תרכובת שמנים לטיפול בדלקת שריר

dudusch

New member
תרכובת שמנים לטיפול בדלקת שריר

הייתי שמח לדעת איזו תרכובת מומלצת לטיפול בדלקת בשרירים באיזור הכתפיים והצוואר. הדלקת בשלב האקוטי ודי משביתה את האדם מפעילות בשל כאבים. קיבל אנטיביוטיקה ורציתי לדעת על מה אני יכול להמליץ כטיפול משלים.

dudusch

New member
ועוד שאלה, בקשר לטראומיל

למה המשחה טובה בדיוק? כאבי שרירים כתוצאה מכיווץ? דלקת? חבלות? כוויות? תודה

RavidAtia

New member
דלקות וטראומיל

לגבי דלקות- אתה מוזמן לפנות אלי במייל. לגבי הטראומיל- ממש כמו רסקיו, הוא נועד לטפל במקרי טראומות המשחה מיועדת למריחה על מקומות שקיבלו טראומה- מכות, שברים, כוויות וכו'. אם יש לךאותה, תנסה למרוח ותראה בעצמך איפה זה עוזר לך ואיפה לא.

אני הייתי שולחת אותו

למישהו שמבין בארומתרפיה לעומק ולא עושה עליו ניסויים כיוון שמדובר בדלקת.

dudusch

New member
לגיטימי, ועדיין

אני מטפל בו בעיסוי, משתמש בשמן שקדים עם לבנדר (לכל הדיעות משהו למל"מ - לא מועיל לא מזיק). אני יודע שיש שמנים שונים שמתאימים יותר לטיפול בדלקת וחשבתי להוסיף משהו מהם כדי להביא לטיפול ערך מוסף.

אוקיי אז ככה:

הייתי מכינה לו תערובת על בסיס שמן זית עם אכילאה, קמומיל וברוש. מורחים מקומית , בעדינות. מסריח אבל יעיל מנסיון.

באופן אישי

אני לא ממש אוהבת לערבב צמחים ושמנים עם אנטיביוטיקה... ניתן לטפל בדלקת באמצעות נטילת צמחי מרפא נוגדי דלקת (בשימוש פנימי כמובן) ולהשלים את הטיפול חיצונית בשני אופנים, קרם שמכיל תמצית צמחים : צמחים מצויינים לכך יהיו קלנדולה, ארניקה, סימפיטום, פיגם, הרפגו , קמומיל, חותם הזהב ויש עוד המון... האופן השני הינו תערובת שמנים : שמנים טובים לכך יהיו קלנדולה, ארניקה, פיגם = שמנים מושרים. קמומיל,לבנדר,ווינטרגרין, פלפל שחור = שמן אתרי. כמובן שבקרם ניתן לשלב גם צמחים וגם שמנים - עדיפות לשמנים אתריים. זה יכול להקל עליו מאוד. בהצלחה, הילה

RavidAtia

New member
שמנים וקרם לא הולכים ביחד

אלא אם מדובר בג'ל על בסיס מים או "קרם" על בסיס שמן. בקרמים ישנם חומרים כימיים הנקשרים לשמן האצרי ונכנסים איתו למחזור הדם. לא בריא...

יש כל כך הרבה פרטים

חשובים... איזה סוג של משמר כימי (ישנם משמרים רעילים מאוד וישנם משמרים עדינים מאוד) מהו המינון של המשמר בתוך הקרם ועוד כהנה וכהנה.. אני חושבת שאיזון הוא הדבר החשוב ביותר. מבחינתי, אם בקרם יש 0.2% משמר סינטטי עדין וכל יתר החומרים טבעיים - אין לי בעיה עם זה. אני מאוד אוהבת לשלב צמחים ושמנים בתוך קרם וזה עובד פשוט נפלא ! כמובן שאפשר לרקוח תערובות שמנים בלבד, אך לא תמיד שמן היא הפאזה הנכונה או הנעימה ביותר לאותה המטרה (פנים/ פצע פתוח וכד'). יום נעים, הילה

RavidAtia

New member
קרם

קרם מורכב ממים ושמן, שכידוע לא מתחברים. בשביל לחבר אותם יש צורך בחומרים כימיים כלשהם. לטעמי, גם 0.2% של חומר סינטטי הוא מיותר במערכת הדם. על פצע פתוח גם קרם לא נשמע לי להיט...

יקירתי

קרם מורכב ממספר פאזות, בינהן שמן, מים, חומר מקשה (לדוגמא שעוות דבורים) ועל מנת לחבר אותם, אין צורך בחומר כימי אלא בחומר שנקרא מחליב = אמולגטור, מאחר והוא זה שיוצר את האמולסיה, משמע הופך את התערובת לקרם ומחבר בין הפאזה השומנית למימית. חומרים משמרים הם בדרך כלל כימיים, יש גם טבעיים אך יש איתם מספר בעיות: יקרים מאוד, לא משמרים לטווח ארוך, והריח שלהם מאוד דומיננטי, מה שגורם לקרם להיות פחות נעים לשימוש. כמי שעוסקת בתחום זמן לא מבוטל, 0.2% של משמר סינטטי עדין הוא ממש הרע במיעוטו. כמובן שאם מרקם שומני על עור הפנים אינו מהווה בעיה עבורך, זה מצויין להכין משחה אשר לא מכילה חומר משמר והיא תחזיק מעמד מספר חודשים, רוב האנשים לא ממש נהנים ממרקם שומני על הפנים. על פצע פתוח ישנם מספר קרמים שיכולים להתאים, תלוי איזה פצע ותלוי איזה צמחים הוא מכיל. לדוגמא, משחת פרופוליס שאני מכינה משמשת כתחליף טבעי לפולידין / יוד ומתאימה לכל שריטה, פתע פתוח, חתך וכדומה. במקרים מסויימים אני מעדיפה להשתמש בתמצית נוזלית טהורה של הצמח - בעיקר למטרת חיטוי אך זה לא מבטל את העובדה שמשחה או קרם יכולים להתאים ברוב המקרים. לילה טוב, הילה

RavidAtia

New member
קרם

משחת פרופוליס היא לא קרם כאמור, המחלי הוא בדרך כלל כימי, ולי נראה שהרע במיעוטו הוא עדיין רע. אם נכינים את השמן נכון הוא לא חייב להיות שומני מדח והוא נספג די מהר.

אפשר

להמשיך כך עוד הרבה.. לא נראה לי שאת קוראת בעיון את שאני כותבת.ראשית , המחליב ממש לא חייב להיות כימי - במיוחד לא כאשר מדור בקוסמטיקה הטבעית (אני לא מדברת על קוסמטיקה רגילה כלל). אכן, משחת פרופוליס היא לא קרם היא משחה
אבל זו הייתה דוגמה... אתן דוגמא אחרת, קרם קלנדולה... לגבי הכנת שמן, אין נכון או לא נכון. שמנים נוזליים, מוקשים ושעווה הם המרכיבים העיקריים של משחה ואיך שלא נסובב את זה מרקם שומני הוא מרקם שומני וחלק מהאנשים לא מסוגלים להשתמש בזה. שוב, עניין של טעם והעדפה (גם אם הוא נספג מהר). אני אישית משתמשת בתערובת כזו לכפות הידיים ולי זה לא מפריע. בשורה התחתונה נראה לי שאפשר לסכם את הדיון שלנו בכך שלכל אחד/ת מאיתנו זכות הבחירה ומה שרע עבורך אחד לא יהיה משמעותי עבור מישהו אחר - כל אחד בדרכו וזה בסדר. חנוכה שמח, מלא אור וניסים קטנים...

dudusch

New member
תודה רבה לכולכן ../images/Emo13.gif

אני אנסה ליישם לפחות אחת מהתרכובות. (בשביל זה הוא צריך קודם להחלים מניתוח שעבר)

למעלה