תרמילים..

merywho

New member
תרמילים..

מישהו יודע האם זה טוב לאכול שעועית ירוקה ואפונה ודומיהם טרי עם התרמיל ? האם עדיף לאדות אותם ? משום מה זה מצא חן בעיני כנישנוש דיאטי קריספי..יותר מאשר כשזה רך.. האם זה נחשב חלבון/פחממה ? אני יכולה לחשוב על תרמיל שלא כדאי..כמו פול.. כיזה נראה גס ולא מזין במיוחד.. יש עוד סוגים ? תודה!
 

TheFinalCut

New member
תרמילים לצריכה טרייה ומבושלת

תרמילי הזרעים שעוטפים את זרעי האפונה והשעועית ניתנים לאכילה באופן כללי, אבל לא רצוי לאכול מהם יותר מדי כאשר הם לא מבושלים. הסיבה לכך היא שהם עשירים מאוד בסיבים בלתי-מתעכלים (בעיקר תאית), שעלולים לגרום לכאב בטן ובעיות בעיכול אם ייצרכו בכמויות גדולות מדי. ערכם התזונתי אינו גבוה ממילא, הם וודאי מכילים מינרלים ומספר ויטמינים בכמויות מסוימות, אך לא תמצאי שם כמות משמעותית של חלבון, שומנים או סוכר מתעכל. בישול אמור לגרום להמסה של חלק נכבד מן התאית בתרמיל, ואני משער שזה מסביר מדוע אין בעיה לצרוך שעועית ירוקה בתרמיליה (וגם מדוע הזרעים היבשים עצמם מתרככים בבישול!). אני משער שזה יתרחש גם בתרמיל האפונה, אך אולי יידרש בישול ממושך יותר לשם כך.
 

merywho

New member
תודה על התשובה ועוד משהו קטן..

מה לגבי אכילת זרעי האפונה והשעועית הטריים, מתוך התרמיל, האם זה עדיף על פני בישולם ? ובהשוואה לבישול הזרעים היבשים, אתה יודע מה ההבדל התזונתי ? שוב תודה I@I
 

TheFinalCut

New member
תשובה

ההבדל המשמעותי ביותר בין זרעי קטניות טריים למבושלים או מונבטים הוא בזמינות החלבון. בזרעים רבים (גם דגניים, אגב) ישנם גורמים הנקשרים לחלבונים ומעכבים את הספיגה שלהם, או גורמים אחרים שמעכבים אנזימים עיכוליים חשובים החשובים לפירוק החלבון (כגון טריפסין). בישול הורס את אלו ומעלה את זמינות החלבון בצורה משמעותית מאוד. יש לא מעט מאמרים שדנו בעניין הזה, אך לצערי לא מצאתי אף אחד שנגיש בחינם ברשת. לתקציר מעניין: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?itool=abstractplus&db=pubmed&cmd=Retrieve&dopt=abstractplus&list_uids=16001874 הנבטה משיגה את אותן המטרות, ולכן עדיפה גם היא על צריכת הזרע הטרי (מבחינת החלבון, לפחות). לא ידוע לי על השפעה של בישול על כמות או זמינות השומן או הסוכר בזרעים. חלק מהסיבים התזונתיים מתמוססים בבישול וזמינותם פוחתת, והבעיה העיקרית של בישול או חימום מסוגים אחרים הוא פגיעה בויטמינים מסוימים, בעיקר מקבוצה B (כולל B1, B5, B6 ו-B2) וויטמין C. בטמפ' גבוהות מאוד גם חומצה פולית נהרסת. מינרלים אינם מושפעים ישירות, אך גם מעכבי ספיגה של מינרלים יהרסו בחום וכי זמינותם תגדל. כל המידע שלא עוסק בחלבון מגיע מספר הלימוד Basic Foods מהדורה שנייה (Gates JC, 1981), שבמקרה מצוי בידי.
 

TheFinalCut

New member
תיקון קטן

יש כאן מחקר שמקצירו עולה כי בקטניות מסוימות תכולת הסוכר הזמין יורדת בבישול, וכי זמינות הברזל בהחלט עולה, אך זמינותם של מינרלים אחרים כגון סידן, מגנזיום ואבץ יורדת בצורה משמעותית.
 
למעלה