי לנצל את הכלי הזה. * הבלוג זה אמצעי דרכו אפשר להשפיע. <במילים אחרות בבלוג יש משהו כמו... כח, או למילים יש כח> *משלב/ת גם בכתיבה בבלוג וגם בת'כלס מעשי <באמת להרים ת'כפפה כפי שאומרים> *דרך הבלוג זה לא כל כך חכם "להרים ת'כפפה". *הכי טוב בבלוג לכתוב בכותרת מכתב אישי ל....... <ת'כלס באופן אישי,אני לא מאמינה בדרך הזאת של לפרסם מכתבי אישי ל... בבלוג>. *הבלוג הוא לא כלי טוב להרמת כפפות, כי הקהל שנכנס לבלוגים הוא לרוב אנשים שהם "קהילת הבלוגים" *עזבו אותכם משטויות, אני בלוגיסט ולא מרטין לותר קינג שיש לו חלום וצריך להרים כפפות.

גאמי

New member
אמנם גם אני לא מרטין לותר קינג

אבל כן, אני חושבת שבלוג הוא כוח. לא פעם אני מנסה לקדם דרכו את נושא שילוב בני, שילוב החריג והנכה ותודה לאל, יש פה אנשים טובים שכנראה חשוב להם גם כן, שנושאים מעין אלו יקודמו, לא פחות מרשימות אישיות. כן זו פלטפורמה, וזו חובתי כאם לעשות זאת, בעבור בני, אך גם בעבור כל מי ששנינו מיצגים ואיש לא מבין על איזו אוכלוסיה ענקית מדובר. סליחה אם זה היה כבד טלטול, אבל נגעת בנקודה כל כך רגישה.

Tali1912

New member
גאמי

לא סתם שאלתי אותכם ת'שאלה. גם אצלי זאת נקודה רגישה, יש סוגיה שלא מרפה ממני באופן מוסרי אני חייבת לעשות אותה,גם בגלל שהתרעתי עליה מספר פעמים ואני לא רואה שינוי בתכלס <למרות הנימה המזלזלת והחיוך מלא ארס איך שנאמר המשפט הזה,כאילו מי אני בכלל ומה אני שווה בכלל ואם אני יכולה ככה על הדרך לשפר עוד כמה דברים לא רק בסוגיה אלא גם בשדרוג משרדי
> עצם האמירה הזאת + הנימה המזלזלת+הגיחוכים איך שסובבתי את הגב שלי נתנו לי אור ירוק כן להרים את הכפפה

גאמי

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo127.gif../images/Emo45.gif../images/Emo127.gif../images/Emo45.gif../images/Emo127.gif../images/Emo45.gifכן!!!

אם כך תרימי שתי כפפות ואם אפשר איגרוף ותראי להם איך את מזיזה את המציאות לכיוון הראוי יותר. בהצלחה חיבוק ענק.

ע ל ו מ ה

New member
אני בהחלט ממרימי הכפפות ../images/Emo45.gif

לא תמיד בלוג הוא כלי רלוונטי לנושא, הרבה פעמים הכפפות שאני מרימה הן בקהילות בהן הבלוג אינה דרך תקשורת ואז אני משתמשת באמצעים אחרים, כמובן. אבל אני בהחלט משתמשת בבלוג ככלי תקשורת כשזה רלוונטי להרמת כפפות. הבלוג המחלקתי שלי בעבודה משמש לי פעמים רבות - אולי זה אפילו התפקיד הראשי שלו - כדי להעלות רעיונות ולאסוף סביבי אנשים למימושם. הבלוג הכלל ארגוני שלי (ארגון בינלאומי גדול) משמש אותי כדי להעלות נושאים לדיון בפורום רחב יותר, כשנושא רלוונטי לקהל הרחב. ובנוסף, ממש אתמול, עשיתי שימוש באחד הבלוגים האחרים שאני מנהלת, בלוג קבוצתי של כנס, ע"מ לשאול את ציבור הקוראים והבאים הפוטנציאליים לכנס באשר לאופן המועדף עליהם להגשת המאמרים שלהם. הרעיון שלי היה שכל אחד ישתמש בבלוג שלו לשם כך וכיוון שאני זו שהעלתה את הרעיון בשיחת הועידה על הנושא, כמובן שאמרו לי "תרימי את הכפפה". אז הרמתי, ושאלתי את הקהל דרך הבלוג מה דעתו. מחר אני מתכוונת לעשות שימוש דומה בבלוג קבוצתי אחר, של כנס אחר, באשר לשימוש ב-second life. כן, בהחלט, בלוג הוא כלי מוצלח להזזת דברים, כשהקהילה הרלוונטית משתמשת בבלוגים.

הממ... נושא מעניין,

והאמת, לא השקעתי בו מחשבה עד היום. רק לאחרונה נפל לי האסימון שהבלוג הוא סוג של כוח, אמנם קטן, אבל בהחלט יכול לשמש ככלי ליצירת מודעות. את יודעת מה? הרמתי כפפה! בקרוב הפרומו.

קודם כל זה תלוי במה

וכמה זה קשור לאינטרנט מן הסתם. אבל כשזה כן וזה נושא שחשוב לי אז כנראה שכן הייתי מרים אותה

TheWhiteTigris

New member
תלוי במה

אבל בעיקרון, יש פעמים שאני נוהג לפרסם רשומות שאפשר להסתכל עליהם כ"הרמת כפפה"...

פגעסוס

Well-known member
בלוג יכול להיות כלי מעולה להפצה

של דעות, כל עוד יש לו מספיק חשיפות. לרוב הבלוגים אין מספיק חשיפות. עם זאת הייתרון בבלוגים הוא שבד"כ, כאשר מישהו קורא משהו שמוצא חן בעיניו הוא מקשר אליו או כותב עליו גם כן. כך שאם הדיעה אותה את רוצה להפיץ פונה להרבה אנשים, סביר להניח שהיא תופץ אםך תכתבי עליה בבלוג.

דם דם

New member
מרד בלוגים,זוכרים

ברור שאפשר להרים כפפה בבלוג ואם עושים נכון ויש תמיכה והכול אז אפילו אפשר להצליח לשנות את מה שרוצים לא פעם נתקלים בבלוגים שמועברים עצומות למען נכים/חיילים חטופים/בעלי חיים ועוד כול מיני כאלה ואחרים ועובדה שבלוג זה כלי מצויין לפרסום וכלי מצויין למחאה. והבלוגרים הוכיו עצמם שהם יכולים להניח רגע לרשומות האישיות ולסדר יום הבלוגרי שלהם ולהתעסק בנושא חשוב ומרכזי כשצריך. זוכרים את תקנות תפוז שהם שינו,זוכרים את קול הצעקה שקמה בתפוז,את מרד הבלוגרים את שביתת הבלוגים. ועובדה שאחרי שבוע ימים התקנות שונו לטובתנו. אז מי אמר שאי אפשר ליצור מודעות באמצעות בלוג. וגם לא פעם תפוז מקדמים ונותנים חשיפה (לפי בקשת הכותב) לבלוגים שמארגנים עצומה זאת או אחרת. אז תרימי את הכפפה,וקדימה למלחמה

Tali1912

New member
פה אתה מדבר

על מרד כקבוצה של כמה אנשים, אני מדברת על אתה מול רבים, אתה מול ארגון, היית הולך על זה? נגיד שאתה חושב שהסיכויים פה הם נגיד.... משהו כמו חמישים חמישים......... או אם זה לא הלך היית עולה מדרגה ועוד מדרגה עד שלבסוף למישהו ירד האסימון.

ע ל ו מ ה

New member
מה מקום הבלוג אם לא למשוך קבוצה?

כמו דם דם גם אני הבנתי משאלתך שאת מתכוונת לשימוש בבלוג ע"מ להעלות מודעוּת ע"מ לצבור כוח מציבור הקוראים כדי לעשות שינוי. אמנם הדוגמאות שהוא נתן הן כולן מעולם הבלוגים - אבל זו בהחלט דוגמא לפיה בעזרת הבלוג מעלים מודעות ומפיצים מידע בקרב קהילה שיש לה עניין. גם מהתשובה שלי אפשר היה לראות שכשלקבוצת הקוראים יש עניין, הבלוג בהחלט משמש כלי מוצלח. מה שנשאר לשאול זה האם ציבור הקוראים של בלוג מסוים מתאים לסיוע בפתרון בעיה מוסימת.

Tali1912

New member
תיקון קטן

חשוב שכן תהיה מודעות, אבל דרך זה אני לא מתכוונת לצבור כח מהציבור, זה נושא שמחלחל בי הרבה זמן ואני מתפוצצת ממנו אם את שואלת אותי אם ציבור קוראים מתאים לפתרון בעיה לדעתי כן, אפילו רק מלקרוא את התגובות, את יכולה לקבל פרופורציה אם המגיבים מגזימים או שאני מגזימה או אם לוותר על הנושא ולתת לו לדעוך מעצמו, או פשוט לא לכתוב על נושאים כאלה ולהגיד מה כ'פת לי שיתפוצץ העולם מצידי. אני עוד בורג במדינה <סתם, אני לא חושבת שאני בורג,זה רק לשם הדגמה או העניין>.

דם דם

New member
גם אם מול כול העולם ואחותו

הייתי הולך ראש בראש לאיזה שהיא מערכה כדי להגביר מודעות במשהו מסויים. בסופו של דבר היו גם מצטרפים כמה אנשים,וגם הייתי מגייס לעזרתי קומץ של אנשים. אז בעיקרון הייתי אולי מתחיל את המודעות לבד אבל הייתי גורף אחרי כמה אנשים,בין אם מיעוט או רוב משהו הייתי אולי מצליח לשנות ולו הדבר הקטן ביותר

דם דם

New member
לפני חודשיים נדמה לי

תפוז שינו את התקנון שלהם לגבי זכויות יוצרים שזה התיר להם כאילו לסחור או למכור או לפרסם וכול מיני כאלה, את התוכן מהבלוגים שלנו בלי ידיעתנו או בלי לבקש רשות מאיתנו בכלל וגם בלי לתת לנו תמורה. בקיצור לעשת שימוש בתכנים שלנו כראות עינהם. בבלוגים קמה קול צעשה ולמשך שבוע ימים הייתה שביתה של עשרות בלוגים (ממה שהיה ידוע) שלא עידכנו את הבלוג שלהם בכלל כאות מחאה. והיו הרבה רשומות בבלוגים של "שביתה" "מחאה" ועוד כול מיני כאלה אנשים איימו לעזוב את תפוז אם לא ישונו התקנות אחד אפילו הרחיק לכת והחל לתכנן תביעה יצוגית נגד תפוז (שמעניין מה נסגר איתה בסוף) והרבה בלוגים פשוט השביתו את הבלוג שלהם עד ששונו התקנות. כמובן שאחר כך התקנות שונו והודעה במסרים נשלחה לכול מי שהשתתף במחאה. אז מודעות עוזרת לבסוף

זה מה שאני אוהבת בתפוז

מתיחסים כאן לגולשים, כי האתר נבנה על התכנים של הגולשים.

למעלה