תרמוסטט לאקווריום שנמס

תרמוסטט לאקווריום שנמס

שלום, רכשתי מחנות למוצרי דגים טרמוסתת מחמם לאקווריום, אני מחזיק ספא דגים שזה אקווריום גדול של 320 ליטר עם 650 דגי גרה רופה של הפדיקור דגים. הטרמוסתת אמור לשמור על טמפ' מים קבועה וכיוונתי אותו ל26 מעלות, לאחר כמה ימים הוא פשוט התחיל להתמוסס, הפלסטיק שעוטף את חלק החימום פשוט נמס, למזלי ראיתי זאת בזמן אז הוצאתי אותו מהאקווריום והחזרתי אותו לחנות (יש אחריות 4 שנים), בחנות הם היו בהלם מוחלט וציינו כי זה פעם ראשונה שהם נתקלים בדבר כזה וזה לא אמור לקרות, יש לציין גם שכשקניתי אותו לראשונה רציתי משהו הרבה פחות יקר, אך הם ציינו שזה הטרמוסתת הכי טוב שקיים אצלם ושל חברה גרמנית הכי טובה בשוק, הם ציינו גם שהוא כולל וסת פנימי שבמידה והוא ללא מים או מתחמם יותר מדי הוא יודע להתכבות לבד, מיותר לציין ששילמתי כפול 2 מכל מחיר ממוצע בשוק עליו. לאחר שדיברו עם ספק המוצר שלהם שגם היה בהלם מוחלט החליטו להחליף לי את המוצר למוצר חדש כיוון שזה מקרה נדיר. הטרמוסתת החדש עבד עוד כשבוע וחצי ובוקר אחד פשוט כשהגעתי לספא מצאתי את כל הדגים מתים והטרמוסתת נמס לחלוטין והתפרק ברמה שהוא כאילו יצא ממדורה, אפשר להבין לאיזה טמפ' הוא צריך להגיע כדי לגרום נזק כזה (מצורפת תמונה להדגמה), הוא הרתיח את המים ופשוט הרג לי את כל הדגים. כשחזרתי שוב לחנות מתוסכל ועצבני על כל הדגים שמתו לי ועל כל הלקוחות שאני מפסיד, בחנות אמרו שזה לא יכול להיות ואפילו לא רצו להחליף את המוצר(!), שלא נדבר על לשאת אחריות לנזק שנגרם לי בעקבותיו, לאחר דין ודברים ארוך הם הפנו אותי לספק המוצר שלהם ואמרו לי שאני יכול לתבוע אותו אם אני רוצה. השאלה שלי היא כזו, האם אני צריך לתבוע את החנות שמכרה לי או את הספק שלהם שנותן את האחריות למוצר? וכמובן, האם אני יכול לתבוע אותם בכלל על הנזק שנגרם לי (בעיקר הדגים שמתו, את הלקוחות אני סופג וזה ממש עשרות לקוחות) מלבד לתבוע אותם על הטרמוסתת עליו הם לא מוכנים לקחת אחריות? תודה מראש

בוקר טוב

בהחלט ניתן לתבוע גם על הנזקים העקיפים (למשל, אובדן הלקוחות, אך לא רק). יש לי הרגשה שזה יכול להיות מעבר למקסימום בתביעות קטנות, במקרה שלך, ונראה לי שכדאי לך להיוועץ בעורך דין בעניי.

מה ז"א מעבר למקסימום?

לסכום כאילו? תביעות קטנות זה מעבר ל100,000 ש"ח לא? אני לא חושב לתבוע מעבר לסכום הזה זה לא מגיע עד כדי כך

ד"א אילו הוכחות אצטרך?

איזה הוכחות אצטרך על מנת להצדיק את טענותיי מול השופטת? כרגע חשבתי להביא קודם כל קבלת רכישה למוצר, מכתב מהחנות שהם החליפו לי פעם אחת את המוצר ואת חוברת ההוראות של המוצר שמציינת כי הוא אמור להתכבות בתחממות יתר. האם זה מספיק? או שיש רעיון למשהו נוסף? תודה רבה!

למעלה